Kingstonilta 256 gigatavun USB-muistitikku

Muistivalmistaja Kingston on lyönyt lisää pökköä pesään muistitikkujen saralla ja esitellyt muhkean 256 gigatavun USB-muistitikun. Uusi 256 gigatavun DataTraveler 300 -tikku käyttää USB 2.0 -liitäntää ja tukee Windows ReadyBoost -ominaisuutta. DataTraveler 300:n mukana toimitetaan Password Traveler -tietoturvaohjelma. Tikun ulkomitat ovat 70,68 x 22,37 x 16,45 mm ja siinä hyödynnetään ulos liu’utettavaa USB-liitintä, jolloin erillistä korkkia ei tarvita. Lukunopeudeksi kerrotaan 20 Mt/s ja kirjoitusnopeudeksi 10 Mt/s, joten koko tikun täyttämiseen kuluu teoreettisella maksiminopeudellakin yli seitsemän tuntia. Seuraavan sukupolven USB-liitännälle olisi siis jo tarvetta. Tikulla on viiden vuoden takuu ja sen verottomaksi suositushinnaksi kerrotaan runsaat 650 euroa. Hintaa on siis enemmän, kuin useimmilla saman tallennuskapasiteetin 2,5-tuuman SSD-levyillä.

TechConnect, Kingston comes up with first 256GB USB flash drive

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

en ole ikinä tarvinnut isompaa tikkua kun gigasta siitäkin käytöstä vain megatavuja office documenteilla, ihan pelleilyä tälläinen

no ei se ole tyhmä joka pyytää

Vastaa tähän
4.

@15 & @8

Onhan ocz:lla joku tikku jossa on esata, mutta mukana tulee esata-> usb johto. Muistaakseni esata nopeudet oli ~ 90 luku ja kirjotus 30 mb/s. Ei tietenkään ihan sama ole kun joutuu pitää johtoa mukana, mutta kuitenki.

Vastaa tähän
5.

Corsairin USB tikut taitavat mennä siellä USB 2.0 nopeuksien äärirajoilla. Tämmöisenä villinä korttina, melkein väittäisin, että Corsair on ensimmäinen valmistaja, joka ottaa hyötyä USB 3.0:n nopeudesta USB-muistitikuissa.

Kingstonin DataTravelerit eivät ole hyviä… Isoja, kenties halpojakin, mutta niin perhanan hitaita, että kerkeet kahvit hyvin keittää ja ei ole vielä edes valmis se siirto.

Vastaa tähän
6.

@10
Minusta 4 gigatavua on maksimi.

Tosiaan nopeus saisi olla vähän enemmän ja hintakin pienempi, mutta ehkä tulevaisuudessa..

Vastaa tähän
7.

Ihan turha. Hidas möhkö 🙁 Tykkään enempi 8 GB 30 MB/s minitikuista.

Vastaa tähän
8.

@10

“Keskusmuistia..” .. Ei.

Levy välimuistia kyllä.

Vastaa tähän
9.

10@ Mitä noin hitaalla keskusmuistilla tekee?

Vastaa tähän
10.

Tukee Readyboostia? Mahtaa virtuaalipenis venyä kun saa Vistaan 256 lisägigatavua keskusmuistia. Siihen se hyöty sitten jääkin. 😀 Vai tukeeko Readyboost edes noin suurta määrää muistia?

Vastaa tähän
11.

5@ Tarkoitin lähinnä varmuuskopioita joita täytyy kuljettaa silloin tällöin mukana.

Vastaa tähän
12.

Mikäs muuten saatavilla olevista nykytikuista on nopein kirjoittamaan?

Vastaa tähän
13.

10 Mt/s kirjoitusnopeudella ei kyllä tule USB2.0 väylän nopeus vastaan, vaan kyse on itse tikun hitaudesta.

USB paukuttaa iloisesti 40 Mt/s

Vastaa tähän
14.

“Kun koolla on väliä..”

Vastaa tähän
15.

1: Mihin sitä pientä kokoa varmuuskopioidessa tarvitsee?:D

Vastaa tähän
17.

Kelpaisi kyllä tuossa koossa tuollanen tila. Hinta saisi kyllä olla 550€ vähemmän.

Vastaa tähän
18.

Ainut mikä tuossa tuotteessa jotenkin vastaa haluja on koko 😀 . Nopeus ja hinta sitten ihan toista maata mitä pitäisi. Jonkunhan pankki kuitenkin pitää avata. Onkohan muistipiirit muuten kahdessa “kerroksessa” piirilevyllä (molemmilla puolilla piiriä vai onko niitä piirilevyjä kaksi päällekäin? Mietin vain kestävyyden kannalta.

Vastaa tähän
19.

256Gt USB-tikku olisi kyllä loistava tärkeiden tietojen varmuuskopiointiin pienen kokonsa takia… Mutta ennen sitä pitäisi saada kirjoitusnopeus vähintään 30Mt/s ja hinnaksi maks. 200-300€

Jokohan sitä vuoden parin päästä oltaisiin siinä pisteessä?

Vastaa tähän

Kommentointi on suljettu.