LG:ltä 23-tuumainen kosketusnäyttö Windows 8:lle

31.10.2012 19:43 | Ville Suvanto

LG on paljastanut Touch 10 -nimisen kosketusnäytön, joka on 23-tuumainen ja suunnattu käytettäväksi Microsoftin viime perjantaina markkinoille saattaman Windows 8:n kanssa. Windows 8:n yksi merkittävimmistä uudistuksista on Modern-käyttöliittymä, joka on suunniteltu varsinkin taulutietokoneille ja joka hyötyy merkittävästi kosketusnäytöstä.

Touch 10 on tarkemmalta mallimerkinnältään ET83 ja se tukee kymmenen sormen eleitä, minkä myötä tuettuna on useita uusia eleitä, kuten usean objektin samanaikainen raahaaminen ja kääntäminen. Herkän kosketusnäytön mainostetaan olevan omiaan Windows 8:n virtuaalinäppäimistöä käytettäessä.

LG:n uutukaisessa on käytössä IPS-paneeli (In-Plane Switching), mutta valitettavasti yritys on vaitonainen tarkemmista spesifikaatioista, kuten resoluutiosta, sekä hinnasta. Näyttö saapuu myyntiin Etelä-Koreassa marraskuussa ja rantautuu Eurooppaan hieman myöhemmin.

Übergizmo, LG ET83 Touch 10 monitor optimized for Windows 8 action

Keskustelu

@41 No toimii, mutta ”tavallinen” näyttö, näppis ja hiiri toimii ”halpana terminaalina” vielä paremmin.

Aika näköalattomia kommentteja täällä…
Tuohan toimii loistavasti esim. halpana terminaalina yliopistoissa, kirjastoissa, kaupoissa jne.
Työpöytäkäyttöön kyllä järetön

Tuleeko mukana joku käsituki missä voi lepuuttaa kättä natsitervehdysasennossa työpäivän?

Eipä kyllä muutenkaan tulisi mieleen tökkiä näyttöä sormin, ihan tarpeeksi saa perinteistäkin puhdistaa. Puhumattakaan naarmuista.

Kosketusnäytöt toimii hyvin kännyköissä ja tableteissa, koska niihin ei vaan mahdu kunnollista näppistä ja osoitinlaitetta.

Nuo hipelöintinäytöt ovat nykyajan rutto. Jotain hyvin käytännöllistä korvataan täydellisen epäkäytännöllisellä. Tosin tietokoneen kanssa ongelma ei ole suuri, koska ei varsinaisesti korvata. Kännyköissä ikävempi juttu. Tosin kännyköissä hipelöinnistä on se hyöyty, että pieneen tilaan ei tarvitse sitten saada mahtumaan sitä näppäimistöä ja saadaan sitten suurempi näyttö.

@36
”Kyllähän noita kohteita löytyy joissa kosketuskäyttöliittymä on ylivoimainen”
Tahtovat olla pääasiassa laitteissa joissa käyttö on aina hetkellistä/lyhytaikaista, eikä mitään jatkuvaa koneella työskentelyn kaltaista.
Se että jokin näyttää jossain lyhyessä mainoksessa/videoklipissä toimivalta tai varsinkaan coolilta ei tarkoita, että se toimisi pitemmän aikaa, varsinkaan monipuolisemman toiminnallisuuden laitteessa.

”joskus tulevaisuudessa saatetaan saada tekastuakäyttöliittymä mikä on yhtäaikaa sekä kosketus että hiiri/näppis yhteensopiva 100%”
Suomeksi sanottuna siis toimii yhtä huonosti kummassakin… Tai käyttöliittymän pitäisi muuttua niin paljon ohjaustavan mukaan, että käytöstä tulisi kankeata.
Et sinä tule koskaan saamaan autoon renkaitakaan, jotka olisivat erinomaiset kesällä ja omaisivat nastarenkaiden talvipidon. Ne ovat fysikaalisesti epäyhteensopivia.

@35
”ilmeisesti nämä uudet kosketus eleitä tukevat ohjausalustat ovat oikesti hyviä win8 käytössä! Ainakin ulkolaisten testien perusteella.”
Suuri osa ihan mistä tahansa testeistä on monesti pelkkää mainosten jatketta/brandipropagandaa.
Niin en kyllä anna paljoa painoarvoa testaajien jorinoille ennen kuin on tuntuma tämän pään sisuksista ja siitä kuinka paljon asiasisällöstä tippuu rivien väliin.
Tuo kun tuskin tehokkuudessa voittaa normaalia hiirtä ja näppistä niille suunnitellulla käyttöliittymällä.

Kyllähän noita kohteita löytyy joissa kosketuskäyttöliittymä on ylivoimainen verrattuna hiiri+näppis yhdistelmään.

