LG:ltä 3D-ominaisuuksilla varustettu Android-puhelin ja -taulutietokone

15.02.2011 17:53 | Juha Kokkonen

LG @ MWC 2011

LG julkisti eilen Barcelonan MWC 2011 -tapahtumassa kaksi 3D-ominaisuuksilla varustettu Android-mobiililaitetta. Niistä ensimmäinen on runsaasti ennakkoon mainostettu Optimus 3D -älypuhelin ja toinen Optimus Pad -taulutietokone.

 

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D tarjoaa ensimmäisenä älypuhelimena maailmassa aidosti kolmiulotteisen käyttäjäkokemuksen. Lisäksi siitä löytyy kaksiytimellinen 1 GHz Ti OMAP4 -suoritin, kaksi muistimoduulia ja kaksi muistikanavaa. LG:n mukaan suorituskyvyn ja käyttäjäkokemuksen kannalta kolmen olennaisen toiminnon määrä on siis kaksinkertaistettu. Optimus 3D:n kaksinkertainen viiden megapikselin kamera mahdollistaa 3D-kuvien ja 3D-videon tallentamisen.

4,3 tuuman WVGA-näytöltä voi katsella kolmiulotteista kuvaa ilman 3D-laseja. LG Optimus 3D on varustettu HDMI 1.4 -liitännällä. Näin käyttäjä voi yhdistää Optimus 3D:n esimerkiksi 3D-televisioon tai 3D-näyttöön kuvien tai videoiden katselua varten. DLNA-tuki mahdollistaa myös 3D-sisällön jakamisen muiden DLNA-tuella varustettujen laitteiden kanssa.

Optimus 3D:n ulkomitat ovat 128,8 x 68 x 11,9 mm ja paino 168 grammaa. Siitä löytyy kahdeksan gigatavua sisäistä tallennustilaa, 512 Mt RAM-muistia, microSD-muistikorttipaikka, 14,4 Mbit/s HSDPA- ja 5,76 Mbit/s HSUPA-tuki, 802.11bgn WLAN, Bluetooth 3.0, 1080p-videotallennus ja -toisto, A-GPS, Flash 10.1 -tuki ja 1500 mAh akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.2, mutta Gingerbread-päivitys on luvassa myöhemmin. LG Optimus 3D on saatavilla kaupoissa toukokuun aikana, ja sen arvioitu verollinen suositushinta on 669 euroa.

LG Electronics Nordic, MWC: LG Optimus 3D tuo älypuhelimiin uusia ulottuvuuksia

Engadget, LG Optimus 3D hands-on

 

LG Optimus Pad

LG Optimus Pad

Monen muun valmistajan tavoin myös LG ottaa osaa taulutietokonehuumaan julkaisemalla Euroopan markkinoille Optimus Padin. Optimus Pad on maailman ensimmäinen tablet-laite, jossa on sisäänrakennettu 3D-kamera. Laitteella voi ottaa 3D-kuvia ja kuvata 3D-videoita, joita voi myöhemmin HDMI-liitännän avulla katsella myös esimerkiksi television ruudulla tai jakaa YouTube 3D -sivustolla.

Uusia tablet-laitteita julkaistaan tällä hetkellä nopeaan tahtiin. Me halusimme LG Optimus Padin avulla määritellä tableteille uuden standardin”, sanoo Erik Andersson, LG Electronicsin Pohjoismaiden matkapuhelinosaston tuotepäällikkö. ”Mielestämme LG Optimus Pad tarjoaa juuri oikean yhdistelmän kannettavuutta ja katseltavuutta – suorituskyvystä tinkimättä.

Optimus Padin näyttö on 8,9 tuumainen ja sen resoluutio on 1280×768 pikseliä. LG:n mukaan tämä näyttökoko yhdistää näppärän koon ja suuren kuvan. 3D-kuvan katsominen laitteen omalta näytöltä vaatii passiivisten 3D-lasien käyttöä. Kaksi gigahertsin prosessoriydintä sisältävä NVIDIA Tegra 2 -järjestelmäpiiri tarjoaa mukavan suorituskyvyn ja mahdollistaa esimerkiksi FullHD-videokuvan toistamisen HDMI-liitännän kautta. Kahden linssin viiden megapikselin kamera mahdollistaa 3D-kuvaamisen. Käyttöjärjestelmänä toimii tuore Android 3.0 Honeycomb. Laite painaa 680 grammaa.

LG Optimus Pad on saatavilla kaupoissa huhtikuun lopulla, ja sen arvioitu verollinen jälleenmyyntihinta on 990 euroa.

LG Electronics Nordic, MWC: LG:n Optimus Pad asettaa tableteille uuden standardin

Engadget, LG Optimus Pad first hands-on! (video)

Keskustelu

Oispa sellane näyttö jossa ei tarvii 3d laseja. Niiku siinä kännykässä, ois voinut sitten kiinnostaakkin.

@7
kyllä ne suomessa oli. 3g versiot taisi lähteä 1099 eurosta. eriasia sitten kuka tilasi suomalaisesta kaupasta ja kuka ulkomaisesta.

Voi että päivän parhaat naurut, (huomioi kellonaika päivä on nuori), eli Apple ei ole koskaaan iPadien hintaa laskenut 1000eurosta, sillä ei ne ole kaskaan siellä olleetkaan! Nice trollz! @3… Ja 47 kertaa parempi nähtyään promo kuvat, voi vitsi mitä mainos miesten vedätettäviä.. Mutta onhan se kiva että tulee kilpailua, muttta ensi kesänä ”taas” räjähtää kun tulee ipad 2

vielä kun joku kertoisi että miten/milloin älypuhelin ja sen ohjelmat osaa hyödyntää kahta ydintä?
taitaa olla numeromarkkinointia tuommoisen tuplaydinsuorittimet puhelimissa.

Oiskohan siinä seuraava puhelin. 3D kuvaaminen vois kyllä kiinnostaa.

ihan nättei neitoi ykkös kuvassa. oliko siinä jotain muutakin?

Eikös iPad-1 saapuessaan, maksanut myös tonnin ja nykyään jotain 400-500 euroa, eli kyllä tuon hinta putoaa vuoden aikana sitten mukavasti myös.. Tuo on kuitenkin noin 47 kertaa parempi laite kuin Apple iPad eli periaatteessa yli 20.000e arvoinen

Kohta joutuu näköjään katsomaan maailmaa 3D-lasien läpi.

Ihan houluttelevan näköiset laitteet. Hinnat tosin melko korkeat.

Muropaketin uusimmat