Galaxy S III jo rootattu ja S Voice vuodettu nettiin

21.05.2012 10:09 | Juha Kokkonen

Samsung S VoiceOn tyypillistä, että useimmat Android-laitteet päätyvät rootatuksi jo ennen kauppoihin saapumistaan, eikä paljon hypeä osakseen kerännyt Samsung Galaxy S III tee poikkeusta. GSIII:n roottaus tuli ensimmäisenä xda-developers-foorumin käyttäjältä Chainfire, joka antaa työnsä antimista erityiskiitoksen Samsungille. Hänen mukaansa roottausprosessi oli nimittäin poikkeuksellisen helppo ja Samsung pitää ainoana OEM-valmistajana järkevää linjaa asian puhelinten lukitusten suhteen.

xda-developers, [PRERLS-REF] Root, BL, Kernel, Recovery

Myöskään sovellusten osalta Galaxy S III ei saanut olla kovinkaan kauaa rauhassa, sillä jo nyt sen tärkeimmät erikoissovellukset ovat päätyneet yleiseen jakoon. Aiemmin yleiseen jakoon päätyi yksinoikeudella Galaxy S III:lle julkaistu Flipboard ja nyt vuorossa on yksi puhelimen erikoistoiminnoista, S Voice -puheentunnistussovellus. S Voicen toi kaikkien saataville XDA-yhteisön jäsen PlaYOuT ja hieman aiemmin nimimerkki ithappy julkaisi kourallisen GSIII:sta peräisin olevia widgettejä. S Voicen kerrotaan toimivan ongelmitta myös muissa puhelimissa, mutta vaatimuksena GSIII:n herkkujen asentamiseksi on rootattu Ice Cream Sandwich -laite.

xda-developers, S Voice for any devices

xda-developers, [APP] S-Voice and ALL I9300 goodies (Get whatever you want)

Keskustelu

@7 Ei ne taida kuule App Storesta tulla vaikka kuinka jailbreakkaat laitteen.

@2 Enpä ole törmännyt Androidissa yhtä helppoon warettamiseen kuin iOSissa. Eihän iPhoneja tarvitse kuin jailbreakata ja sen jälkeen saa Cydialla imutettua App Storesta jokaisen softan ilmaiseksi.

En sitten toisaalta ymmärrä kenelle on ongelma maksaa 70snt softasta/pelistä puhelimeen?

3. Niinpä. Nykyään taitaa olla sellainen ilmapiiri, että kaikki ilmaseksi koska se on mahdollista. Tosin, eihän tuo mikään uusi asia ole. Mieti vaikka Amigaa, tosin siihehän sekin homma kuoli…ja nyt kun ei tarvii edes fyysisesti kävellä kaverin luo korppua kopsaamaan niin homma on julmetun paljon nopeampaa.

Taatusti tehokkain rikollisuuden muoto.

@2,3
Riippuu kyllä aika paljon alustan käyttäjäkannasta, esimerkiksi Nokian Maemossa oli/on mahtava Open Source -yhteisö joka tuottaa erittäin monipuolisesti ohjelmia ja kaupallisille kehittäjille ei ole edes tarvetta. Android on taas ihan ylikaupallinen ja se ei ole ainakaan minun silmissä edes oikea Linux.

Itse ihmettelen kanssa erittäin suuresti sitä, että kun hehkutetaan että open source ja ilmaiset softat, niistä löytyy kaikki mitä tarvii, vaihtoehtoja piisaa jne. Sitten kuitenkin warastetaan kaikki softat mitkä irti lähtee, elokuvat netistä ja musat samaten. Jokin on persiillään ja pahasti.

Tässä on yksi syy minkä takia en todennäköisesti tule ostamaan seuraavaksi puhelimeksi androidia. Sovelluskehittäjien on hyvin tuskaista tehdä ohjelmia, koska ne on erittäin helppo lyödä puhelimeen ilmaiseksi. Tästä syystä ohjelmien laatu kärsii, koska omalle työlle ei saada riittävää korvausta. Tiedän toki että IOS on helppo rootata ja siihenkin saa ilmaiseksi ohjelmia mutta siinä ”waretus” ei ole lähellekkään näin laajaa.

Open source -yhteisö – kaikki mulle ilmaiseksi, vaikka väkisin.

Muropaketin uusimmat