Jäähdytystuotteiden veteraani Zalman hakeutui yrityssaneeraukseen (Päivitetty!)

05.11.2014 15:56 | Petrus Laine | 23

Etenkin jäähdytysratkaisuistaan tuttu korealainen Zalman on hakeutunut yrityssaneeraukseen estääkseen konkurssiin ajautumisen. Vuonna 1999 perustettu yhtiö on valmistanut jäähdytystuotteiden ohella muun muassa tietokoneiden koteloita, virtalähteitä ja näyttöjä.

VR-Zonen kiinalaisversion mukaan syy yrityssaneeraukseen hakeutumiselle on Zalmanin emoyhtiö Moneualin heikko johtaminen. Zalmania Japanissa edustava ASK on ilmoittanut jatkavansa yhtiön tuotteiden myyntiä niin kauan kuin tuotteita on saatavilla. Lisäksi yhtiö tulee hoitamaan heidän välityksellään myytyjen tuotteiden takuuasiat normaalisti riippumatta Zalmanista.

Päivitys 6.11 klo 12.45:

Zalman on lähestynyt Muropaketin toimitusta sähköpostitse selvittääkseen tilanteen todellista luonnetta. Zalmanin kirjeen mukaan yhtiö ei ole vakavissa vaikeuksissa ja jatkaa toimintaansa tällä hetkellä normaalisti. Zalmanin emoyhtiö, Moneual, on kuitenkin ongelmissa lain kanssa, mikä voi vaikuttaa myös Zalmaniin ja yhtiön maineeseen negatiivisesti. Zalman on, kuten alunperin uutisoimme, hakeutunut yrityssaneeraukseen parantaakseen yhtiön toimintaa muun muassa organisaation kaventamisella. Yrityssaneerauksen myötä Zalman uskoo voivansa nousta vaikeuksista voitokkaana.

Futurelooksin tietojen mukaan Zalmanin ongelmat todellakin johtuvat emoyhtiö Moneualin ongelmista. Futurelooksin tiedot ovat peräisin entiseltä Moneualin työntekijältä, jonka mukaan yhtiö on muun muassa vääristellyt Zalmanin myyntitietoja saadakseen yli 3,2 triljoonan wonin eli noin 2,36 miljardin euron edestä lainaa väärin perustein.

Korea JoongAng Daily -uutissivuston mukaan Moneualin toimitusjohtaja Park Hong-Seok ja kaksi muuta yhtiön johtajaa on pidätetty petoksesta epäiltyinä.

VR-Zone Chinese Edition, The impact of poor management by the parent company, Korea ZALMAN TECH bankruptcy protection application (Google Translate)

Futurelooks, Zalman Bankruptcy Due to $3 Billion Fraud Conspiracy

Korea JoongAng Daily, Moneual execs arrested over export fraud

Keskustelu

Oijoi, tuollaisella se thoroughbred-b athloni jäähtyi joskus… Ja myöhemmin burttoni.

Ei kyllä yllätä. Zalmannilta ei ole tullut viimeiseen vähintään 5-vuoteen mitään järkevää tai innovaatista tuotetta ulos.

Muistan että hienosti oli Athlon 64 kanssa käyttämäni emolevy kierossa sen jälkeen kun oli ollut Zalman CNPS-7700Cu vuoden käytössä.

Edelleen löytyy koneelta zalman 1000w virtalähde ja on niitä hiljaisempia malleja mitä löytyy markkinoilta.
Harmi että niillä menee heikosti mutta saavat syttää itseään kun eivät ole viimeisten kolmen vuoden aikana tuoneet mitään todella uutta tuotetta markkinoille ,ainostaan päivitettyjä malleja.

@2,4 Kyllä minä ymmärsin uutisen niin, että vika oli muualla kuin vain tuotteissa. Zalmanin ikoninen CPU-jäähdytin on aivan yhtä tuore ja trendikäs kuin Noctuan-mallit jotka ovat lähinnä kopioita toisistaan vuosien takaa. Zalmanin CPU-jäähdytin oli aikoinaan todella suosittu (aikalailla kuin Noctua nyt) ja käsittääkseni on ainakin ulkomailla hinnan ja koon puolesta yhä suosittu.

