HTC värikkäästi mukaan Windows Phone 8 -markkinoille 8X- ja 8S-malleilla

HTC 8X

HTC on julkaissut juuri päättyneessä lehdistötilaisuudessa kaksi värikästä Windows Phone 8 -puhelinta. Uutuusmallien nimet ovat 8X ja 8S ja molemmat ovat pakattu värikkäisiin unibody-polykarbonaattikuoriin Nokian Lumia-mallien tapaan. Molemmat uutuusmallit tulevat saataville marraskuussa – hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

8X on HTC:n WP8-malliston kärkimalli ja varustettu 4,3 tuumaisella 1280×720 pikselin Super LCD 2 -näytöllä. Sisällä hyrrää 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa (ei microSD-paikkaa). Kamera on sama, kuin One X -mallissa, eli kahdeksan megapikselin taustavalotettu CMOS-sensori yhdistettynä 28 mm f2.0 -optiikkaan. 8X:n etukameran tarkkuus on 2,1 megapikseliä 1080p-videokuvaustuella ja sen kaverina on 88-asteen kuvakulman tarjoava f2.0-laajakulmaoptiikka.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat WLAN, Bluetooth 2.1, NFC, erillinen kuvaprosessori, Beats Audio -äänenparannustekniikka, integroitu 1800 mAh Li-ion-akku ja LTE-tuki rajatuilla markkinoilla. Polykarbonaattikuorilla varustettu 8X on mitoiltaan 132,35 x 66,2 x 10,12mm ja painaa 130 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat California Blue, Graphite Black, Flame Red ja Limelight Yellow.

HTC 8S

8S on kaksikon edullisempi malli ja varustettu neljän tuuman Super LCD -näytöllä (800×480). Suorituskyvystä vastaa kahdella gigahertsin prosessoriytimellä varustettu Snapdragon S4 -järjestelmäpiiri sekä 512 Mt RAM-muisti. Sisäistä tallennustilaa on neljä gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-muistikortin avulla. Kameran tarkkuus on viisi megapikseliä (35mm ja f2.8) ja se kykenee taltioimaan 720p-videokuvaa.

Muita ominaisuuksia ovat mm. HSPA-tuki, NFC, Bluetooth 2.1, WLAN, GPS, Beats Audio ja 1700 mAh Li-polymeeriakku. Unibody-polykarbonaattikuoriin kasattu 8S on kooltaan 120,5 x 63 x 10,28 mm ja painaa vain 113 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat Domino, Fiesta Red, Atlantic Blue ja High-Rise Grey.

HTC:n lehdistötiedote (pdf)

HTC 8X -tuotesivu

HTC 8S -tuotesivu

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

Samanlaisia marginaalipuhelia kuin Nokian microsoft viritykset.

Vastaa tähän
3.

Tarkoitan lähinnä että joutuisivat uusimaan muotoilunsa, nokialta tyhmä veto jos annetaan kusta noin kovin nilkoille.

Vastaa tähän
4.

Unibody-rakennekin on HTC:lle ihan tuttua kauraa.

Vastaa tähän
5.

Sivusta ja takaa nuo ovat ehtaa HTC:ta, eikä edessä ole varaa poiketa konseptista tarpeeksi erottuakseen. Omaan silmään värikkyys on ainoa Lumiaa muistuttava piirre. Eikä se tunnu haittaavan WP-maailmassa mitään.

Vastaa tähän
6.

@30 En usko, että Nokian pääyhteistyökumppani Microsoft katsoisi hyvällä, jos Nokia hakisi myyntikieltoa HTC:n Windows puhelimille.

Vastaa tähän
7.

Mun mielestä tässä olisi nokialla mahdollisuus saada aikaseksi sama kun applella samsungia vastaan. Ainakin omaan silmään täyttää kaikki samat kriteerit. Tiedän kyllä että paluu, windowslogo ja suurennuslasi kuuluvat windowsphonee formaattiin mutta muotoilultaan nokialla voisi olla saumat saada myyntikieltoa noille(en itse usko vaikuttavan hirveästi nokian myyntiin).
vertailua:
http://www.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/postimages/35454/Title_1_ws_1.jpg

Vastaa tähän
8.

Nää näyttää Lumioiden halvoilta viipurin-tori-kopiolta. 😀

Vastaa tähän
9.

Miksi näistäkin puuttuu fyysiset napit näytön alareunasta. LG:n optimusta käyttäneena (oikeat napit) ja muutaman kerran lumiaa koittaneena ei ole kuin huonoja kokemuksia noista lumian näppäimistä.

Vastaa tähän
10.

@22

On muuten hienoa, sillä 4,3 tuumaa on oman räpylän kohdalla se yhdellä kädellä käytön yläraja. Nykyin S3 on jo siihen liian iso, vaikka muuten hyvä puhelin onkin.

@26

2 on ainakin ohuempi, käyttäjä ei kyllä eroa huomaa. Terv. S2:sta (gorilla glass 1) S3:een (gg2) siirtynyt.

Vastaa tähän
11.

Mitä eroa Corning Gorilla Glass 2 ja ykkösellä on?

Vastaa tähän
13.

Kaareva lasi näyttää olevan edelleen Nokian yksinoikeus.

Vastaa tähän
14.

Mukavaa että saadaan vaihtelua ainaiseen mustaan, harmaaseen ja valkoiseen.

Vastaa tähän
15.

Ei sentään ole alkanut näytön koolla kilpailemaan, vaan menee komeasti WP8-puhelimien ppi kärkeen 342 lukemalla. :kippis:

Vastaa tähän
16.

Lumia 820 uudella värillä? Eikun htc näemmä…

Vastaa tähän
17.

Pirteitä joo, mutta… Entä jos ei halua värikästä isoa muovimöykkyä joka näyttää lelulta?

Vastaa tähän
18.

@17

Eivät vain enää naita niitä kuulokkeita puhelimiensa kanssa, mitä ilmeisimmin se ei ollut järkevää.

Vastaa tähän
19.

aika köyhät uutuudet

Vastaa tähän
20.

Eikös HTC luopunut Beast sound-brändistä?

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.