Foxconn vahvisti: Applelta tulossa iTV

Foxconnin toimitusjohtaja Terry Gou on vahvistanut Foxconnin aloittaneen valmistelut Applen television valmistusta varten, uutisoi Kiinalainen China Daily -sivusto. Applen tuote tultaneen nimeämään iTV:ksi ja teräväpiirtotelevisio valmistetaan alumiinista ja se on varustettu Siri- ja FaceTime-tuella. Goun mukaan Foxconnin ja Sharpin yhteinen tehdas Japanissa on yksi, jota valmistellaan iTV:n valmistamiseen.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa, mitä Applen tuleva televisio tulee tarjoamaan ja onko se edes julkaisemassa sitä kuluvan vuoden puolella. Huhujen mukaan yksi merkittävä ominaisuus tulisi olemaan sisällön etsiminen useasta eri lähteestä, mukaan lukien Applen omasta iTunesista. Oletettavasti Apple tulee integroimaan myös tuen iCloudille ja AirPlay-teknologialle sekä sisällyttää mahdollisuuden hallita sitä iPhonella ja iPadilla.

Applen televisiosta on ollut puhe jo useiden vuosien ajan ja entinen toimitusjohtaja Steve Jobs vahvisti laitteen olevan työn alla. Samalla Jobs kertoi, että Apple TV:ssä tulisi olemaan yksinkertainen käyttöliittymä ja että se synkronoisi sisältöä langattomasti Applen muiden laitteiden kanssa.

China Daily, Foxconn plans renewed shift into distribution

Ville Suvanto

Kommentit

2.

Portable Pocket LED Card Wallet, valo, lamppu, joten viileä
Kannettava Pocket LED Card Wallet Lamppu, kevyt, pieni koko, voidaan ottaa lompakko voi käyttää missä tahansa.
Uusin hinnanm
http://c7r.de/O489

Vastaa tähän
3.

Uudet tuotteet Onda VI20W Tablet PC! Perfect hinnanalennukset
[url]http://c7r.de/K486[/url]

Vastaa tähän
4.

iphone5.com foorumi joutuu luopumaan osoitteestaan, kun Apple käskee (oletettavasti ilman korvauksia), joten kohta ITV, joutuu luopumaan sivustansa.

Vastaa tähän
5.

@46. Ei sitä nyt noin rankasti pidä ottaa. Tosi jos kommenttini riittäisi vitutus elämänkertaan niinile immarreltu. Tosin sanoisin, että jos noin paljon pääsen ihon alle niin suosittelen psykiatria…

@48. Älä huoli. Hymyssä suin täälläkin ollaan. Äsken juuri palasin perhokalastamasta ja voin luvata, että oma elämäni ei pyöri ompun ympärillä. Riittää, että vain pitää ompun tuotteista ( ei tarvitse edes pitää kaikista) niin applevihaajat näkee punaista 🙂

Erottelempa nyt selkeästi päässäni, että mitä eroa on Nokia 808:lla ja kenties Nokia 812:lla. Olikohan kummassa symbian vai wp… Hmmm…

Vastaa tähän
6.

Cheer up, fritzu!

Satiiri on tunnetusti vaikea tyylilaji ja vaikka kirjoitukseni ilmeisesti aiheuttikin jonkinlaisen tunnereaktion, niin minulla ei ole mitään syytä “vihata” sinua, uskiskavereitasi tai ulkomaisia teknolelufirmoja. Asia on oikeasti päinvastoin: nytkin olen pelkkää hymyä 🙂

Jos tunnet seinien kaatuvan päällesi ja kaikki ivapuheet kuulostavat päässäsi vihapuheilta, niin lopeta muron päivystäminen hetkeksi ja mene vaikka lenkille.

Takaisin aiheeseen: itse en ole mieltänyt TV:tä erilliseksi laitteeksi enää vuosiin. IPTV:stä on tullut yksi pieni osa internet-palvelua, jota tulee seurattua vain satunnaisesti. Näyttölaitteeseen integroitu “tv-vastaanotin” on suorastaan haitallinen, koska digi-aikana se vanhenee paljon nopeammin kuin näyttö johon se on rakennettu: mediat vaihtuu (antenni -> kaapeli -> satelliitti -> ethernet), kodekit ja resoluutiot paranee (LD -> HD -> 4k), jne.

Iso 4k-näyttö kyllä kelpaisi standardiliitännöillä ilman mitään turhia lisukkeita. Kuva otetaan vaikka htpc-koneesta (displayport), kännykästä (hdmi), pelikonsolista, mediasoittimesta, tai jopa “digiboxista”, jos digitv-pikselimössön seuraaminen jaksaa kiinnostaa.

