Foxconn rakentaa 210 miljoonalla tehtaan Applen tuotteille

22.05.2012 14:40 | Juha Kokkonen

Foxconn

Apple iOS-tuotteet menevät kaupaksi kuin kuumille kiville ja valmistusmäärät ovat kasvaneet jo pitkään 100-150 % vuosivauhtia tuotteesta riippuen. Apple ei valmista mobiililaitteitaan itse, vaan urakasta vastaa kiinalainen jättivalmistaja Foxconn, joka valmistautuu nyt rakentamaan uutta tuotantolaitosta pelkästään Applen tuotteita varten.

Rakennusurakan kerrotaan olevan 210 miljoonan dollarin arvoinen ja käsittävän noin 40 000 neliömetrin tehdaskompleksin, jonka arvioidaan työllistävän valmistuttuaan noin 35 800 työntekijää. Vielä ei ole tarkempaa tietoa mitä Applen tuotteita tehtaalla tullaan valmistamaan, mutta China Daily -sanomalehden mukaan tehdas tulee tuottamaan miljardin dollarin edestä Applen tuotteita vuosittain. Siitä ei myöskään ole tietoa, osallistuuko Apple tuotantolaitoksen suunnitteluun, rakentamiseen ja rahoitukseen.

Tehtaan sijoituspaikka on Kiinassa itäisessä Jiangsun provinssissa Huai’an kaupungissa. Rakennustöiden kerrotaan alkavan lokakuussa ja niiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2013 puolella. Kyseessä ei Foxconnin ensimmäinen Appleen liittyvä rakennushanke, sillä viime vuonna Foxconn ilmoitti investoivansa Zhengzhoussa iPhoneja valmistavan tuotantolaitoksensa koon tuplaamiseen 1,1 miljardia dollaria, tehden siitä maailman suurimman älypuhelintehtaan.

ChinaDaily, Foxconn to build Apple production line in Jiangsu

IntoMobile, Foxconn to spend $210 million building a new factory just for Apple products

Keskustelu

Varmaan itsemurhaluvut nousevat kiinassa kohta myös, foxconnin maineen tuntien.

Tuolla tavalla Applekin voi ”sanella” missä työoloissa duunia tehdään, koska niilla on ”oma” laitos.

@1 Toivottavasti ei. Vihaajienkin (kuten minun) kuuluisi rakastaa Applea edes sen verran, että ymmärtävät arvostaa sen luomaa kilpailua markkinoilla.

Ihan fiksua koska markkinat kasvavat 100% varmasti tulevaisuudessa.

Ja voin sanoa, aivan varmasti kohta tulee Apple vihaa!

Muropaketin uusimmat