LG:ltä 23-tuumainen kosketusnäyttö Windows 8:lle

LG on paljastanut Touch 10 -nimisen kosketusnäytön, joka on 23-tuumainen ja suunnattu käytettäväksi Microsoftin viime perjantaina markkinoille saattaman Windows 8:n kanssa. Windows 8:n yksi merkittävimmistä uudistuksista on Modern-käyttöliittymä, joka on suunniteltu varsinkin taulutietokoneille ja joka hyötyy merkittävästi kosketusnäytöstä.

Touch 10 on tarkemmalta mallimerkinnältään ET83 ja se tukee kymmenen sormen eleitä, minkä myötä tuettuna on useita uusia eleitä, kuten usean objektin samanaikainen raahaaminen ja kääntäminen. Herkän kosketusnäytön mainostetaan olevan omiaan Windows 8:n virtuaalinäppäimistöä käytettäessä.

LG:n uutukaisessa on käytössä IPS-paneeli (In-Plane Switching), mutta valitettavasti yritys on vaitonainen tarkemmista spesifikaatioista, kuten resoluutiosta, sekä hinnasta. Näyttö saapuu myyntiin Etelä-Koreassa marraskuussa ja rantautuu Eurooppaan hieman myöhemmin.

Übergizmo, LG ET83 Touch 10 monitor optimized for Windows 8 action

Ville Suvanto

Kommentit

2.

@41 No toimii, mutta “tavallinen” näyttö, näppis ja hiiri toimii “halpana terminaalina” vielä paremmin.

Vastaa tähän
3.

Aika näköalattomia kommentteja täällä…
Tuohan toimii loistavasti esim. halpana terminaalina yliopistoissa, kirjastoissa, kaupoissa jne.
Työpöytäkäyttöön kyllä järetön

Vastaa tähän
4.

Tuleeko mukana joku käsituki missä voi lepuuttaa kättä natsitervehdysasennossa työpäivän?

Eipä kyllä muutenkaan tulisi mieleen tökkiä näyttöä sormin, ihan tarpeeksi saa perinteistäkin puhdistaa. Puhumattakaan naarmuista.

Vastaa tähän
5.

Kosketusnäytöt toimii hyvin kännyköissä ja tableteissa, koska niihin ei vaan mahdu kunnollista näppistä ja osoitinlaitetta.

Vastaa tähän
6.

Nuo hipelöintinäytöt ovat nykyajan rutto. Jotain hyvin käytännöllistä korvataan täydellisen epäkäytännöllisellä. Tosin tietokoneen kanssa ongelma ei ole suuri, koska ei varsinaisesti korvata. Kännyköissä ikävempi juttu. Tosin kännyköissä hipelöinnistä on se hyöyty, että pieneen tilaan ei tarvitse sitten saada mahtumaan sitä näppäimistöä ja saadaan sitten suurempi näyttö.

Vastaa tähän
7.

@36
“Kyllähän noita kohteita löytyy joissa kosketuskäyttöliittymä on ylivoimainen”
Tahtovat olla pääasiassa laitteissa joissa käyttö on aina hetkellistä/lyhytaikaista, eikä mitään jatkuvaa koneella työskentelyn kaltaista.
Se että jokin näyttää jossain lyhyessä mainoksessa/videoklipissä toimivalta tai varsinkaan coolilta ei tarkoita, että se toimisi pitemmän aikaa, varsinkaan monipuolisemman toiminnallisuuden laitteessa.

“joskus tulevaisuudessa saatetaan saada tekastuakäyttöliittymä mikä on yhtäaikaa sekä kosketus että hiiri/näppis yhteensopiva 100%”
Suomeksi sanottuna siis toimii yhtä huonosti kummassakin… Tai käyttöliittymän pitäisi muuttua niin paljon ohjaustavan mukaan, että käytöstä tulisi kankeata.
Et sinä tule koskaan saamaan autoon renkaitakaan, jotka olisivat erinomaiset kesällä ja omaisivat nastarenkaiden talvipidon. Ne ovat fysikaalisesti epäyhteensopivia.

@35
“ilmeisesti nämä uudet kosketus eleitä tukevat ohjausalustat ovat oikesti hyviä win8 käytössä! Ainakin ulkolaisten testien perusteella.”
Suuri osa ihan mistä tahansa testeistä on monesti pelkkää mainosten jatketta/brandipropagandaa.
Niin en kyllä anna paljoa painoarvoa testaajien jorinoille ennen kuin on tuntuma tämän pään sisuksista ja siitä kuinka paljon asiasisällöstä tippuu rivien väliin.
Tuo kun tuskin tehokkuudessa voittaa normaalia hiirtä ja näppistä niille suunnitellulla käyttöliittymällä.

