HTC värikkäästi mukaan Windows Phone 8 -markkinoille 8X- ja 8S-malleilla

19.09.2012 19:23 | Juha Kokkonen

HTC 8X

HTC on julkaissut juuri päättyneessä lehdistötilaisuudessa kaksi värikästä Windows Phone 8 -puhelinta. Uutuusmallien nimet ovat 8X ja 8S ja molemmat ovat pakattu värikkäisiin unibody-polykarbonaattikuoriin Nokian Lumia-mallien tapaan. Molemmat uutuusmallit tulevat saataville marraskuussa – hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

8X on HTC:n WP8-malliston kärkimalli ja varustettu 4,3 tuumaisella 1280×720 pikselin Super LCD 2 -näytöllä. Sisällä hyrrää 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa (ei microSD-paikkaa). Kamera on sama, kuin One X -mallissa, eli kahdeksan megapikselin taustavalotettu CMOS-sensori yhdistettynä 28 mm f2.0 -optiikkaan. 8X:n etukameran tarkkuus on 2,1 megapikseliä 1080p-videokuvaustuella ja sen kaverina on 88-asteen kuvakulman tarjoava f2.0-laajakulmaoptiikka.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat WLAN, Bluetooth 2.1, NFC, erillinen kuvaprosessori, Beats Audio -äänenparannustekniikka, integroitu 1800 mAh Li-ion-akku ja LTE-tuki rajatuilla markkinoilla. Polykarbonaattikuorilla varustettu 8X on mitoiltaan 132,35 x 66,2 x 10,12mm ja painaa 130 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat California Blue, Graphite Black, Flame Red ja Limelight Yellow.

HTC 8S

8S on kaksikon edullisempi malli ja varustettu neljän tuuman Super LCD -näytöllä (800×480). Suorituskyvystä vastaa kahdella gigahertsin prosessoriytimellä varustettu Snapdragon S4 -järjestelmäpiiri sekä 512 Mt RAM-muisti. Sisäistä tallennustilaa on neljä gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-muistikortin avulla. Kameran tarkkuus on viisi megapikseliä (35mm ja f2.8) ja se kykenee taltioimaan 720p-videokuvaa.

Muita ominaisuuksia ovat mm. HSPA-tuki, NFC, Bluetooth 2.1, WLAN, GPS, Beats Audio ja 1700 mAh Li-polymeeriakku. Unibody-polykarbonaattikuoriin kasattu 8S on kooltaan 120,5 x 63 x 10,28 mm ja painaa vain 113 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat Domino, Fiesta Red, Atlantic Blue ja High-Rise Grey.

HTC:n lehdistötiedote (pdf)

HTC 8X -tuotesivu

HTC 8S -tuotesivu

Keskustelu

Samanlaisia marginaalipuhelia kuin Nokian microsoft viritykset.

Tarkoitan lähinnä että joutuisivat uusimaan muotoilunsa, nokialta tyhmä veto jos annetaan kusta noin kovin nilkoille.

Sivusta ja takaa nuo ovat ehtaa HTC:ta, eikä edessä ole varaa poiketa konseptista tarpeeksi erottuakseen. Omaan silmään värikkyys on ainoa Lumiaa muistuttava piirre. Eikä se tunnu haittaavan WP-maailmassa mitään.

@30 En usko, että Nokian pääyhteistyökumppani Microsoft katsoisi hyvällä, jos Nokia hakisi myyntikieltoa HTC:n Windows puhelimille.

