Google julkaisi Drive-palvelun

24.04.2012 21:53 | Ville Suvanto

Uutisoimme helmikuussa Wall Street Journal -verkkojulkaisun tiedoista, joiden mukaan Google olisi valmistelemassa Drive-nimisen palvelun julkaisua. Kyseessä olisi nimensä mukaisesti palvelu, jonka myötä käyttäjät voisivat tallentaa tiedostoja pilveen ja noutaa niitä internetyhteydellä. Nyt Google on virallisesti julkaissut Driven.

Googlen Docs-palvelu toimii sisäänrakennettuna Drivessä, joten dokumentteja, taulukkoja ja esityksiä voi muokata reaaliajassa yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Tiedostojen tallentaminen onnistuu selaimen avulla PC- ja Mac-työpöytäkoneelta ja -kannettavalta sekä Android-pohjaiselta älypuhelimelta ja taulutietokoneelta. Tuki tulee laajentumaan lähiviikkojen aikana Applen iOS-käyttöjärjestelmällisiin laitteisiin. Tiedostojen hakeminen onnistuu hakusanoilla, tiedostotyypillä, omistajalla ja muun muassa viimeaikaisella käytöllä. Palvelu tunnistaa myös skannattujen dokumenttien tekstin OCR-tekstintunnistuksella.

Drive on paperilla hyvin pitkälle vastaavanlainen palvelu kuin esimerkiksi hyvin suosittu Dropbox ja Google tarjoaa ilmaiseksi käyttöön viisi gigatavua tallennustilaa. 2,49 tai 4,99 dollarin kuukausihinnalla lisätilaa on mahdollista hankkia 25 tai 100 gigatavua, ja oston yhteydessä käyttäjä saa 25 gigatavua lisätilaa Gmail-tililleen. Päivitysmahdollisuudet ulottuvat 16 teratavuun asti, jolloin kuukausihinta on 799,99 dollaria.

Google Finland Press Blog, Esittelyssä Google Drive

Google Drive

Keskustelu

”Voit hankkia jopa 16TB lisätilaa, alkaen 3 EUR kuussa/20GB. (Kyllä. 16 000 GB.) ” 16 Tt = 799,99 $

Ei taida ihan heti olla kellään moista tarvitte :D

Mutta ei kyllä oo hinnalla pilatto ko. palevlu. Tulis jopa halvemmaks ku normi kovon ostaminen? Mutta sitten taas onko järkeä pistää pilveen kaikkea? Tai onko se edes mahdollista käytännössä?

Plus saattaa Googlelle tulla ongelmia, jossain vaiheessa.

Vaikuttaa ihan toimivalta. Windows Explorer integraation, kun sais tuohon pilveen niin ois ihan jees. Helppo hyvä tapa pistää tiedostoja talteen ja jakaa tuttaville. Sitten vielä kun Android puhelimella pääsee käsiksi niin voittaa kyllä SkyDriven jos ei tarvii yli 5Gb tilaa.

Mistä helvetistä toi Google Drive Syncin latauslinkki löytyy kokeiltu sekä yksityistilillä, että firman business tunnuksilla. lukee vaa ”Your Google Drive is not ready yet” tuol Driven nettisivuilla.

@10, 11: Tarkoittikohan Mykkä hiihtäjä mahdollisesti NAS-levyjä? Ei niiden hinta kieltämättä enää mikään paha ole, mutta käytännössä on se aika tuskaista lutkuttaa etänä himassa 2 megaisen yhteyden (ainaki mulla ulos) yli jotain hieman isompaa tiedostoa, kun DropBoxista se tulee pulpahtamalla! :)

8. Ja pointtisi tässä yhteydessä on? Kyllähän omaltakin koneelta löytyy tilaa vaikka kuinka, mutta kun nämä pilvet on hiukan eri asia.

Sitä paitsi jos pelkää materiaaliensa puolesta (tai niiden sisällöstä) niin ei niitä ole pakko sinne uppia. Ainakin omat tiedostot jakautuu suoraan siten, että ne mitkä uppaan ihan minne tahansa on sellaista, millä ei ole oikeasti mitään väliä vaikka maailmalle päätyisi. Harvinaisen tyhmä saa olla jos alkaa uppamaan jotain oikeasti herkkäluontoista materiaalia.

Mykkä hiihtäjä ei ole oikein sisäistänyt pilvipalvelun syvintä ideaa. Ei ton ole tarkoitus olla mikään jatko kun kotilinuxin liian pieneksi käyvälle kovalevylle.

Saako tuon tilan näkymään verkkolevynä? Jos ei saa, niin onko muita sellaisia jonka saa?

Yhtä hyödyllinen palvelu kun Google+. Oman teratavun aseman saa jo vessaharjan hinnalla ja ei tarvitse tietourkkimisesta huolehtia.

Nyt äkkiä Schmidt ja Page linnaan ja Googlen palvelimet takavarikkoon, kun uppasin Drive-tililleni piraattimateriaalia.

@3 no sitä vähän ajoin takaa tossa. ehkä hieman huonosti ilmaistu..

@2 Kaikissa googlen palveluissa on nykyään sama privacy policy.

Ja muistakaa lukea ne privacy policyt jne tarkkaan kun kuitenkin googlesta kyse…

Otin jo käyttöön. Työpöytä sovellus samankaltainen dropboxin kanssa mutta esimerkiksi kuville ei saa suoraan julkista linkkiä. Joten odotellaan ja katoaan miten tää kehittyy.

Muropaketin uusimmat