Mac App Storen latausmäärä ylitti 100 miljoonan rajapyykin

12.12.2011 18:00 | Ville Suvanto

Apple on ilmoittanut sen Mac App Store -verkkokaupan ylittäneen 100 miljoonan latauksen rajapyykin. Raja rikkoutui alle vuodessa, sillä Mac App Store avautui 6. tammikuuta 2011, ja se on kaikkien Mac OS X:n Snow Leopard- ja Lion-käyttäjien käytettävissä. Tarjolla on tuhansia ilmaisia ja maksullisia ohjelmia ja pelejä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että iOS-käyttöjärjestelmällisten laitteiden App Store tarjoaa yli puoli miljoonaa ohjelmaa ja latausmäärä on ylittänyt 18 miljardin rajan.

”Ainoastaan kolmessa vuodessa App Store on muuttanut, miten ihmiset hankkivat mobiiliohjelmansa ja nyt Mac App Store on muuttamassa perinteistä PC-ohjelmateollisuutta. Yli 100 miljoonalla latauksella alle vuodessa Mac App Store on suurin ja nopeimmin kasvata PC-ohjelmakauppa.”, kommentoi Applen markkinointijohtaja Philip Schiller.

Apple, Lehdistötiedote

Keskustelu

Shell on suomeksi kuori, höhöhö? Mutta joo, en näe suurta eroa sanonko jollekin puhelimelle, tms. laitteelle että ”install application” vai kirjoitanko näppäimistöllä ”aptitude install application”, ensimmäinen vaan on hitek ja jälkimmäinen kivikautista tekniikkaa 50-luvulta.

Onhan myös OSX:lle ollut jo pitkään mahdollista asentaa paketinhallintajärjestelmä, sitä ei vaan kukaan ”tavallinen” ihminen ole tehnyt. Tuo appstore on varmaan yksityisille kehittäjille aika hyvä tapa saada ohjelmilleen näkyvyyttä.

ja jos oikein kärjistetään, nii olisko kiva selata nettiä pelkästään hiirtä klikkailemalla eri linkkejä. Ilman url-baria siis :D joskus on vain helpompi kirjoittaa se mitä haluaa. Komentorivillä on vaa hieman laajempi kirjo, mitä voi ”kirjoittaa”. Olikoha kenties surkein vertaus pitkään aikaan :P

@32 pointti oliki se, että kuinka kömpelö se on, kun komentoriviltä käy homma näppärämmin. SC:n gui ei paljoa enempää tarjoa. Eriasia alkaa selaileen, ihmetteleen ja löytään uutta. Onhan ubuntun software centerissä yritystä, mut ei sitäkää kyllä ”oikeisiin” verkkostoreihin voi vielä verrata. Oli ehkä eka, mut on jääny kehityksessä jälkeen. Eikä tosin tainnu edes eka olla. Steam tulis ekana onnistuneena mieleen.

Muutenki ubuntulla ollu viimeaikoina vähän liikaakin sitä yritystä. Mut hyvä, että joku edes uskaltaa kokeilla uutta ja poiketa tutusta ja turvallisesta, meni syteen tai saveen.

Omasta mielestä ei ikinä pitäisi edes puhua samassa yhtyedessä ”komentorivitoiminnoista” ja ”valmiista paketista”. Itse ainakin miellän komentorivisysteemit pellin alla olevaksi tekniikaksi, joka odottaa kuorta.

Harvemmin perusihmiset tekee mitään pelkällä moottorilla, kyllä ne korinkin tarvii :) Ei ole mikään mysteeri, miksi valtaväestössä GUI:t on yleistyneet…

hehheh, vai että verrataan appstorea ubuntun software centeriin :) saahan sillä toki etsittyä ja ladattua, mut nopeammin se käy suoraan komenroriviltä. Nämä appstoret, android market placet, xbox livet tarjoaa ihan eri ”ostos elämyksen”; käyttäjien kommentit, vaihtoehtoiset softat jne jne.

