HTC: One S:n keraamipinnoitteen ongelmat vain yksittäistapauksia

13.04.2012 11:40 | Juha Kokkonen

mardon85 @ xda-developers forum

HTC on ottanut virallisesti kantaa viime päivinä velloneeseen keskusteluun One S -älypuhelimen keraamipinnan lohkeiluongelmista. Kuluttajat ovat raportoineet hiljattain markkinoille tulleen One S:n ”micro arc oxidation” -tekniikalla toteutetun keraamipinnan lohkeilevan normaalikäytössä. HTC myöntää ongelman, mutta toteaa sen koskevan vain yksittäistapauksia.

HTC on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita ja erinomaisen käyttökokemuksen kaikille asiakkailleen. Olemme saaneet muutamia yksittäisiä ilmoituksia tästä ongelmasta. One S:n viimeistely on laboratoriotestattu ja se vastaa kovuudeltaan keraamia. Vaikka pinta on kova, se ei tarkoita, että sitä olisi mahdotonta vahingoittaa. Kaikesta huolimatta HTC ottaa laatuasiat erittäin vakavasti ja tarjoaa kaikille ongelmasta kärsiville asiakkailleen välittömän korjauksen. Lisäksi toteutamme muutamia pieniä muutoksia varmistaaksemme, ettei kuluttajien tarvitse kohdata tätä ongelmaa enää myöhemmin”, HTC:n tiedotteessa todetaan.

The Verge -sivusto on tiedustellut korjausmenettelystä tarkemmin HTC:lta ja vastauksena välitön korjaus tarkoittaa puhelimen vaihtamista uuteen. Toisin sanoen käyttäjä voi palauttaa puhelimen ostopaikkaan ja saada uuden tilalle DOA-menettelyyn pohjaten (Dead On Arrival). Tyypillisesti DOA pätee 30 päivän ajan tuotteen ostopäivästä, mutta toimintatavat saattavat vaihdella maakohtaisesti. Pidemmällä aikavälillä ongelmat hoidetaan HTC:n normaalin takuumenettelyn puitteissa.

The Verge, HTC responds to One S chipping issues: ’providing all customers with an immediate fix’

Keskustelu

5: Eipä ole sama kuva, kuin aiemmassa uutisessa. Kuva on peräisin eri käyttäjältä ja jäljetkin ovat aivan eri kohdissa. XDA-developersin foorumin viestiketjun muutamalta ensimmäiseltä sivulta löysin äkkiseltään kuvat kolmesta eri laitteesta. Lisäksi ongelmista kertoi samaan aikaan kourallinen muita käyttäjiä.

Eloksointi on sama asia kuin anodisointi, eikä sillä saa aikaiseksi niin kovaa pintaa kuin MAO-tekniikalla, jossa käytetään mm. huomattavasti korkeampaa jännitettä suojapinnan muodostamiseen.

Vaikken mitenkään tässä HTCtä puolustelekaan, niin en itse ole nähnyt tästä ko. ongelmasta kuin kuvan kahdesta eri tapauksesta, tämäkin kuva joka tässä uutisessa on, on samasta puhelimesta kuin aiemmassa uutisessa. Liekö tuo puhelin ainoa kappale jossa pinta lähtee. Itellä tosin oli aikoinaan HTC:n p3600 jossa ”kromaus” hilseili, itseä se ei haitannut, mutta kun aikanaan kuoret vaihdoin, niin ei enää hilseillyt, voihan tuokin olla joku huonompi erä vaan.

Eloksointi vaan noihin kuoriin, niin ei enää ole ongelmia ja siihen jos saa jäljen, niin sitten kyllä on ihan kovaa yritystäkin ollut. Helppo korjaus tuohon tuntuisi olevan tuon kulman pyöristys, jolloin tuollaista terävää helposti kuluvaa kulmaa ei olisil

Itellä on oma Wildfire S suhteellisen samannäköinen. Liekkö sit kulunut vaan käytössä, mutta erittäin helposti tää naarmuuntui ja nopsaan.

2: Vaikeahan tuota on tietysti sanoa, mutta jostainhan nuo yksittäistapauksetkin tietysti johtuvat, joten ainakin siinä on varaa pienille muutoksille.

Eri asia sitten, että onko yksittäistapaus. Varsinkin kun ”Lisäksi toteutamme muutamia pieniä muutoksia varmistaaksemme, ettei kuluttajien tarvitse kohdata tätä ongelmaa enää myöhemmin”. Yksittäistapauksien takia? :) Siltikin hyvää toimintaa.

Muropaketin uusimmat