Ei nyt mennä sekoittamaan kahta erilaista käyttöliittymää toisiinsa ollenkaan, ehkä joskus tulevaisuudessa saatetaan saada tekastuakäyttöliittymä mikä on yhtäaikaa sekä kosketus että hiiri/näppis yhteensopiva 100%

Itse kuvittelisin, että näytöllä varustettu kosketusalusta/ele alusta voisi olla ihan hyvä härpäke. Eli ei tökittäisi sitä isoa näyttöruutua, vaan pienempäää näppiksen vieressä olevaa ohjainlevyä, jossa sitten voisi olla ”kloonattuna” ison näytön näyttö. Eli ohjaisit tyhmällä täppärillä pääkonetta. Itse en myöskään jaksa uskoa päänäytön tökkimisen ihanuuteen työpöytäkäytössä.
Mutta ilmeisesti nämä uudet kosketus eleitä tukevat ohjausalustat ovat oikesti hyviä win8 käytössä! Ainakin ulkolaisten testien perusteella. Mitä jos joku tekisi samanlaisen näytöllä varustettuna? Se voisi olla vänkä ohjain, vaikkapa työpöytä ja ennenkaikkea olohuoneen HTPC käyttöön!

Kirjailijatkin siirtyvät kirjoittamaan romaanejaan kosketustableteilla, koska tietokoneteollisuus on päättänyt, että se on hienoa ja niin se tehdään. Jos taistelet kehitystä vastaan, kuolet.

@28. Sulla taitaa olla ongelmia näössä, jos rasvaista sormenjälkeä et näytöstä huomaa. Tai todella siivoton luonne, jos ne sormenjäljet eivät haittaa ja hiiri ja näppäimistökin hukkuu…

@28. Sulla taitaa olla ongelmia näössä, jos rasvaista sormenjälkeä et näytöstä huomaa. Tai todella siivoton luonne, jos ne sormenjäljet eivät haittaa ja hiiri ja näppäimistökin hukkuu…

@28 Minä näen kyllä sormenjäljet mattapintaisessakin näytössä?

@2 Sulla on silloin ongelmia päässä.

Itteäni vaivaa vain näytön naarmuuntuminen.

Ratkaisu sormenjälkiin on mattapintainen näyttö tai suoja. Tietenkin GorillaGlassilla päälystetty.

Omasta mielestäni kaikki näytöt saisivat olla kosketusnäyttöjä, helpottaa kummasti elämää kun näppis ja hiiri ovat välillä kadoksissa.

Tulin joskus edellisen monitorin hajotessa kosketusnäytön hommanneeksi. Ja eipä siitä muuta haittaa ole ollut, kuin ne sormenjäljet. Joskus on kiva, kun ei tartte sitä hiiren kursoria hakea siihen kohtaan, mistä haluaa klikata. Vaan sormella voi vaan tökätä. Mutta montaa kymppiä en tuosta satunnaisesta helpotuksesta maksaisi..

Olenko ainut jonka mielestä kosketusmahdollisuus olisi hyvä ’gimmick’ näytöissä. Jo vuosia olen miettinyt kyseistä mahdollisuutta kosketuskalvon lisäämisellä, mutta ne ovat liian pieniä, tummentavat näyttöä sekä tarvitsevat painamista toimiakseen. Itselläni iso näyttö on sen verran lähellä että sitä saattaisi välillä jopa mielummin hipaista kuin nostaa kättä hiirelle joka on paljon kauempana kirjoitusasennosta.
Tällaisesta ominaisuudesta en maksaisi paljoa, mutta olisi ihan pätevä lisä.
Eihän siitä olisi edes peruskäyttäjälle mitään haittaakaan, sillä se toimii normaalin hiiren ohella. Perusmurot taas eivät ajattele laatikon ulkopuolelle.

Komppaan IcyAeroa. Leap vaikuttaa huomattavasti mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta kuin perinteinen kosketusnäyttö. Malttamattomana odotellaan helmikuuta!

Varmasti kosketusnäytötkin tulevat kuitenkin löytämään oman paikkansa monitoreissakin.

Näytä kaikki kommentit

Yrityskäyttöön… presentaatioväline. esim. tällä tavalla voisi toimia w8 kosketusnäytöt. Kokoushuoneisiin vaan vähän isompaa screenia.

Tekee sen tyyppisen systeemin ku pekka poudalla on sää osiossa. Mageee.

@2

Juuei nappaa muakaan, vituttaa kun muutama kaveri välillä sormella koskee näyttöön ”kato tota”, ja näyttö on sitten ajanmittaan täynnä sormenjälkiä.

