Hakkerit paljastivat panoraamatilan iOS 5:n kamerasovelluksesta

09.11.2011 14:14 | Juha Kokkonen

iOS 5 Panorama mode

Conrad Kramer niminen hakkeri on paljastanut Applen iOS 5 -käyttöjärjestelmän kamerasovelluksesta panoraamakuvaustilan, joka on valmiina piilotettuna sovelluksessa. Kramerin mukaan panoraamatilan aktivoiminen onnistuu varsin yksinkertaisesti iOS:n Preferences-kansion com.apple.mobileslideshow.plist-tiedostoa muokkaamalla. Avaintekijänä on ”EnableFirebreak”-rivi, jonka arvoksi on muutettava ”Yes”. Toinen vaihtoehto on ladata Cydian kautta Grant Paulin tekemä Firebreak tweak, joka tekee saman tempun käyttäjän puolesta. Molemmissa tapauksissa laitteen lukitusten on oltava purettu, eli puhelimen on oltava ”jailbreakattu”.

On mielenkiintoista nähdä milloin Apple tuo tämän ominaisuuden virallisesti saataville, sillä se näyttäisi löytyvän täysin valmiina kamerasovelluksen käyttöliittymästä. Applea on monesti kritisoitu uusien ominaisuuksien julkaisemisesta iOS:lle tarkoituksella viiveellä pienissä erissä, tuoden näin laitteelle keinotekoisesti lisäarvoa koko sen elinkaaren ajan.

Twitter @ conradev

iPhone Heat, Enable Panorama Camera Mode In iOS 5 With Firebreak

Engadget Mobile, Jailbreakers unearth hidden panorama mode in iOS 5 camera app

Keskustelu

Onnistuu tuo ilman jailbreikkiäkin: cydiahelp.com/heres-how-to-enable-ios-5-panorama-mode-on-your-iphone-and-ipad-without-jailbreak/

5. Enemmänkin huvittavaaa reagointia. Ei applekaan nyt kaikkia kieroja ajatuksia ole kehittänyt. Luuletteko, että esim muron/domen artikkelit julkaistaan heti kun ne on valmiita…

Tulee mieleen ensimmäisen Xboxin joku nettiräiskintä, johon sai lisäkarttapaketin lataamalla yhden kilotavun päivityksen, joka aktivoi levyltä löytyvät kartat. Homman järkevyyttä voi jokainen tietenkin punnita…

”Applea on monesti kritisoitu uusien ominaisuuksien julkaisemisesta iOS:lle tarkoituksella viiveellä pienissä erissä, tuoden näin laitteelle keinotekoisesti lisäarvoa koko sen elinkaaren ajan.”

OMG! VAIN APPLE TEKEE NÄIN! Pannaan kaikki päivitykset laitteisiin! Sony tekee tuota jo taaksekkinpäin :D

Nyt on Apple kusessa, tämänhän piti olla iPhone 5 myyntivaltti sen magneettipohjaisen lisäantennion lisäksi, jolla saa kuuluvuuden muuallakin kuin maston juuressa!

Voi olla myös vielä kehitysvaiheessa tai ei ole saatu toimimaan Applen mielestä tarpeeksi hyvin… Esimerkkinä AutoStitch varmaan pieksee tuonkin ihan helposti.
On kai siellä iPod Touchissa/iPhonessa varmaan vieläkin se FM-vastaanotin jota ei ole vain otettu käyttöön. Tai ainakin tuosta oli vielä muutama vuosi sitten juttua.

Muropaketin uusimmat