Foxconn vahvisti: Applelta tulossa iTV

11.05.2012 21:04 | Ville Suvanto

Foxconnin toimitusjohtaja Terry Gou on vahvistanut Foxconnin aloittaneen valmistelut Applen television valmistusta varten, uutisoi Kiinalainen China Daily -sivusto. Applen tuote tultaneen nimeämään iTV:ksi ja teräväpiirtotelevisio valmistetaan alumiinista ja se on varustettu Siri- ja FaceTime-tuella. Goun mukaan Foxconnin ja Sharpin yhteinen tehdas Japanissa on yksi, jota valmistellaan iTV:n valmistamiseen.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa, mitä Applen tuleva televisio tulee tarjoamaan ja onko se edes julkaisemassa sitä kuluvan vuoden puolella. Huhujen mukaan yksi merkittävä ominaisuus tulisi olemaan sisällön etsiminen useasta eri lähteestä, mukaan lukien Applen omasta iTunesista. Oletettavasti Apple tulee integroimaan myös tuen iCloudille ja AirPlay-teknologialle sekä sisällyttää mahdollisuuden hallita sitä iPhonella ja iPadilla.

Applen televisiosta on ollut puhe jo useiden vuosien ajan ja entinen toimitusjohtaja Steve Jobs vahvisti laitteen olevan työn alla. Samalla Jobs kertoi, että Apple TV:ssä tulisi olemaan yksinkertainen käyttöliittymä ja että se synkronoisi sisältöä langattomasti Applen muiden laitteiden kanssa.

China Daily, Foxconn plans renewed shift into distribution

Keskustelu

Portable Pocket LED Card Wallet, valo, lamppu, joten viileä
Kannettava Pocket LED Card Wallet Lamppu, kevyt, pieni koko, voidaan ottaa lompakko voi käyttää missä tahansa.
Uusin hinnanm
http://c7r.de/O489

Uudet tuotteet Onda VI20W Tablet PC! Perfect hinnanalennukset
[url]http://c7r.de/K486[/url]

iphone5.com foorumi joutuu luopumaan osoitteestaan, kun Apple käskee (oletettavasti ilman korvauksia), joten kohta ITV, joutuu luopumaan sivustansa.

@46. Ei sitä nyt noin rankasti pidä ottaa. Tosi jos kommenttini riittäisi vitutus elämänkertaan niinile immarreltu. Tosin sanoisin, että jos noin paljon pääsen ihon alle niin suosittelen psykiatria…

@48. Älä huoli. Hymyssä suin täälläkin ollaan. Äsken juuri palasin perhokalastamasta ja voin luvata, että oma elämäni ei pyöri ompun ympärillä. Riittää, että vain pitää ompun tuotteista ( ei tarvitse edes pitää kaikista) niin applevihaajat näkee punaista :)

Erottelempa nyt selkeästi päässäni, että mitä eroa on Nokia 808:lla ja kenties Nokia 812:lla. Olikohan kummassa symbian vai wp… Hmmm…

Cheer up, fritzu!

Satiiri on tunnetusti vaikea tyylilaji ja vaikka kirjoitukseni ilmeisesti aiheuttikin jonkinlaisen tunnereaktion, niin minulla ei ole mitään syytä ”vihata” sinua, uskiskavereitasi tai ulkomaisia teknolelufirmoja. Asia on oikeasti päinvastoin: nytkin olen pelkkää hymyä :)

Jos tunnet seinien kaatuvan päällesi ja kaikki ivapuheet kuulostavat päässäsi vihapuheilta, niin lopeta muron päivystäminen hetkeksi ja mene vaikka lenkille.

Takaisin aiheeseen: itse en ole mieltänyt TV:tä erilliseksi laitteeksi enää vuosiin. IPTV:stä on tullut yksi pieni osa internet-palvelua, jota tulee seurattua vain satunnaisesti. Näyttölaitteeseen integroitu ”tv-vastaanotin” on suorastaan haitallinen, koska digi-aikana se vanhenee paljon nopeammin kuin näyttö johon se on rakennettu: mediat vaihtuu (antenni -> kaapeli -> satelliitti -> ethernet), kodekit ja resoluutiot paranee (LD -> HD -> 4k), jne.

