GeForce GTX 680 ilmajäähdytyksellä 1442 MHz:iin

07.05.2012 14:51 | Ville Suvanto

K|ngp|n on jatkanut ylikellotuksia NVIDIAn Kepler-arkkitehtuuriin perustuvalla GeForce GTX 680 -näytönohjaimella. Kyseinen ylikellottaja saavutti jo aiemmin EVGA:n GTX 680 SC:llä grafiikkapiirin osalta 1957 MHz:n kellotaajuuden, kun jäähdytyksestä vastasi nestemäinen typpi. Grafiikkapiirin vakiokellotaajuus on 1006 MHz ja GPU Boost -kellotaajuus 1058 MHz.

Ylikellotukset ovat nyt jatkuneet ilmajäähdytyksellä, NVIDIAn referenssicoolerilla, ja grafiikkapiiri oli suostunut yhteistyöhön 1442 MHz:n kellotaajuudella, kun käytössä oli Precision X -ohjelman osoittama 1,212 voltin käyttöjännite. K|ngp|nin itsensä mukaan ohjelma näyttää käyttöjännitteen alakanttiin ja oikeasti jännite oli yli 1,3 volttia. Muisteja oli ajettu 1812 MHz:n kellotaajuudella. Kun käytössä oli 4,98 GHz:n kellotaajuudelle ylikellotettu Core i7-3960X Extreme Edition -prosessori, 3DMark 11 -testiohjelmasta oli saatu Performance-esiasetuksella tulokseksi 12745 pistettä. Nestemäisellä typellä jäähdytettynä pistemäärä oli 15731.

kingpin Cooling, EVGA NVIDIA GTX680 OVERCLOCKING

Keskustelu

Tosta kun kattoo http://www.evga.com/articles/00669/#GTX680SC evgalla näyttää olevan markkinoilla modattu virran syötöllinen 6+8 malli GTX 680 SC Signature + backplate eikä se jää ainoaksi FTW mallit 2-4GB näyttää samaa virransyöttöpauolelta, mindf.ssä näyttäis oleen jo valikoimassakin http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p798178_2048MB-EVGA-GeForce-GTX-680-Superclocked-Signature-Aktiv-PCIe-3-0-x16–Retail-.html
Odototelua on milloin joku suomessa alkaa ilmoitteleen kyseisen mallin saatavuutta noin ns. kohtuu hintaan.

Luultavasti noilla virityksillä niin punainen, kuin vihreäkin saadaan lentämään vähän korkeammalla ainakin testien ajan. Itse luotan edelleenkin vaikkapa tämän muron kellotustesteihin enemmän… Noin niinkuin normaalikäyttäjän kannalta. Mutta hyvinhän 680:n pitäisikin kellottua noilla virrankulutuksilla!

Hurr durr kortti oli modattu. Taisi taas jäädä mainitsematta oleellisia asioita.

Hyvältä näyttää – En normaalisti halua lietsoa mitään punavihreyttä. Mutta kellotustuloksista päätellen ei epäselvää kumpi leiri vie…

Eikös referenssi kortissa ollut virransyötön ohjainpiiri siten kiinni, että sen voi vaihtaa ilman sen suurempaa työtä. EVGA:n kortissa ilmeisesti piiri jota voi ohjelmallisesti hallita. Onhan tätä odotettukin jo.

Ainakaan OCN:ssä eivät EVGA:n pari edustajaa suostuneet mitenkään kertomaan että millä tempulla nuo voltit nostettiin noin korkealle :p Mitään volt modej tai muita ei kuulemma kuitenkaan ollut.

Siitä sitten vaan pähkäilemään miten onnistuisi, ja jos onnistuu niin napsimaan hwbot ilmajäähyennätyksiä pois :D

Muropaketin uusimmat