Mun mielestä tässä olisi nokialla mahdollisuus saada aikaseksi sama kun applella samsungia vastaan. Ainakin omaan silmään täyttää kaikki samat kriteerit. Tiedän kyllä että paluu, windowslogo ja suurennuslasi kuuluvat windowsphonee formaattiin mutta muotoilultaan nokialla voisi olla saumat saada myyntikieltoa noille(en itse usko vaikuttavan hirveästi nokian myyntiin).
vertailua:
http://www.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/postimages/35454/Title_1_ws_1.jpg

Nää näyttää Lumioiden halvoilta viipurin-tori-kopiolta. :D

Miksi näistäkin puuttuu fyysiset napit näytön alareunasta. LG:n optimusta käyttäneena (oikeat napit) ja muutaman kerran lumiaa koittaneena ei ole kuin huonoja kokemuksia noista lumian näppäimistä.

@22

On muuten hienoa, sillä 4,3 tuumaa on oman räpylän kohdalla se yhdellä kädellä käytön yläraja. Nykyin S3 on jo siihen liian iso, vaikka muuten hyvä puhelin onkin.

@26

2 on ainakin ohuempi, käyttäjä ei kyllä eroa huomaa. Terv. S2:sta (gorilla glass 1) S3:een (gg2) siirtynyt.

Mukavaa että saadaan vaihtelua ainaiseen mustaan, harmaaseen ja valkoiseen.

Ei sentään ole alkanut näytön koolla kilpailemaan, vaan menee komeasti WP8-puhelimien ppi kärkeen 342 lukemalla. :kippis:

Pirteitä joo, mutta… Entä jos ei halua värikästä isoa muovimöykkyä joka näyttää lelulta?

@17

Eivät vain enää naita niitä kuulokkeita puhelimiensa kanssa, mitä ilmeisimmin se ei ollut järkevää.

Näytä kaikki kommentit

Ei sillä, itse kyllä tykänny htc:sta. Tälläki hetkellä vielä vanha dhd käytössä. Ainut ikävä puoli, että maaleja rapistunu pois ja näyttää vähä kököltä sen vuoksi. Muuten oikein jämy paketti edelleenki ja ”jellytime” jelly bean rokkaa hyvin :)

Mulle tulee kyllä ensimmäisenä mieleen vanhat iphonet 3g ja 3gs. Vähän terävimmillä kulmilla. Nuoki on taas semmosia puhelimia että kyllä pitää kädessä olla ennenku sanoo tykkääkö vai ei.

Laitatko vielä kerran? :-)

No joo, jos joku WP-luuri niin Lumia 920. Ihan kivan näkösiä nuokin, mutta on se Nokia vaan paljon kauniimpi.

Mun mielestä tää vaan vahvistaa Nokian WP8-markkinoiden kärkipaikkaa. Ei mitään jakoa Lumioita vastaan.

Paremman näköisiä mielestäni (poislukien värimaailma), kuin Nokian Lumiat.
Mutta tämä ei valitettavasti vielä tarkoita sitä, että nämä olisivat mielestäni hienoja – kun en pidä Lumioistakaan.

Htc ei vain halua päästää irti tuosta ”leuasta”. Vaikkei noissa sitä varsinaisesti enää olekaan, niin tuon halpiksen väritys luo vielä siitä ihan hyvä illuusion. Yäks.

@1 komppaan vahvasti. nyt jos elopilla on munia niin ei kun lakimiesarmeijalla päälle.

Jahas. Aivan kuin olisin nähnyt tuon puhelimen ennenkin…

Pienet akut, ei yhtä kauniita kuin Lumiat, huonommat kamerat, ei miccisoftan yhteistyökumppani ja kaikki ”nokiaherkut” (esim kartat) puuttuu. En näe mitään syytä ostaa tälläistä noksun sijaan, toki hintojen tullessa julki saatan olla eri mieltä.

Nuohan alkaa näyttämään hienoilta. Halppismalli on ainakin tervetulleen ”pirteä” näihin yksiväristen luurien maailmaan. Erottuu ainakin sopivasti joukosta. Vaikka nyt värit ei ihan omaan makuun uppoa, mutta ainakin pirteä.

Jos ei 8X:n suunnittelijan pöydällä ole ollut Nokian Lumiaa niin syön hattuni.

Muropaketin uusimmat