Iso 4k-näyttö kyllä kelpaisi standardiliitännöillä ilman mitään turhia lisukkeita. Kuva otetaan vaikka htpc-koneesta (displayport), kännykästä (hdmi), pelikonsolista, mediasoittimesta, tai jopa ”digiboxista”, jos digitv-pikselimössön seuraaminen jaksaa kiinnostaa.

Tässä tullaan varmasti integroimaan vahvasti iPad ja iPhone yhteen television kanssa. Todennäköisesti ohjelmalistat ym. syötteenä edellä mainittuihin laitteisiin sekä kaukosäätimen rooli.

Vaikken applen toimintatavoista tai tuotteista hirveästi perusta, on heidän laitteidensa toimintojen helppo yhdistäminen iso plussa monelle käyttäjälle, jotka eivät jaksa, osaa tai halua opetella säätämään erinäisten ohjelmien ja laitteiden parissa.

Lumia 600, 700 800 , 900 = Nokia Nphone kissa, koira, helikopteri, nuuskamuikkunen ja vittuliitteessä elämänkerta Frizzystä.

Onko tässä enään mitään järkeä? Olen aina pitänyt noita jehovia melko sokeina mutta kaveri vetää nyt kyllä pinnat kotia. Tuo ei toimi kattavan malliston kanssa.

Tällä hetkellä taitaa joku 40 (riittääkö?) mallia olla Nokialla matkapuhelimia markkinoilla.
Käyttöjärjestelmiä taitaa olla 4 ?

Melko säälittävää: Ja jos oikeasti kuvittelet… :/ ei huhu.

iPhone Nano, iPhone Classic, iPhone Touch, iPhone Shuffle…ehkäpä tuolla tavalla. Tosin omilla nimillään tietysti. Ja miksi otin nuo, koska tuo on toiminut Applella iPodin kohdalla. Why change the winning formula?

Ja jos oikeasti kuvittelet, edes mielikuvituksessasi, että Applelta tulisi android malli pihalle niin sanoisin tyhmyyden olevan siellä päässä.

Juju, minkä takia Apple pitää aina iPodin, iPhonen jne. nimenä mukana on markkinointi. Voit markkinoida koko perhettä ja ihmisille iskostuu päähän tuote, eikä malli. Vanhatkin mainokset toimii, koska siinä lukee esim. iPhone, vaikka olisi tehty 2G:lle. Hyvänä esimerkkinä vaikka iMac. Malleja ollut vaikka kuinka tuhottomasti ja taatusti erilaisia. Siltikin se on iMac.

Apple mainostaa tuotetta, eikä mallia kuten monet muut tekee.

@39 Nyt sä olet oikeasti tyhmä. Ajatellaan että Apple tois tuon nykyisen puhelimen rinnalle 10 muuta. Kerro minulle miten ne nimettäisiin. Mikä malli nopein ja mikä hitain ja mikä sisältää osx:n ja mikä androidin (mielikuvitusta). Nythän Applella on ns yksi malli kerrallaan markkinoilla.

Odotan vastausta keskiyöhön asti jonka jälkeen muutut sammakoksi.

Todennäköisesti tulee loistava laite. Applen ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään erikoista pestäkseen kaikki kilpailijat saman tien, koska heillä on jo olemassa olevat eväät siihen, nimittäin toimiva ekosysteemi ! 3D on täyttä kakkendaalia ellei nyt sitten puhuta vähintään pansun vt30–> malleista joissa se ”AINOASTAAN” toimii ! Omalla n.3600€ tv:llä (480hz local dimming) 3D on vasta välttävää vaikka onkin äärettömän hyvä verraten esimerkiksi Samsungin (kaikki mallit) ja Sonyn (ei koske lippulaiva mallia) 3D televisioihin. Kaikki alle 600hz on todettu moneen otteeseen olevan täyttä torttandelia ja kuluttajan silmään pissimistä, jos 3D nyt on se edistyksellisyyden mittarinne ? Valitettavasti se vain on näin.