Vastaa tähän
7.

Tässä tullaan varmasti integroimaan vahvasti iPad ja iPhone yhteen television kanssa. Todennäköisesti ohjelmalistat ym. syötteenä edellä mainittuihin laitteisiin sekä kaukosäätimen rooli.

Vaikken applen toimintatavoista tai tuotteista hirveästi perusta, on heidän laitteidensa toimintojen helppo yhdistäminen iso plussa monelle käyttäjälle, jotka eivät jaksa, osaa tai halua opetella säätämään erinäisten ohjelmien ja laitteiden parissa.

Vastaa tähän
8.

Lumia 600, 700 800 , 900 = Nokia Nphone kissa, koira, helikopteri, nuuskamuikkunen ja vittuliitteessä elämänkerta Frizzystä.

Onko tässä enään mitään järkeä? Olen aina pitänyt noita jehovia melko sokeina mutta kaveri vetää nyt kyllä pinnat kotia. Tuo ei toimi kattavan malliston kanssa.

Tällä hetkellä taitaa joku 40 (riittääkö?) mallia olla Nokialla matkapuhelimia markkinoilla.
Käyttöjärjestelmiä taitaa olla 4 ?

Melko säälittävää: Ja jos oikeasti kuvittelet… :/ ei huhu.

Vastaa tähän
9.

iPhone Nano, iPhone Classic, iPhone Touch, iPhone Shuffle…ehkäpä tuolla tavalla. Tosin omilla nimillään tietysti. Ja miksi otin nuo, koska tuo on toiminut Applella iPodin kohdalla. Why change the winning formula?

Ja jos oikeasti kuvittelet, edes mielikuvituksessasi, että Applelta tulisi android malli pihalle niin sanoisin tyhmyyden olevan siellä päässä.

Juju, minkä takia Apple pitää aina iPodin, iPhonen jne. nimenä mukana on markkinointi. Voit markkinoida koko perhettä ja ihmisille iskostuu päähän tuote, eikä malli. Vanhatkin mainokset toimii, koska siinä lukee esim. iPhone, vaikka olisi tehty 2G:lle. Hyvänä esimerkkinä vaikka iMac. Malleja ollut vaikka kuinka tuhottomasti ja taatusti erilaisia. Siltikin se on iMac.

Apple mainostaa tuotetta, eikä mallia kuten monet muut tekee.

Vastaa tähän
10.

@39 Nyt sä olet oikeasti tyhmä. Ajatellaan että Apple tois tuon nykyisen puhelimen rinnalle 10 muuta. Kerro minulle miten ne nimettäisiin. Mikä malli nopein ja mikä hitain ja mikä sisältää osx:n ja mikä androidin (mielikuvitusta). Nythän Applella on ns yksi malli kerrallaan markkinoilla.

Odotan vastausta keskiyöhön asti jonka jälkeen muutut sammakoksi.

Vastaa tähän
11.

Todennäköisesti tulee loistava laite. Applen ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään erikoista pestäkseen kaikki kilpailijat saman tien, koska heillä on jo olemassa olevat eväät siihen, nimittäin toimiva ekosysteemi ! 3D on täyttä kakkendaalia ellei nyt sitten puhuta vähintään pansun vt30–> malleista joissa se “AINOASTAAN” toimii ! Omalla n.3600€ tv:llä (480hz local dimming) 3D on vasta välttävää vaikka onkin äärettömän hyvä verraten esimerkiksi Samsungin (kaikki mallit) ja Sonyn (ei koske lippulaiva mallia) 3D televisioihin. Kaikki alle 600hz on todettu moneen otteeseen olevan täyttä torttandelia ja kuluttajan silmään pissimistä, jos 3D nyt on se edistyksellisyyden mittarinne ? Valitettavasti se vain on näin.

En usko että iTV tulee olemaan mitenkään “vanhaa tekniikkaa”, mutta toisaalta en usko heidän repäisevän liikaa. Joten toimiva ja helppokäyttöinen paketti luvassa ja tietty premium tyylillä 🙂 4K olisi kyllä ominaisuus joka todennäköisesti saisi minut kauppaan ! Tietty saatan sen tehdä muutenkin, ihan mielenkiinnosta. Asioista ja etenkin elektroniikasta on mielekästä jakaa kokemuksia ja etenkin kritiikkiä silloin kun olet itse omistanut / omistat sellaisen.

Vastaa tähän
13.