[email protected] yritykset ostavat Windowsia, koska pitää saada kustannustehokasta romua työntekijöille ja tietysti firmojen omat spesifiset bs-ohjelmat on kirjoitettu jollekin Win95:lle. Sen sijaan omilla rahoillaan ostavalle kuluttajalle Windowsin houkuttelevuus on ollut laskusuuntainen. Vanhakansa tietysti ostaa 399,- läppäreitä, koska heille tietotekniikka ei ole tärkeää. Sen sijaan nuoremmalle polvelle tietokoneiden ja älypuhelimien kiinnostavuus menee esim. autoista ohi, joten he ovat valmiita panostamaan rahallisesti enemmän tietotekniikkaan. Täytyy tietysti muistaa, että kyllähän Applen koneita käytetään yhä useammissa yrityksissäkin. Esim. Steelseriesin youtube-videoissa näytetään miten suunnittelijat käyttävät Applen läppäreitä. Onneksi pelaajille ja säätäjille on kuitenkin olemassa custom-PC:t. Harmi kuitenkin että se pelialusta rajoittuu siihen yhteen. Milloinkahan tästä direct3d-monopolista päästään eroon?

Jep. Windows on vain yritysten ja pelaajien alusta. Applen vehkeet jätetään hipstereille ja tekniikkarajoitteisille.

25. Varmaan aika moni, mutta yhtä lailla kun netistä hakee ohjelmia niin toteutetaan sama rumba.

@23
”Nykyisen menon jatkuessa Windows on jäämässä vain yritysten ja pelaajien alustaksi!”
huh huh, kylläpä winukalla meneeki siis huonosti….

muutta, kyllähän noita latauksia varmasti kertyy kun ilmaisia ohjelmia saa testailla ja tokihan tuo helpottaa monen käyttöä kun yhden linkin takaa saa niitä lähteä hakeen.

@ 1, 2

No näähän on ne kaks juttua miks mä odottelen ja toivon tiettyjä asioita tän tyyppistä storee winukallekin. Veikkaan vaan ja pahaa pelkään, että toi winukan setti ei kyllä mitään asetuksia jne osaa tallennella, edes sillee että itse hoitelis ne (kopsais vaikka jotenki laakista DVD:lle tai vastaavalle ja palauttas laakista winukan & softan asennuksen jälkeen).

Tosin kyynel muodostuu siinä vaiheessa, kun tajuaa et sulla on XX määrä softaa, jotka pitää asentaa erikseen ja joihin windows store ei liity (ei ole valikoimissa).

Kuinkahan moni noista latauksista on tullut samaan tyyliin kuin omalla kohdallani.

Ensin on ollut tarve jollekin ohjelmalle. Sitten on etsitty ja ladattu App Storesta joku sopivan oloinen. Kokeiltaessa on todettu kyseinen ohjelma itselle sopimattomaksi, poistettu samantien ja ladattu seuraava. Tätä jatkettu, kunnes löydetty vähiten huono ja pidetty se.

22. Ikävä kyllä ei, kuten nykyään kaikissa digitaalijakeluissa. En ole itse tuolta yhtäkään softaa ostanut, mutta mites tuo homma toimii omilla koneill? Eli kun ostat läppärille softan niin jaetaanko se suoraan myös pöytäkoneelle kuten esim. iphone/ipad softat toimii keskenään? Vai onko tuossa vain yhden koneen lisenssit aina?

[email protected]

No ei tietenkään pysty myymään. Pystyykö Steam-pelejä myymään eteenpäin? No ei, sama homma tässä. Helppoudesta on maksettava jokin hinta. Ja onhan tuo kätevä, jos tuon kautta saa päivitettyä kaikki softat, kuten iPhonen Appstoressa. Ei tarvitse katsella jokaisen ohjelman päivitys pop-uppia erikseen (windows). Lisäksi tuon kautta tulee tehtyä varmaan heräteostoksia vrt. Steam ja Appstore. Ja mitä väliä, että linuxiin on voinut vuosia samantapaisen systeemin kautta hankkia/päivittää softia: tuossahan puhuttiin kaupasta, eli tuolta saa maksullista softaa. Asialla on siis taloudellinen merkitys. Linuxi taas kun ei yhden prosentin markkinaosuudella oikein monia kiinnosta. Windows sen sijaan on jäänyt perässäjuoksijaksi niin mobiili, kuin työpöytäpuolella, mutta mielenkiintoista nähdä pääseekö se kuinka lähelle Applen tarjoamaa helppokäyttöisyyttä. Nykyisen menon jatkuessa Windows on jäämässä vain yritysten ja pelaajien alustaksi!

