Intel viivyttää Ivy Bridge -prosessoreiden toimituksia?

16.02.2012 12:50 | Ville Suvanto

ibNykyisten tietojen mukaan Intelin on määrä julkaista Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit 8. huhtikuuta, mutta DigiTimesin kuulemien huhujen mukaan prosessorijätti olisi tiedottanut useita yhteistyökumppaneitaan prosessoreiden massatoimitusten siirtämisestä lähemmäs kesää. DigiTimes uutisoi prosessoreiden toimitusten alkavan huhtikuun alussa pienissä erissä, mutta toimitukset käynnistyvät täydellä teholla vasta kesäkuussa.

Useilla suurilla kannettavien tietokoneiden valmistajille on talouden heikosta tilanteesta johtuen vaikeuksia saada varastonsa tyhjiksi Sandy Bridge -prosessoreista, joten Ivy Bridge -prosessoreiden massatoimitusten lykkäämisellä pyritään minimoimaan valmistajille kohdistuvia taloudellisia tappioita. Valmistajat itse uskovat vuoden 2012 kolmen ensimmäisen neljänneksen olevan synkkää aikaa kannettavien osalta ja markkinoiden piristyvän vasta viimeisellä neljänneksellä, kun Windows 8 -käyttöjärjestelmä on julkaistu ja Ivy Bridge -prosessorilla varustettujen kannettavien myynti alkaa kunnolla.

Ivy Bridge -prosessorit valmistetaan 22 nanometrin prosessilla ja niissä on käytössä uudenlainen Tri-Gate-transistoriteknologia. Prosessorit asentuvat nykyiseen LGA 1155 -kantaan ja prosessoriytimien kanssa samaan piisiruun on integroitu grafiikkaohjain, jonka suorituskykyä on parannettu Intelin mukaan reilusti.

DigiTimes, Intel to postpone mass shipments of Ivy Bridge processors

Keskustelu

http://www.bit-tech.com mukaan wanha kunnon Intelin tuotanto-ongelma kyseessä eikä markkinatilanne/varastotilanne.

Nope. According to my sources, it’s an honest-to-goodness manufacturing/validating/QA issue. I first heard about this delay back in January directly from an engineer for a Tier 1 manufacturer. Anyone who claims it’s due to overstock of Sandy Bridge parts is blithe to Intel’s sales history and market dominance. They really don’t care about clearing out the sales channel before deploying new CPUs, sockets, or chipsets.

Tjoo… nyt voi pikkuhiljaa hilata katetta ylöspäin, kun pitää tehohinta suhteen samana ja käärii uusien valmistustekniikoiden tuoman hintaedun omaan taskuun… hyvässä lykyssä ajan kanssa jopa hitaasti nostaa hintoja tehonkin suhteen. Kuluttavathan uudet piirit vanhoja vähemmän virtaa, joten kyllähän niistä saa pyytää enemmän jos niikseen.
Olenpa minä pessimistisellä päällä tänään… Täytyyhän noiden prossien hintojen tulla vielä alas… täytyyhän?

Kuluttajien ja ehkä Intelinkin kannalta olisi parempi vaihtoehto, jos Intel tarjoaisi valmistajille hyvityksiä Sandy Bridge prosessoreista ja valmistavat myisivät alennuksella niitä eteenpäin. Samalla tarjottaisiin ivy Bridgeä normaaliin hintaan. Intel voisi mahdollisesti viedä markkinaosuutta tableteilt, vaikka ne eivät suoria kilpailijoita olekaan. Toisaalta nämä alennukset voisivat heikentää Intelin hinnoittelu voimaa tulevaisuudessa, jos alennuksia annettaisiin.

Itse jos olisin Bill Gates laittaisin rahani likoon uuteen prossu firmaan..
monesti muutenki miettiny että mitä vittua se tekee tollasella rahamäärällä jota se ei saa edes käytettyä loppu elämäs aikana..
nyt nimittäin tarvittais todellakin sitä kilpailijaa intelille joka todettiin näissä kommenteissa jo moneen kertaan.

En odottanut, että tämä alkaisi näin pian… Tervetuloa monopoli markkinoille…
Hintasotaan tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta… eikä se aina silloinkaan loista.

Miksipä intel laskisi hintoja. Kilpailua ei ole, niin hinnanlasku ei lisää tarpeeksi kysyntää.
Eikä myöskään kannata päästää uutta tuotetta ulos, kun vanhakin tahkoaa hyvin rahaa, eikä kukaan muukaan tarjoa mitään parempaa.

P4 aikaan oli erijuttu, p4, kun otti ja kusi intelin kintuille pahasti. kelloja piti saada ylös huimasti, mutta eipäs saatukaan.

Niin, kaikilla muilla ongelmia myyntien kanssa paitsi Applella. Ja samaa mieltä että ovat applen koneissa parin kk sisällä.

No mutta tätähän täälä on moni haikaillut ja oikeen erikseen toivonu pitkään ja hartaasti. (Parin intel fanaatikon nimeä ei erikseen tarvi mainita)
Että mitäs te nyt siinä valitatte?