Oma oletukseni on, että tuo TV tulee kolmessa eri kokoluokassa, joista pienin on joku 27″, keskikokoinen 32″ ja suurin joku 37″. Hintaeroa eri malleilla luult. väh. 600€, joista halvin olisi sen yli tonnin pintaan. Tuosta 37″ “parhaasta mallista” pyytävät sitten jo lähemmäs ~2000€. Spekulointia tämä silti. Luult. ainoina erikoisuuksina verrattuna kilpailujoihin on tuo Siri ja iTunes, jotka lisäävät hintaa väh. 200-300€. Näitä “2000€” malleja monet sitten ostavat kun on niin hyvä kuva ja muutenkin mainio applen tuote. Tottakai ennen tv:n julkaisua monet yritykset joutuvat vaihtamaan tuotteidensa nimiä, jotta apple saa iTV:nsa. Mahtaa jäädä tuo mainittu ITV kanavakin toiseksi. Itse tekisi kyllä mieli vähän vittuilla, ja rekisteröidä kaikenlaisia i-nimiä ihan vaan kiusaksi: iSauna, iConnect, iWireless… En ymmärrä miten tuo yritys saa aina haluamansa.

Vastaa tähän
14.

@17
Se on helppo lätkäistä se i-kirjain jokaisen mallin nimen eteen, kun eri mallit ne voi varmaan laskea yhden käden sormilla (ja kaikki vielä saman nimisiä). Nokialla kun on puhelinmalleja ja -mallistoja sen verta enemmän, että jokaisen nimen eteen N-kirjaimen lätkäisy tekisi koko hommasta vain sekavaa.

Applen televisiosta sen verran, että itse en odota sen olevan mitenkään ihmeellinen. Toki ominaisuuksiltaan varmasti monipuolinen, mutta tekniikaltaan tuskin mitään uutta ja ihmeellistä. Saa nähdä.

Vastaa tähän
15.

38. Kuka sanoo, että tarvii olla N56843, N56844…

N-business 1st gen, 2nd gen…N-gage!!!! 1st gen jne.

Juu, Applella on yksi malli nimeltään iphone, mutta muita tuotteita nimeltään iPad, iMac, iPod jne. Mikä estää puhelinvalmistajaa nimeämään luurinsa.

Myönnettäköön, että Applella tuo on helpompaa, mutta on niilläkin ties kuinka monta iPodia…siltikin kaikilla sama “etunimi”… iPhonessa sama homma iPhone 3G, iPhone 3G S, iPhone 4, iPhone 4 S jne. Nokian luureista massa muistaa nyt vain Lumian, se mikä numero se on niin on taatusti aika monelta hukassa (huom, en tarkoita murottajia, vaan normaaleja ihmisiä).

Vastaa tähän
16.

“Ja toinen, että se on Applen tapa nimetä tuotteensa 😀 Olisi kyllä ihan suotavaa, että muutkin valmistajat tekisi samaa ja oikeasti pitäisi kiinni nimeämisistään. Esimerkiksi Nokia olisi hyvin voinut N-kirjaimensa noissa mallimerkinnöissä. Loogista ja kuluttajalle helppoa. N stands for Nokia!”

Siis vit frizzy mieti nyt hetki. Se olis sitten Nphone 56784 vai mitä meinasit? Nokia N56784 Vielä monimutkaisempaa kun n56782 sisältää 8″ näytön ja gigataivaan sekä 16 ydintä jne… kun taas N56784 on tarkoitettu vanhoille mummoille. s40, Symbia (1,2), Windows, Meego…

Hyvä se on Applen kun heillä on vain se yksi malli. Tuohonkin tulee muutos jossain vaiheessa vai oletatko numeroitten kasvavan ikuisesti.

Vastaa tähän
17.

Itsellä on kyllä ihan Ipod Nano(G3) Koska se on mp3-soitinten parhaimmistoa(sääli että nekin meni sen jälkeen väärään suuntaan), mutta muuten ei tulisi kyllä mieleenikään mitään applea ostaa. Miksi ostaa huonoa kun voi ostaa parempaa.

Vastaa tähän
18.

Typerimmät kommentit tulee taas apple-hatereilta. Keksisitte jotain järkevää kritiikkiä. Voipi olla, että jos Apple saa tästä toimivan paketin, niin Applen profit nousee taas uusiin ennätyksiin.

Vastaa tähän
19.

31. Noh ainakaan mun digiboxi vaatii erillisen kaukkarin kuin telkkarini ja yksikään puhelinsofta ei vielä ohjaa molempia. Infran tai netinkään kautta.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.