Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle, lähes 40 vuoden ura yrityksessä

19.11.2012 17:10 | Sampsa Kurri

Intel on julkaissut lehdistötiedotteen, jonka mukaan nykyinen toimitusjohtaja Paul Otellini jää eläkkeelle toukokuussa 2013. Otellini on työskennellyt Intelillä vuodesta 1974 lähtien eli lähes 40 vuotta, joista toimitusjohtajana vuodesta 2005 lähtien. Otellini järjestelee seuraavat kuusi kuukautta johtajuuden vaihdosta johtokunnan kanssa ja toimii tulevaisuudessa yrityksen neuvonantajana.

Otellinin aikakaudella Intel tuotti käteistä toiminnoistaan 107 miljardia dollaria, jakoi osinkoa 23,5 miljardia dollaria ja vuosineljänneksittäin osakkeen omistajille jaettavan osingon määrä kasvoi 181 prosenttia 0,08 dollarista 0,225 dollariin.

Intel, Lehdistötiedote

Keskustelu

2. Kannattaa toki muistaa, että kaveri on TJ vuodesta 2005, ei koko 40v uraansa :)

Ainahan firmoissa tapahtuu ja valtasuhteet muuttuu kun vanhan linjan johtajat lähtee. Varsinkin kun kyseessä on aika useasti aika karismaattiset kaverit (neuvotteluita jopa tapahtuu). Siihen kun yhdistetään idän halppisihmeet ja niiden legendaarinen taipuminen neuvotteluissa….not. Veikkaan, että voi tulla vähän ankeeta länsimaalaisittain. Idän kaverit katsoo, että jahas tuore TJ, kävelläämpä yli.

Eipä tuo varmaan Inteliä paljoa hetkauta. Varsinkin jos tuo vaihdos menee hienosti.

Jatkamme. Intelillä on pullat hyvin uunissa. IT-alan vanhoista jääristä onkin sitten jäljellä enää Orcalen Ellison ja Microsoftin Ballmer. Jälkimmäisestä eroon pääseminen saattaisi olla jopa firman pelastus, mutta saas nähdä miten Oraclen käy sitten kun Larry (68 v.) päättää lähteä.

Alkaako tästä firman alamäki kun suuri johtaja ja visionääri on poissa? Kuka täyttää suuren aukon? Mitä tehdään– eiku
eihän tää ollutkaan apple… …jatkakaa

Äijjällä lepposat eläkepäivät tulossa. Ei ainakaan ole kätei$e$tä puutetta.

Muropaketin uusimmat