Google Chromeen integroitu flash-tuki

31.03.2010 21:19 | Ville Suvanto

chromeApple on kovasanaisesti rytännyt Adoben flashin, eikä se ole tuettuna esimerkiksi iPhonessa, mutta Google on ottanut täysin erilaisin suunnan. Softamammutin Linus Upson on raapustanut yrityksen viralliseen Chromium-blogiin viestin, jossa hän kertoo, että Chrome-selaimesta on julkaistu integroidulla flash-tuella varustettu versio.

Google tarjoaa Chromen mukana Adobe Flash Playerin viimeisimmän version, joten käyttäjien ei tarvitse asentaa erillisiä plugeja katsoakseen esimerkiksi YouTube-videoita. Lisäksi käyttäjät saavat automaattisesti päivitykset Flash Playeriin, mikä vähentää tietoturvariskiä, kun käyttäjillä ei ole käytössä vanhentuneita versioita.

Flash-tuki on toistaiseksi kehitysasteella, mutta kokeiluhaluiset voivat ladata Chromen tuoreen version alla olevan linkin takaa ja käyttää flash-tukea komentorivin –enable-internal-flash-komennolla.

The Chromium Blog, Bringing improved support for Adobe Flash Player to Google Chrome

Keskustelu

Mutta mahdollistaako tämä myös sitten että alustoilla, missä flash:n toiminnassa on ongelmia, paremman toiminnan? (Iphone, Linux)?

Tosin Iphonelle ei (vielä?) ole chomea…

Mutta kuten pdf, saisi flash tulla ihan oikeaksi standardiksi, eikä vain yhden valmistajan (Adobe) tuotteeksi.

11. Itse kun kokeilin, niin meni ”meh…selain.”

Itse käytän kyllä kaikkia selaimia, koska joudun niillä testaamaan kaikkea, mutta en kyllä ymmärrä ihmisten hehkutuksia selaimista. Ainoa oleellinen ero, mitä olen nähnyt on niiden erilainen tapa näyttää bugeja sivustossa. Sivustot joudutaan kuitenkin suunittelemaan kaikkien selainten ehdoilla, joten on aivan sama onko siellä’ yksi selain joka tukee standaria täysin. Ei ole mitään merkitystä, koska muut eivät tue. Tietysti eroja on, mutta loppupeleissä ne on kyllä niin minimaalisia.

Selain on selain, ei sille voi tehdä mitään niin mullistavaa, että se voittaisi 100-0 toisen selaimen. Homma tulee tehtyä oli selain mikä tahansa.

Minulle itselle tuo chrome ei oikein avautunut….tottumuskysymys? No anyway käytän tässä vanhassa masiinassa ff ja ie:tä. Mutta tuo flash on kyllä muinainen jo…

Sinällään mukavaa, että se integroidaan tuolla tavoin, mutta miksi juuri hemmetin flash. Grr…

Pistäkääs joku testiin tuo setti. Eli normaali Chrome ilman flashia ja flashilla. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka suuren ”hörppäyksen” flash ottaa.

Applen puolesta täysin retardia olla tukematta flashia, mutta vielä retardimpaa on käyttää flashia. Toivon todellakin, että Applella olisi joku ässä hihassa, millä tuo flashi saataisiin runnottua veke, mutta en kyllä näe mitään mahdollista ässää. Varsinkaan kun Google ei hyppää asian kelkkaan. Tai sitten Google ei aiokkaan ”jatkaa” tuota versiota, mutta kerää pisteet sen ”tukemisesta”.

Mitä niin pahaa internetkansa on tehnyt, että on saanut vitsauksekseen flashin?

Harvoin olen applen kanssa samaa mieltä, mutta flash joutaa kuuseen. …Tai kai flashillakin voi koodata kunnon koodia, niin ettei se vie sikana muistia ja prossutehoa, mutta ihan liikaa roskaa tulee vastaan netissä kokoajan. Flash mainokset. ou jeah!

Google tehny huonon päätöksen, mutta plussat siitä että päivittää flashin itsensä mukana.

@7

Kuka nyt Adoben softalla haluaisi rekisterinsä vapaaehtoisesti töhriä?

Sitten kun joku kaunis päivä päästään kokonaan eroon hitaasta Flashista niin sun Adboe filet kummittelee edelleen wintoosan rekisterissä ja joka toisessa järjestelmäkansiossa.

@6

Vai että oikein asentaa, flashi vie alle kaksi megaa. Varo ettei tila pääse loppumaan.

Linuxissa kyllä aika turha ominaisuus, mutta mietityttää tarviiko sitten asentaa toinenkin flash-playeri, että flashit toimii muillakin selaimilla?

paskalokki, Se on tasan yhtä helppo asentaa kyllä chromeen ad-block ja muut lisäosat kuin tuliketussa. Ja itse käytän firefoxia.

Ontopic: Ehdottomasti hyvä idea pitää flash mukana paketissa ja päivittymässä vaikka niin flashia vihaankin.

Offtopiccia ehkä vähäsen, mutta tänään koitin väsätä toimivaa Chromea plugineineen sodan aikaiseen 3000+/1GB/9200-settiin, että saisi ehkä vähän nopeutta lisää, kun Mozilla tuppaa noinkin vanhassa koneessa hidastelemaan. Adblockin kanssa kun piti erillistä softaa vääntää sun muuta jätin asian sikseen. Tulikettu ftw

Muropaketin uusimmat