Jos AMD ei saa jotain jännää ulos syksyllä, niin Ivy-E malleja voitte odotella aikasintaan tähän aikaan ensvuonna.

@10 No siitä vaan tiputtamaan Sandy Bridgen hintaa niin alkaa varastot tyhjentyä, mutta eipä Inteliä tämä kiinnosta, saattaa muuten ennätysvoitot jäädä tekemättä kun ei hinnassa olekkaan 50% ilmaa. Ei ne niiden varastojen tyhjentymistä odottelis jos amd pukkaisi paremman tuotteen pihalle.

Esim 2600K:n hinta ei ole tullut vuoteen tippaakaan alaspäin (itseasiassa noussut viime kesästä), sellaisen omistajana ei harmita mutta kehityksen kannalta kylläkin.

@5 Valitan, mutta minulla on vieläkin liian hyvin muistissa P4 ajat ja Prescott niminen kauhistus. Intelhän teki tuolloin juurikin tätä, että kaikkia uusia julkaisuja lykättiin lähes äärettömiin ja lopulta tultiin siihen, että AMD puhalsi ohi että heilahti.

Nyt kun Intelillä on taas käsissään sama tilanne, että kilpailija ei pysty vastaamaan teknisesti ja on jopa julkisesti sanonut heittävänsä lusikan nurkkaan, niin en epäile yhtään, ettei ison I:n johtoporras ”älyä” taas vetää käsijarrua päälle kaikkeen, kun kilpailua ei kerran ole.

Ja sitten vielä lopuksi komponenttitoimittajien pr osaston markkinointibullshitin 101 rivienvälistä lukemista helpottamaan. ”Asiakkailla on vaikeuksia saada varastonsa tyhjäksi” = asiakas ei suostu maksamaan piireistä tarpeeksi joten vähennetään tuotantoa ja hidastetaan kehitystä. ”Pyritään minimoimaan asiakkaille syntyviä tappioita” = Me ei itse tehdä tarpeeksi rahaa tästä! Jne. Näitä on tullut nähtyä itse turhan läheltä aivan liikaa, ja sen takia minusta on valitettavasti tullut tällainen kyyninen paskanaama. :P

Varsinkin nämä ylipöhöttyneet jenkkifirmat tuntuvat olevan erityisen lahjakkaita toimittajien vetämisessä kuin pässiä narussa. (No offence guys, ihan hyvää työtä te teette, kun vertaa muihin.)

Vaikuttaa voimakkaasti siltä, ettei kilpailijoita näy mailla eikä halmeilla… Samalla voitaneen pitää melko varmana sitä, ettei high-end -kamppeiden hinta tule ainakaan laskemaan.

@4
Ei siihen mitään rivien välistä lukutaitoa tarvita ymmärtämään että Intelillä ja läppärien valmistajilla on varastossa myymättömiä SB-prossuja.

@2 Jep. Olis tarkotuksena päivitellä kanssa konetta keväällä, ja kesällä tulee enemmän hakattua miniläppäriä. Odottavan aika on pitkä…

Parhaassa tapauksessa saisivat lykkäillä vain kannettaville tarkoitettujen ivyjen julkaisua ja pöytäkoneiden ainakin irtomyynti voitaisiin alottaa…

@4 Kannattaa myös ymmärtää taloudelliset tarkoitusperät. Kannettavien myynnit ovat sakanneet tablettien yms. yleistyessä. Inteliltä fiksu veto tukea näitä kannettavien valmistajia lykkäämällä uuden prossun julkaisua ja tarjoamalla lisää aikaa varastojen tyhjentämiseen sen sijaan että työnnettäisiin uutta prosessoria ulos ja aiheutettaisiin entistä isommat tappiot valmistajille myymättä jääneiden sb kannettavien takia.

fabo: Ivy Bridge -prosessoreita ei ole kohdistettu high-end-markkinoille. Tätä markkinasegmenttiä täyttävät Sandy Bridge-E -prosessorit ja seuraava päivitys on Ivy-Bridge-E.

@3 Kannattaisi varmaan opetella lukemaan rivien välistä? Luuletko että Ivyjä himmattaisiin jos AMD:llä olisi tuote joka pistäisi kampoihin Sandy Bridgejen kanssa?

Näytä kaikki kommentit

@1
Kannattaisi varmaan opetella lukemaan? ”Useilla suurilla kannettavien tietokoneiden valmistajille on talouden heikosta tilanteesta johtuen vaikeuksia saada varastonsa tyhjiksi Sandy Bridge -prosessoreista, joten Ivy Bridge -prosessoreiden massatoimitusten lykkäämisellä pyritään minimoimaan valmistajille kohdistuvia taloudellisia tappioita”
Maailmanlaajuinen lama on lähempänä kuin moni luulee.

Toivottavasti kuitenkin työpöytämalleja saa edes välttävästi jo nyt keväällä, ei millään viitsisi odotella kesään asti.

Ja jarruttelu alkaa AMD:n nakattua lusikan nurkkaan high end prossujen osalta. Ei voine sanoa ettei ollut nähtävissä tämä liikku!

Muropaketin uusimmat