Vastaa tähän
8.

Kyllähän noita kohteita löytyy joissa kosketuskäyttöliittymä on ylivoimainen verrattuna hiiri+näppis yhdistelmään.

Ei nyt mennä sekoittamaan kahta erilaista käyttöliittymää toisiinsa ollenkaan, ehkä joskus tulevaisuudessa saatetaan saada tekastuakäyttöliittymä mikä on yhtäaikaa sekä kosketus että hiiri/näppis yhteensopiva 100%

Vastaa tähän
9.

Itse kuvittelisin, että näytöllä varustettu kosketusalusta/ele alusta voisi olla ihan hyvä härpäke. Eli ei tökittäisi sitä isoa näyttöruutua, vaan pienempäää näppiksen vieressä olevaa ohjainlevyä, jossa sitten voisi olla “kloonattuna” ison näytön näyttö. Eli ohjaisit tyhmällä täppärillä pääkonetta. Itse en myöskään jaksa uskoa päänäytön tökkimisen ihanuuteen työpöytäkäytössä.
Mutta ilmeisesti nämä uudet kosketus eleitä tukevat ohjausalustat ovat oikesti hyviä win8 käytössä! Ainakin ulkolaisten testien perusteella. Mitä jos joku tekisi samanlaisen näytöllä varustettuna? Se voisi olla vänkä ohjain, vaikkapa työpöytä ja ennenkaikkea olohuoneen HTPC käyttöön!

Vastaa tähän
10.

Täppäri,läppäri,pc pitäis onnistua.

Vastaa tähän
11.

Kirjailijatkin siirtyvät kirjoittamaan romaanejaan kosketustableteilla, koska tietokoneteollisuus on päättänyt, että se on hienoa ja niin se tehdään. Jos taistelet kehitystä vastaan, kuolet.

Vastaa tähän
12.

Vihdoinkin phtoplay joka kotiin!

Vastaa tähän
13.

@28. Sulla taitaa olla ongelmia näössä, jos rasvaista sormenjälkeä et näytöstä huomaa. Tai todella siivoton luonne, jos ne sormenjäljet eivät haittaa ja hiiri ja näppäimistökin hukkuu…

Vastaa tähän
14.

@28. Sulla taitaa olla ongelmia näössä, jos rasvaista sormenjälkeä et näytöstä huomaa. Tai todella siivoton luonne, jos ne sormenjäljet eivät haittaa ja hiiri ja näppäimistökin hukkuu…

Vastaa tähän
15.

@28 Minä näen kyllä sormenjäljet mattapintaisessakin näytössä?

Vastaa tähän
16.

@2 Sulla on silloin ongelmia päässä.

Itteäni vaivaa vain näytön naarmuuntuminen.

Ratkaisu sormenjälkiin on mattapintainen näyttö tai suoja. Tietenkin GorillaGlassilla päälystetty.

Omasta mielestäni kaikki näytöt saisivat olla kosketusnäyttöjä, helpottaa kummasti elämää kun näppis ja hiiri ovat välillä kadoksissa.

Vastaa tähän
17.

Tollasen Leapin vois vaikka ihan kokeilu mielessä ostaa…

Vastaa tähän
18.

Tulin joskus edellisen monitorin hajotessa kosketusnäytön hommanneeksi. Ja eipä siitä muuta haittaa ole ollut, kuin ne sormenjäljet. Joskus on kiva, kun ei tartte sitä hiiren kursoria hakea siihen kohtaan, mistä haluaa klikata. Vaan sormella voi vaan tökätä. Mutta montaa kymppiä en tuosta satunnaisesta helpotuksesta maksaisi..

Vastaa tähän
19.

Olenko ainut jonka mielestä kosketusmahdollisuus olisi hyvä ‘gimmick’ näytöissä. Jo vuosia olen miettinyt kyseistä mahdollisuutta kosketuskalvon lisäämisellä, mutta ne ovat liian pieniä, tummentavat näyttöä sekä tarvitsevat painamista toimiakseen. Itselläni iso näyttö on sen verran lähellä että sitä saattaisi välillä jopa mielummin hipaista kuin nostaa kättä hiirelle joka on paljon kauempana kirjoitusasennosta.
Tällaisesta ominaisuudesta en maksaisi paljoa, mutta olisi ihan pätevä lisä.
Eihän siitä olisi edes peruskäyttäjälle mitään haittaakaan, sillä se toimii normaalin hiiren ohella. Perusmurot taas eivät ajattele laatikon ulkopuolelle.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.