En usko että iTV tulee olemaan mitenkään ”vanhaa tekniikkaa”, mutta toisaalta en usko heidän repäisevän liikaa. Joten toimiva ja helppokäyttöinen paketti luvassa ja tietty premium tyylillä :) 4K olisi kyllä ominaisuus joka todennäköisesti saisi minut kauppaan ! Tietty saatan sen tehdä muutenkin, ihan mielenkiinnosta. Asioista ja etenkin elektroniikasta on mielekästä jakaa kokemuksia ja etenkin kritiikkiä silloin kun olet itse omistanut / omistat sellaisen.

Oma oletukseni on, että tuo TV tulee kolmessa eri kokoluokassa, joista pienin on joku 27″, keskikokoinen 32″ ja suurin joku 37″. Hintaeroa eri malleilla luult. väh. 600€, joista halvin olisi sen yli tonnin pintaan. Tuosta 37″ ”parhaasta mallista” pyytävät sitten jo lähemmäs ~2000€. Spekulointia tämä silti. Luult. ainoina erikoisuuksina verrattuna kilpailujoihin on tuo Siri ja iTunes, jotka lisäävät hintaa väh. 200-300€. Näitä ”2000€” malleja monet sitten ostavat kun on niin hyvä kuva ja muutenkin mainio applen tuote. Tottakai ennen tv:n julkaisua monet yritykset joutuvat vaihtamaan tuotteidensa nimiä, jotta apple saa iTV:nsa. Mahtaa jäädä tuo mainittu ITV kanavakin toiseksi. Itse tekisi kyllä mieli vähän vittuilla, ja rekisteröidä kaikenlaisia i-nimiä ihan vaan kiusaksi: iSauna, iConnect, iWireless… En ymmärrä miten tuo yritys saa aina haluamansa.

@17
Se on helppo lätkäistä se i-kirjain jokaisen mallin nimen eteen, kun eri mallit ne voi varmaan laskea yhden käden sormilla (ja kaikki vielä saman nimisiä). Nokialla kun on puhelinmalleja ja -mallistoja sen verta enemmän, että jokaisen nimen eteen N-kirjaimen lätkäisy tekisi koko hommasta vain sekavaa.

Applen televisiosta sen verran, että itse en odota sen olevan mitenkään ihmeellinen. Toki ominaisuuksiltaan varmasti monipuolinen, mutta tekniikaltaan tuskin mitään uutta ja ihmeellistä. Saa nähdä.

38. Kuka sanoo, että tarvii olla N56843, N56844…

N-business 1st gen, 2nd gen…N-gage!!!! 1st gen jne.

Juu, Applella on yksi malli nimeltään iphone, mutta muita tuotteita nimeltään iPad, iMac, iPod jne. Mikä estää puhelinvalmistajaa nimeämään luurinsa.

Myönnettäköön, että Applella tuo on helpompaa, mutta on niilläkin ties kuinka monta iPodia…siltikin kaikilla sama ”etunimi”… iPhonessa sama homma iPhone 3G, iPhone 3G S, iPhone 4, iPhone 4 S jne. Nokian luureista massa muistaa nyt vain Lumian, se mikä numero se on niin on taatusti aika monelta hukassa (huom, en tarkoita murottajia, vaan normaaleja ihmisiä).

”Ja toinen, että se on Applen tapa nimetä tuotteensa :D Olisi kyllä ihan suotavaa, että muutkin valmistajat tekisi samaa ja oikeasti pitäisi kiinni nimeämisistään. Esimerkiksi Nokia olisi hyvin voinut N-kirjaimensa noissa mallimerkinnöissä. Loogista ja kuluttajalle helppoa. N stands for Nokia!”