@14

Jeps, ite pidän paljon enemmän ihan perinteisestä hiiri & näppis kombosta, sekä puhelimesta jossa fyysiset näppäimet. Ei oikein tunnu fiksulta mikään näytön hipelöinti, IMO yhtä turha muotivillitys ku 3D-elokuvat/telkkarit/yms.

Näkeehän tuosta jalustasta, että tuo rasvainen klähmintä on tarkoitettu nimenomaan työpöydälle.

Ei jatkoon. Palataan aiheeseen 20 vuoden päästä, jos silloinkaan.

Paitsi että kioskeihin ja muihin tuollaisiin kosketusnäyttö voi olla kiva, voisin kuvitella tuollaisen esimerkiksi keittiöön. Ruudulla uutiset ja sähköpostit sun muut näkyvissä, niitä voi siinä sitten räpläillä vähän kuin aamulehteä lukisi tai katsoisi keittiön pikkutelevisiosta uutiset. Nyt vain hoituu kaikki kätevästi yhdellä laitteella, ja voi pelailla vaikka trivial pursuitia sitten illanistujaisissa näytöltään pöydän ääressä.

En näe kosketusnäytön etuja niinkään työ- tai harrastekäytössä vaan juurikin tuollaisena modernin kodin varusteena. Hieman utopistiselta tuntuu ja ei itselleni olisi ajankohtainen ennen kuin on se erillinen keittiö edes, mutta miksipä ei tulevaisuudessa.

Jaa että padit on tätä varten? No, mutta tuossa on niitä tuumia vähän enemmän. Ja ei-mobiileilla asennuksillakin on kysyntänsä, varsinkin jos haluaa unohtaa sen laitteen hetkeksi, tuollaista näyttöä ei tule vahingossa otettua mukaan.

Tuo kuvassa oleva käsihän on suorastaan valtava suhteessa näyttöön?

Jos kosketuksesta haluaa win 8 desktop käytössä saada jotain irti niin, esim. Logitechin Touchpad T650:llä pääsee alkuun. Itsekkään kun en suvaitse sormenjälkiä näytössä.

Lentosimuharrastajille löytyy hyvinkin tuollaiselle käyttöä, kun ei ohjaamon nappeja tarvitse haroa hiirellä.

I don’t want to live on this planet anymore.

Pitääkö sitä kosketusnäyttöä joka paikkaan änkeä, ikään kuin se kuin taikaiskusta tekisi kaikista laitteista jotenkin helpompia käyttää. Työntekoon tollasista ei ainakaan ole. Ihme muotivillitys.

Tuollaisen näytön ensisijainen käyttökohde tuskin on työpöydällä näppistä ja hiirtä korvaamassa, varmasti moniakin käyttökohteita löytyy jossa hiirestä ja näppiksestä eroon pääseminen tuo etua. En oikein ymmärrä ihmisiä jotka julistavat itselle tarpeettomat laitteet täysiksi susiksi. Kukaanhan ei edelleenkään pakota tuollaista hommaamaan, eikä se liene keneltäkään pois jos joku taas ko. laitetta tarvitsee, vai?

Onneksi kenenkään ei ole pakko ostaa sen enempää tuota näyttöä kuin win8:kaan.Silti on ihana vitistä kaikesta.Aina!

Kosketusnäyttö on oivallinen silloin kun hiiri&näppis yhdistelmää ei voi käyttää, mutta en kyllä tajua mitä hyötyä kosketusnäytöstä on pöytäkoneessa kun hiiri on kaikinpuolin parempi. Ottaa päähän, että MS tuputtaa markkinoille jotain kosketusnäyttöjen vallankumousta uudella Windowsillaan.

Mieluummin odottelen Leap:ia. Eipä tarvitse päivittää Windows 8:iin ja siitä huolimatta voi käyttää käden liikkeitä paljon paremmin riippumatta käyttöjärjestelmästä käyttäessä tietokonetta.

https://leapmotion.com/

@2 aivan samaa mieltä. välillä ärsyttää suunnattomasti puhelimen käyttökin samasta syystä saati sitten tietokoneella, huhhhuh.

Ja onpas jumpe hemmetin ergonomista hakata onscreen näppistä pystysuoraan?`haha ihan oikeesti, win8 on nyt vaan epäonnistunu työpöytä koneisiin ja piste, hyväksyisivät kaikki sen lopettaisivat mikkisoftan perseen nuolemisen.. mikäköhän siinä on.. jotain sponssi rahaa mikkisofta varmaan tarjoaa näille valmistajille?

@1 Markkinoijat huolehtii siitä, että se on mukavaa ja muodikasta.

Olenko ainoa, jota häiritsee sormenjäljet näytössä? En voisi edes kuvitella käyttäväni tuollaista.

Tuota onkin sitten mukava kurotella ja tehdä noita kymmenen sormen eleitä.

Muropaketin uusimmat