Pystyykös noita ladattuja ohjelmia ”jälleenmyymään” eli jos oot ostanut ohjelman ja huomaat jonkin ajan kuluttua ettet enään tarvi sitä?
Mikäli ei pysty niin mukavasti lisää myyntiä kun käytettyjen markkinat poistuu kokonaan.

Tottakai Appleuskovaiset sanovat että tämä on ensimmäinen laatuaan, koska eivät edes tiedosta muiden käyttöjärjestelmien olevan olemassa. Itsekin vielä mainitsen että Ubuntu Software Center eli Ubuntun sovellusvalikoima on jo parikin vuotta vanhempi juttu ;)

mihin tarvitaan appstoreja kun on netti keksitty jossa kukaan ei määrää mitä siellä jaellaan ja suodata ”epäsopovia” (ilmaisia) pois?

Ubuntussa on vuodesta 2009 ollut Software Center mistä on voinut hankkia sovelluksia koneelle.

Sitä ennen siinä oli samantyyppinen mutta rajoitetumpi ohjelma nimeltä ”Add/Remove applications” mikä hoiti saman (vähän rajoitetummat ominaisuudet siinä oli kyllä). Tuo Add/Remove toiminnallisuus oli siinä muistaakseni lähes alusta asti eli vuodesta 2004.

Lähes kaikilla työpöytälinuxeilla on ollut jonkinlainen softanlatauspalvelu jo puolenkymmentä vuotta toiminnassa, joten ei sinällään ihan uuden uutukainen tämä homma ole. Mutta mukava lisä Apple käyttäjille toki.

@1+2, Ja toikin on jo OS X:ssä ollut mahdollista pitkään Time Machinen avulla. Uudelleen asennuksen yhteydessä voi palauttaa kaiken Time Machinesta takaisin. Helppoa ja toimii.

Mistä voi ladata sovelluksia.. netistä? Vaikka gnu.org tai macports.org tai jotain.

Näytä kaikki kommentit

En tiedä, mutta mistä muualta noihin applen vekottimiin vois ladata sovelluksia? Aika sisäsiittoista , noh ”oMput” saa sitä mitä tilaa(välillä tosin pilaantunuttakin). YEP, Itselläkin on MacBook late 2007(tosin toimimaton). Myynnissä on jos joku tarvii.

Kyllähän sillä äpl koneella netin avaa. Jos kuitenkin oikeasti jotain haluaa tehdä niin sitä varten on ne ikkunat keksitty

@1 eikös win8ssa ole tuon tapainen systeemi? Vai onko se vaan metro softille ainakin alkuun.

@2 joo ja advanced napista pääsis valitsee mitä haluaa asentaa niin vois jättää turhat pois :)

@12 njoo linux ja tehdään rahaa.. Ubuntulla on ollu iha siisti ”app center” jo muutaman vuoden, jos ei jaksa/osaa konsolista asennella.. onhan tollasista tosin hyvä lukea tietoa softista ja löytää uusia softia mitä vois tarvita.

Apple oli vain ensimmäinen joka teki rahaa tuolla.

@1,2. Aivan loistava ajatus muuten!

[email protected] sun uskonnolliset hypet on syvällä sun perseessä kateellinen vaan olet kun kaverillas on applen tuotteita ja ne toimii paremmin ku omas!

@8 ; ei se Apple nyt teknisesti välttämättä edellä ole, edistyksellisyys vaan yhdistetään siihen tehokkaan markkinoinnin ja ”käyttäjäkokemuksen/uskonnollisen hypen takia” :-)

@8 Jos et ole rölli niin kai tarkoitat että jäljessä, mistähän asti on linuxilla käytetty repoja.

Tämä on taas loistava esimerkki siitä, että Apple on muita vuosia edellä. Huvittavia nämä elämäntapa Apple-heitterit täällä. =)

Melkoisia trollaajia nuo Applen mainosmiehet. Ei appstoressa ole mitään mullistavaa.

Kaikkea ne hölmöt latailee. Onneks mulle riittää vain kun on Tetris koneella.

Ja olisi hyvä jos omaisi myös ominaisuuden että uuden winukan asentaessa tuo automaattisesti asentaisi kaikki softat ja asetukset kuten ne on ennenkin ollut.

Saisi tulla äkäseen winukallekin, tulisi ostettua kaikki softat jos ovat yhdellä klikkauksella asennettavia ja säilyvät sidottuna accountiin vaikka koneen formatoisi.

Muropaketin uusimmat