Siis vit frizzy mieti nyt hetki. Se olis sitten Nphone 56784 vai mitä meinasit? Nokia N56784 Vielä monimutkaisempaa kun n56782 sisältää 8″ näytön ja gigataivaan sekä 16 ydintä jne… kun taas N56784 on tarkoitettu vanhoille mummoille. s40, Symbia (1,2), Windows, Meego…

Hyvä se on Applen kun heillä on vain se yksi malli. Tuohonkin tulee muutos jossain vaiheessa vai oletatko numeroitten kasvavan ikuisesti.

Itsellä on kyllä ihan Ipod Nano(G3) Koska se on mp3-soitinten parhaimmistoa(sääli että nekin meni sen jälkeen väärään suuntaan), mutta muuten ei tulisi kyllä mieleenikään mitään applea ostaa. Miksi ostaa huonoa kun voi ostaa parempaa.

Typerimmät kommentit tulee taas apple-hatereilta. Keksisitte jotain järkevää kritiikkiä. Voipi olla, että jos Apple saa tästä toimivan paketin, niin Applen profit nousee taas uusiin ennätyksiin.

31. Noh ainakaan mun digiboxi vaatii erillisen kaukkarin kuin telkkarini ja yksikään puhelinsofta ei vielä ohjaa molempia. Infran tai netinkään kautta.

@29 Eikös televisioissa käytetä enimmäkseen halpoja paneelityyppejä, eikä kuvanlaadun kannalta parhaita mahdollisia? Joku suljinlaseihin perustuva 3d-tekniikka ei oikein kuulosta ”Applemaiselta”..

Näytä kaikki kommentit

@15,
itv = idiootti-tv
ipuhelin = invapuhelin
iradio = ihqu-radio

itv:ssä on kosketusnäyttö mutta näytön suuren koon vuoksi sitä pitää koskettaa koko kämmenellä eikä vain sormenpäillä. Liian voimakasta koskettelu tulee kuitenkin välttää, koska laite on tehty kokonaan lasista ja särkyy pienimmästäkin iskusta. Sormenjälkien maksimoimiseksi laitteessa on rasvaa ja muuta möhnää tehokkaasti itseensä imevä isuck-pinnoite.

Laitteen kuoreen integroitu antenni menee oikosulkuun, jos laitetta katsoo väärin, mikä aiheuttaa lähetyksen katkeamisen. Mahdollisten ongelmien ennakoimiseksi kuvaruudun ylänurkassa on palkki-indikaattori, joista lähetyksen voimakkuutta voi seurata. Viisi palkkia tarkoittaa että kuva näkyy ja yksi palkki että lähetys on juuri katkeamassa.

Laitteen mukana toimitetaan yksi peruskanava, mikä tekee tv:n katselemisesta erityisen helppokäyttöistä, suorastaan kätsyä! Luottokortin numeron syöttämisen jälkeen lisäkanavia voi ostaa cräpstoresta. Cräpstore tarjoaa 100000 kanavaa, joiden ympärivuorokautisesta kohudokumentti-, reality- ja pieruohjelmavalikoimasta löytyy jokaiselle taatusti jotakin. Useamman kanavan samanaikainen katselu vaatii laitteen jailbreikkaamisen, mikä kuitenkin samalla myös mitätöi laitteen muutenkin onnettoman takuun.

Miksi tuotteiden pitää olla tulevaisuudessa samaa ekosysteemiä johtajien puheissa? Kaikki laitteet osaavat kommunikoida netin yli muutenkin, jos eivät halua näivettyä pois alalta.

27. Ei valmistajien, vaan lähettäjien. Vai luuletko ihan lähiaikoina saavasi 4k telkkaan 4k lähetystä?

Onhan se nyt selvää, että tuo masiina ei tule olemaan mikään kuvanlaatuhirviö, koska materiaali tulee kuitenkin itunesista. Ei sitä netin ylitse vielä mitään hillitöntä kamaa striimata tai ladata.

@27 kuvanlaatu on itse telkkareissa jo aika kauan ollut teevee-lähetysten edellä joten ehkä johonkin muuhun kannataisi tosiaan panostaa enemmän.

