EVGA:lta GeForce GTX 680 tuplatulla muistimäärällä

23.03.2012 00:05 | Ville Suvanto

EVGA on julkaissut heti GeForce GTX 680:n alkumetreillä näytönohjainmallin, jossa on käytössä NVIDIAn referenssin kahden gigatavun muistimäärän sijaan neljä gigatavua GDDR5-muistia. Näytönohjaimen mallinimi on GTX 680 FTW 4 GB, mutta valitettavasti EVGA ei ole toistaiseksi kertonut näytönohjaimen kellotaajuuksia.

Käytössä on EVGA:n oma piirilevy, mikä viittaa siihen, että tuplattu muistimäärä on saavutettu kaksinkertaisella muistipiirimäärällä. NVIDIAn referenssinäytönohjaimessa kaikki muistipiirit on sijoitettu näytönohjaimen etupuolelle, joten oletettavasti EVGA:n ratkaisussa takapuolelta löytyvät toiset kahdeksan kahden gigabitin muistipiirejä. Lisäksi spesifikaatioiden perusteella EVGA on päätynyt kahdeksanvaiheiseen virransyöttöön.

EVGA, GTX 680 FTW 4 GB

Keskustelu

@17 Well tehokellottajat on saanut 680:n 1.8 GHz nestemäisellä typellä, joten eiköhän tuo Zotackin pääse lähelle kahta, jos siinä on esiasennettu jäähypurkki ja puolen litran pullo nestemäistä typpeä kaupan päälle :-)
Ja eikun kellottamaan!

@17
Yritä nyt pysyä housuissasi. Kesään on vielä monta yötä ja jouluaattoon yli puolivuotta. Jos ei uutta näytönohjainta helluntaina, niin ei koko suvena sanoo vanha sananlasku ;)

kuulin,tai luin siis että zotac valmistelee 2ghz gtx 680 korttia ILMA jäähyllä.
ensi kuun puolivälissä ulos.
voiko olla edes realistista??

http://videocardz.com/31492/zotac-announcing-geforce-gtx-680-with-2ghz-core-clock

oiskohan tuo myös sitten 4gb mistilla?

ai niin,itse uskon vakaasti ja saamieni ’varmojen’ tietojen pohjalta että gtx 685 (GK110) tulee kesällä ja tuokokuussa gtx 690 ,eli tupla GK104.

vielä,EHDOTTOMASTI suosittelen uusimpia nvidian ajureita gtx 680:n kanssa. :)

Juuri 3D-mallinnuksessa tuosta muistista olisi enemmänkin hyötyä. Oman kortin gigan muisti täyttyy turhan nopeasti GPU-renderöinnissä (Nvidia iray), mutta eipä ole varaa laittaa 500 euroa näyttikseen.

@14 Minulla on 5970 ratukoista nämä 4GB:n mallit ja ainoa hyöty suuresta muistimäärästä on ollut silloin, kun käsittelen 3D-malleja, joissa on suuria textuurimappeja (>4096×4096). Ylikellotusta kokemukseni mukaan suurempi muistimäärä vaan vaikeuttaa (etenkin radeoneissa kun muistin jännitettä ei noin vain muutellakaan). Toki noista 4GB:n korteistakin on toisiaan loppunut muisti kesken, mutta ei vielä yhdessäkään pelissä tai benchmarkissa. Uskallan jopa väittää, että tämä 2GB joka GTX 680:ssä on oikein riittävä sekä ylikelloitus, että pelikäyttöön.

@11 Hyöty on selkeästi SLI-käytössä, koska molempien korttien muistit ovat kopioita toisistaan. 3 kortille pitäisi olla 6gb ja 4 kortille 8, että muistin määrä pysyisi samana suhteessa laskentayksikköihin. Onko se tarpeen? Ehkä jossain tilanteessa. Ei voi tietää testaamatta.

@11 Oletko koskaan tyytyväinen? Uusitko aina korttisi kun uusi sarja tulee markkinoille? Olen sinut jo 2 vuotta nähnyt täällä kitisemässä ja flamettamassa.

EVGA product manager vastaa saatavuudesta EVGA:n foorumilla:

”FTW and Classified availability will not be for a few months, we just wanted to show everything we are working on.”

Eli muutamia kuukausia pitää odottaa kauppoihin.

hyöty?

odotan itse GK100:sta (gtx 685?) ja dual kepleriä gtx 690),mutta mennee kesään.

..ja sitten maxwellia.

Houkuttelis kyllä mutta tuo 64-bit floating point performance näytti kyl tosi ankeelta..Katotaan miltä quadro versiot näyttää ja mitä kustantaa..

EVGA:lla ei ilmeisesti ainakaan uskota Nvidian julkaisevan mitään mahtikorttia 6xx -sarjaan, toisin kuin muron kommentointi puolelta voisi kuvitella.

Uskon itsekin, että Nvidian seuraava lippulaiva näytönohjain tulee 7xx -sarjalaisena, mutta saanto ongelmien aiheuttamien viivästyksien perusteella on paha sanoa, että milloin.

@5
Jep, on kyllä saatu EVGA:lla aikaan tyylikäs kortti kaikin puolin.

@3

Tähän aikaan ei pitäisi minunkaan enää miettiä bitteja ja tavuja mutta eikös tuo ole ilmoitettu ihan oikein. Vai missasinko jotakin?

Joo perspuolella on ylimääräiset piirit, kun backplatekin laitettu korttiin. Enempää tuosta ei voi sanoa ilman testejä kuin että on aika helvetin komea vakiojäähyn kustomointi.

”Joten oletettavasti EVGA:n ratkaisussa takapuolelta löytyvät toiset kahdeksan kahden gigabitin muistipiirejä.” Kovasti on muistia. :)

Muropaketin uusimmat