LG valmistelee uutta Android-lippulaivaa herkkuominaisuuksilla

19.09.2011 16:28 | Sampsa Kurri

LG on valmistelemassa uuden LU6200-mallisen Android-älypuhelimen julkaisua, joka on varustettu herkullisilla ominaisuuksilla. Kyseessä on 4,5-tuumaisella AH-IPS-näytöllä ja 1280×720-resoluutiolla varustettu laite, jonka sisuksissa on 1,5 GHz:n kellotaajuudella toimiva prosessori, Adreno 220 -grafiikkaohjain ja gigatavu keskusmuistia.

Takapuolella on kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja laite tukee U+ LTE -verkkotekniikkaa, joka mahdollistaa 75 Mbps latausnopeuden. Etupuolella on 1,3 megapikselin kamera videopuheluita varten, laitteessa on neljä gigatavua tallennustilaa, 1830 mAH akku sekä tuki DLNA-, MHL-, WiFi Direct- ja NFC-ominaisuuksille.

Androidin Gingerbread-versiolla varustetun LU6200:n ennakkotilaukset alkavat 26. syyskuuta, mutta hinnasta ei vielä ole tarkempia tietoja.

Engadget, LG teases LU6200 with 1.5GHz dual-core CPU, 720p HD display, Gingerbread and 75Mbps LTE

Keskustelu

@5:

Juu, LG:n aivan kosmisen huonon softaosaamisen takia jää heidän älypuhelimet vastaisuudessa kaupan hyllylle.

@3 Miksi laittaa ennemmän ja nostaa hintaa turhaan, kun 90% käyttäjistä ei saa sitäkään täyteen. Ja nykyään puhelimiin sopivien muistikorttien hinnat ovat aika alhaalla ja puhelimet vaihtuvat usein joten on järkevää laittaa kuvat ja yms muistikortille jonka voi vain siirtää toiseen puhelimeen.

Minäkin pelkään tuon softan toimimattomuuden pilaavan hyvän yrityksen päästä premium-puhelimien joukkoon.

LG:n softalaadun tuntien niin luuri tuleen hyvin suurella todennäköisyydellä oleen softaltaan täysin käyttökelvoton,kuten oli Optimus x2.

@2:

No juu, mutta mietippä paljon niissä näytöissä on pinta-alaa. Ihan loogistahan tuo on.

Ja hintakehityshän on ollut näytöissä hyvinkin jyrkästi halpenemaan päin, jos mietitään minkätasoisia näyttöjä saa paneeleilla nykyään jotka vuosi tai pari sitten maksoivat lähemmäs 500 euroa.

Asiasta maksalaatikkoon, SSD:t ovat vieläkin ylihintaisia vaikka saannot ovat itseasiassa hyvin korkeat tällä hetkellä.

Epäilen, että SSD:n korkean hinnan on tarkoituskin pitää pentti peruskuluttaja aisoissa erinäisten raportoitujen laatuongelmien takia. Tämähän on tietty täysin spekulointia, mutta hyvin mahdollista, kun miettii millaisia raportointeja maailmalta on tulvinut.

Ihan käsittämättömiä noi muistimäärät Android-laitteissa. 4 gigatavua lippulaivamallissa? Nyt vittu oikeesti.

Se olisi mukavaa kun tuollainen kehitys näytöissä (ja niiden hinnoissa) tapahtuisi myös työpöytäpuolella. Miettii kuinka nopeasti resoluutiot on mennyt kertoimilla eteenpäin puhelimissa ja hinnan pysyneen ”samoissa”.

Kyllä alkaa puhelimet olemaan jo aika uskomattomia laitteita.

Muropaketin uusimmat