Esimerkiksi uutiskuvan kaltainen Zalman CNPS8900S on vakavasti otettava kilpailija esimerkiksi Noctuan NH-L12:lle; CNPS8900S on hiljainen, hintaa hieman päälle kolmekymppiä ja fyysisestä koosta ei kyllä millään arvaisi suorituskykyä kun on tottunut kilpailijoiden valtaisiin terästorneihin. Jos jotain, olisivat voineet pistää lisää taalaa markkinointiin.

Ei Zalmanin kamoja hiljaisiksi kyllä voi sanoa. Sekä poweri että cpu-cooleri ikävästi pörisee ja humisee minulla. Ehkä ne käsitettiin hiljaisiksi 10v sitten, sen ajan näkemys hiljaisuudesta. Jäähdytystehoakaan en voi kehua. Puolen kilon mötikkä tuolla on ja Phenom 125w lämpenee johonkin 70-80 asteen tuntumaan riippuen vuodenajasta täydellä rasituksella ja tuuletin huutaa luultavasti 100% teholla. Alunperin ostin sen jäähdyttämään 45w Athlonia. Siihen se toimi. Aikanaan kiva design noissa, mutta eipä tuu ikävä.

Nut

Ei Zalmanin kamoja hiljaisiksi kyllä voi sanoa. Ehkä ne käsitettiin hiljaisiksi 10v sitten, sen ajan näkemys hiljaisuudesta.

No jos rautasi on noin "tuoretta", voin kuvitella että on myös jäähykin noilta ajoilta.

Results: Noise And Acoustic Efficiency – Eight Low-Profile CPU Coolers For Your Compact PC, Reviewed
Sieltä vain lukemaan tuoreempia tuloksia ja conclusionia vuoden takaa.

Itseltä ei tällä hetken löydy muuta zalmanin tuotetta kuin kilowatin poweri, jota ei kuule yhtään sen enempää kuin vieressä olevaa passiivista Seasonicia.

Mä hommasin ton mallisen Zalmanin kun on sopivan pieni.. Ei sitä ainakaan muun pöhinän takaa erota, pitäisikin noita kotelotuulettimia uusia.

Itellä edelleen uutisen kuvassa näkyvä jäähdytin käytössä. Tosin ei ehkä enää ihan riittävintä mallia :)

Onhan se tuttu firma vuosien takaa, mutta samaa mieltä olen monen muunkin kanssa, ettei heiltä oikein tullut vuosien saatossa mitään kiinnostavaa enää ulos. Ehkäpä saavat vielä itsensä ylös nostettua, parempi mitä enemmän kilpailua tälläkin alalla olisi.

Ehkä omalle kohdalle sattui maanantai kappale, mutta siirryin muihin sen jälkeen kun oma zalmanin prossu tuuletin kesti vain ~26kk. Kotelo oli vielä sellaista mallia jossa sai koko paskan purkaa että sai jäähyn vaihdettua. Sen jälkeen on jääny sellaset jäähyt ostamatta joissa propelli ei ole vaihdettavaa mallia. Ei siinä jäähyssä muuten mitään ongelmaa ollut ja hiljainenkin oli siihen asti kun alkoi pörisemään.

@11 Itsellänikin oli aikanaan 7700AlCu, eikä moittimista siitä, oli kyllä hilkulla, etten olisi ostanut 8900:aakin. Kuitenkin tuossa viuhkajäähyssä on torneihin verrattuna etuna se, että saa kaikki muutkin komponentit ilmaa prossun lisäksi. Jää kieltämättä ikävä, jos Zalman nyt tähän kaatuu. Näistä en sen kummemmin tiedä, mutta olisin toivonut enemmän lämpöputkia Zalmanin jäähyihin ja myöskin isompia laadultaan ja kuten todettu, lisää muokattavuutta vaikka sen vaihdettavan tuularin avulla ja mieluusti jotain muutakin.

Lueskelin tänää juuri toisella palstalla kaveria jolla on Zalman Reserator2 läpivienneillä lattian alla kellarissa, kun siellä on kuulemma kesälläkin alle 10 astetta … SE on ainakin innovatiivista ;)

Meinasin tuon 8900S'n minäkin ostaa testien perustella Corsair AIR240 -kotelooni, johon ei tornia mahdu! Löysinkin sitten H80i vesijäähyn 40€'lla .. Mun vikako?