3d on turhuus vain jos sitä ei löydy Applen tuotteesta. Sitten kun se löytyy, niin on must-ominaisuus. Tämä tosin pätee vain tiettyjen hihhuleiden päässä. Tämä ottamatta kantaa siihen mikä ”3d”:n sijasta lukee, kunhan ominaisuus puuttuu Applen tuotteesta.

Itse en 3d:tä kaipaa, mutta olisi se kiva extra, jonka myös oletan olevan televisiossa, jos televisio on kallis.

@2

3d telkkarissa on turhin ominaisuus ikinä. Valmistajien pitäisi keskittyä vain siihen kuvanlaatuun ja unohtaa kaikki tälläiset kenenkään tarvitsemattomat jipot.

Toivottavasti Apple ei matki muita valmistajia muotoilussa, tekemällä suorakulmaista telkkaria!

Jos onnistuvat luomaan koko kodin viihdepaketin niin saisivat muutkin valmistajat seurata perässä. Omasta mielestäni on ainakin mukavaa jos kaikki laitteet (vaikka saman valmistajan) toimisi kunnolla yhteen. Tällä hetkellä niin ei tapahdu ja jos tapahtuu niin löytyy jokusen miljoona kaukosäädintä.

Taitaa ”työtapaturmien” määrä nousta taas Foxconnilla. Mutta oli kyllä odotettavissa että tunnettu tavaramerkki laajentaa toimintaa. Eiköhän parin vuoden päästä kaikesta kodin elektroniikasta löydy se puraistun omenan merkki

Voisin jopa löydä vetoa että jos poistetaan uutisesta Apple ja i-etuliite ja lisätään vain Microsoft, väki huutaisi hoosiannaa ja kehuisi sen mahtavuutta ja täydellisyyttä.

Eiköhän se tämäkin tuote löydä tiensä näitten apple uskovaisten hyllyyn. Hinnasta ja muusta viis kuhan se on apple!

Jos tässä vois sitten aikanaan ajaa App Storesta ladattuja appeja, niin Nintendo ja kumppanit joutunevat kilpailemaan tosissaan…

Foxconn pääsee taas raippaamaan työntekijöitä oikein urakalla tämän julkaisupäivään asti.

9. Veikkaan, että kalliimmaksi menee. Jos tuo on oikeasti laadukas töllö jossa on edes hiukan kokoa niin elleivät ala oikein kunnolla kisaamaan hinnalla (en usko) niin veikkaan hintalapun olevan lähempänä kahta tonnia. Ellei jopa yli.

10. Lue 14. Kommentti, jolle annan +1. Vertaile edes järkevästi…

15. Alunperin ”i” tuli ekan iMacin kautta ja alunperin tarkoitti muistaakseni internettiä, mutta sittemmin siihen tuli kaksoimerkitys (tai sellainen oli jo alkujaan) joka tarkoittaa individual tai puhtaasti vain i (yksilö, minä). Voidaan varmaan turvallisesti olettaa, että nykyään tarkoittaa puhtaasti tuo jälkimmäistä merkitystä ja tuo internet on vähän jäänyt veke.

Ja toinen, että se on Applen tapa nimetä tuotteensa :D Olisi kyllä ihan suotavaa, että muutkin valmistajat tekisi samaa ja oikeasti pitäisi kiinni nimeämisistään. Esimerkiksi Nokia olisi hyvin voinut N-kirjaimensa noissa mallimerkinnöissä. Loogista ja kuluttajalle helppoa. N stands for Nokia!

@10

Onko tuo 700 euron Galaxy S3 nyt sitten se 64 gigan versio? Verkkokaupassa 16 gigan versio on 650 euroa ja 16 gigan iPhone 4S on 630 euroa. Eli iPhone on halvempi ainakin oman laskutaidon mukaan…

Mitä muuten tuo i tarkoittaa noissa nimissä, kun on itv, ipuhelin ja iradio jne.

@10 Joo ota se ainoa appletuote, joka on satasen kalliimpi kuin kilpailijan. Taidat olla yksi noista omenatrendivihaajista? Mielestäni nuo 8Gt ja 16Gt mallit on ne, joista nuo hinnat katsotaan, eikä mitkään marginaalikäyttäjien 64Gt mallit.