Jos nyt menee vaikka Zalmanin sivulta kattomaan, niin eipä siellä hirveesti mitään juhlimisen arvoista tavaraa ole. Ei ainakaan sitten Suomeen asti ole tuota tavaraa juurikaan tullut. Itelle Zalman tuttu tuuletinpaneeleista, jotka on kyllä olleet ihan hyvää tavaraa. Yhdessä vaiheessa myös nuo prossucoolerit oli kovaa kamaa ja aika suosittujakin, mutta pikkuhiljaa hiipui pois.

Vähän sellainen halvan tilpehöörivalmistajan kuva itsellä ollut firmasta. Kai joku noiden tavaraa on ostanut, kun pystyssä kuitenkin ollut ties kuinka kauan. Ehkä OEM-tavaraa toimittanut?

Athlon XP aikoinaan jäähtyi Zalmanilla, eipä sen jälkeen ole firman tuotteista kokemusta.

Gagarin

Itelle Zalman tuttu tuuletinpaneeleista, jotka on kyllä olleet ihan hyvää tavaraa.

Nuo ne ovatkit viimeiseen vuosikymmeneen olleet ainoat Zalmanin hyvät tuotteet.
"Lineaari"säätö PWM-pätkinnän sijaan ja ihan hyvä tehonkesto per kanava ovat hyviä.

Viuhkajäähyt jäivät jälkeen suorituskyvyssä lämpöputkijäähyjen tullessa.
Ja tuulettimetkin ovat niissä monesti resonoivaa läpinäkyvää bling bling muovia. SPCR:nkin useaan otteeseen totesi ne akustisesti surkeiksi.

RDman

Kehveleitä johtajia ollu emoyhtiössä!

Onko tuossa muka jotain uutta?
Nuohan häviävät vielä Lipposen hallituksen junailemalle rötös-Rellun Soneran kaadolle.

Näytä kaikki kommentit

>>> Sen jälkeen on jääny sellaset jäähyt ostamatta joissa propelli ei ole vaihdettavaa mallia.

Saman virheen tehnyt minäkin, ja toista kertaahan tuota virhettä ei sitten enää teekään. 8-)

AXP2600+:n kanssa oli ihan jees Zalun 7000AlCu. Ei vaan oo Zallulla viime vuosina ollu mitään erikoista.

edit: vf700 molempia malleja oli joskus GF4 Ti4200-8X, 6800LE, R9700 Pro ja 9800 SE korttien kanssa ja sillon oli vitun hyviä coolereita. :)

Kylähän tuollaiset kuvat nostalgisia tunteita nostavat pintaan. Ai miten vanhassa jotain 5 vuotta sitten keirrätykseen viedyssä pöytäkoneessani kuului kiva kilkatus kun noita kuparilehdykköjä tuli kynnellä vedeltyä että sai pölyn niistä irtoamaan ja alkamaan lentonsa kohti pölynimuria. Aikamoisia pölyritilöitä nuo tuollaiset.

Nykyisessä koneessa asensin suljetun-luupin nestejäähdytyksen ja ei kyllä ole ikävä noita kuparimöykkyjä. Painoa on paljon vähemmän ja vesi johdattaa lämmön prosessorilta suoraa jäähdytysritilään joka on kiinni kahdessa tuulettimessa push-pull-konfiguraatiossa suoraa kotelon ilmanottoaukossa puhaltamassa lämmöt suoraa ulos kotelosta. Sama juttu näytönohjaimen kanssa ja tuulettimia kuulee tuskin koskaan kun käyvät niin pienillä kierroksilla jopa pelatessa.

Suosittelen lämpimästi noita suljetun-luupin vesijäähyjä, kun ovat yhtä "asenna ja unohda"-mallia kuin ilmajäähyt, mutta pystyvät tehokkaampaan lämmönhävitykseen kokonaisuuden kannalta eivätkä edes kerää pölyä yhtä tehokkaasti kuin vanhat imurit.

Muropaketin uusimmat