Omenavihaaminen vaan on niin trendikästä tällä hetkellä, että kaikki joilla ei ole munaa/rahaa ostaa sellaista edes kokeillakseen paria viikkoa, vihaavat tuotteita ennemmin. Kumma juttu.

Mun mielestä apple on tehnyt erittäin kilpailukykyiseen hintaan kännyköitä ja niiden laatu on ollut mielestäni kiitettävä, kun vrt. moniin muovisiin tekeleisiin.

Ps. Itselläni on Nokia Lumia 800 JA Apple iphone 4, eikä kummastakaan ole mitään pahaa sanottavaa.

Uudet tuotteet Onda VI20W Tablet PC! Perfect hinnanalennukset http://c7r.de/U477
ONDATablet PC suusanallisesti on ollut erittäin hyvä! Arviointi on kuluttajien mielissä.Onda VI20W Tablet PC flydolphin uutta hyllyä! Siksi tarjouksia!
10 dollaria alennus! Ei tarvitse kuponkeja! Lisää koriin!

@10 Missä se noin helvetisti maksaa, gigantissa näyttää hinta olevan vaivaiset 839 euroa?

Heh sitähän minäkin, saatiin Jobbs karsimasta ”kehnoja” ideoita pois, niin rupee porvarit rahastamaan.

Kaippa Apple tappaa itsensä rupeamalla tusinavalmistajaksi lopulta.

@8 Mistä lähtien applen tuotteet on ollu jotenkin ylituotteita verrattuna muihin esim 700e hintaan saa samsung galaxy s 3 ja ipuhelin 64gigasena näyttää maksavan yli 1000e, käyttiskö siinä maksaa sen yli 300e koska rauta on selvästi huonompaa kuin kilpailijoiden malleissa. Taidat olla taas niitä iki-ihania fanipoikia joilla merkki vastaa lähes tulkoon uskontoa.

Jotain 1200-1500 €/$ tulee tosiaan maksamaan, ja paneelina toimii ihan perus FullHD-LED, mutta itse televisiossa on sitten tosiaan Siriä, iTunesia sekä ynnä muuta härpäkettä, jotka tuovat sitä huttuarvoa. Ja ihmiset toki ostavat kuin saippua.

No jos Apple tekee telkkarin tottakai siitä tehdään premium-tuote, joka myös maksaa. Mutta jos katsoo esim iPadia tai iPhonea, ei ne todellakaan ole ominaisuuksiinsa nähden erityisen ylihinnoiteltuja. Alkaa käydä jo hieman vanhaksi tuo Applen hinnoista itkeminen. Ehkä sitten jos muilta oikeasti tulisi vastaavaa laatua halvemmalla.

@5. ”Ei varmaankaan paljoa, koska Applella on jo iTV olemassa.”

Tarkoitat varmaankin Apple TV:tä, joka tunnettiin alkujaan koodinimellä iTV.

Ulkomaisilla uutissivuilla ollut mainintaa että Applen television nimeksi tulisi iPanel. On arvioitu sen tulevan noin $1250 hintaluokkaan.

Eiköhän sieltä tule 4k reson iTV, mahdollisesti jopa amoled tai vastaavalla tekniikalla. En jaksa uskoa, että Apple julkaisisi vain ’perus’ 1080p telkkua + Applen egosysteemi.

3. Ei varmaankaan paljoa, koska Applella on jo iTV olemassa. Itseäni tosin hämää, että häviääkö ”lätkäkiekko” vai mitä tuossa tapahtuu. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tuosta löytyy nykyinen lätkäkiekko integroituna.

Eli, käytännössä tekevät näytön.

hinta väh sen 5000€, mitä lagias sanoi, ja ei tarjoa mitään uutta mitä ei löytyisi tonnin hintaisista ”normaali” telkkareista.

Kyllähän sen on pakko olla parempaa, kun on omenalogo ja kaikkea…

ja mitäköhän brittiyhtiö ITV:llä on tuohon nimeen sanomista…

Muropaketin uusimmat