Matias esitteli maailman hiljaisimman mekaanisen näppäimistön

Näppäimistöihin erikoistunut Matias on esitellyt uuden Quiet Pro -mallin, joka on hiljaisempi versio yrityksen suositusta Tactile Pro -mallista. Quiet Pron kehutaan olevan maailman hiljaisin mekaaninen näppäimistö. Meluisuus on tyypillinen ongelma mekaanisille näppäimistöille ja estää niiden käytön tietyissä ympäristöissä.

Matiasin toimitusjohtaja Edgar Matias kertoo, että Quiet Pro tarjoaa perinteisen mekaanisen näppäimistön tuntuman ollen samalla yhtä hiljainen, kuin tavallinen näppäimistö. Näppäimistöä suunniteltiin yli kaksi vuotta ja Matias päätyi kehittämään siihen kokonaan uuden näppäinkytkimen. Yrityksellä on suunnitelmissa kaupata kytkimiä myös muille valmistajille, jotka haluavat tarjota hiljaisia mekaanisia näppäimistöjä. Kytkimet tulevat saataville myös pienemmissä erissä esimerkiksi harrastajakäyttöön.

Matias Quiet Pro on ulkomitoiltaan 46,0 x 16,5 x 3,5 cm ja painaa 1249 grammaa. Näppäinmerkinnät ovat laser-etsattuja ja näppäimistöstä löytyy nkro-tuki. Lisälaitteita varten näppäimistön runkoon on integroitu kolme USB 2.0 -liitäntää. USB-kaapelin pituus on 1,83 metriä.

Matias Quiet Pro tulee välittömästi saataville PC- ja Mac-versiona. Suositushinta on 149,95 dollaria ja aluksi saatavilla on vain US-layoutillinen versio.

Matias Quiet Pro PC -tuotesivu

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

@38 PC-näppistä kun katsoo, niin on aika vaikea sanoa onko sitä edes pahemmin suunniteltu, esimerkkinä vaikka controllien, backspacen ja caps lockin sijainti.

Vastaa tähän
3.

Numpadiin liittyen, niin ittellä meni pitkän aikaa niin etten oikein käsittäny sen hyötyä (muuten kuin jossain autsissa oli helppo mapata yks pelaja sinne).

Mutta sitte vaihtu vähä hommat ja nyt jos pitää yhtää usiempi numero kirjotella niin kyllä numpad on vaan ykkönen. Mistää saa nopeammin isoa läjää numeroita kuin numpadistä. 2 kättä ylärivillä ei pärjää numpadille ku siihen tottunu.

Vastaa tähän
4.

Pitäis sen nyt olla tyhmemmällekin selvää, että jos käyttää numeronäppäimiä siihen mihin ne on suunniteltukin eli laskutoimitusten tekoon, niin ei ole sen voittanutta.

Ellei käytä eikä tarvitse, niin ei se sitä tarkoita etteikö joku tarvitsisi.

Vastaa tähän
5.

Juuri tuli taas töitä tehtyä, kymppisormea en osaa, vaan n. 8-sormijärjestelmällä mennään, mutta erittäin mieluusti kirjoitan sanotaanko yli 3-numeroiset lukusarjat numpadilla. siinä alkaa jo kuroutumaan kädensiirtelyyn kuluva aika umpeen vrt kirjainnäppiksen päältä numeroituun.

laskunamksuun suosittelen viivakoodinlukijaa 😉

Vastaa tähän
6.

Tuosta numbanäppiksestä ollaan näköjään montaa mieltä, mutta en kyllä muista koskaan ainakaan nähneeni että kukaan olisi käyttänyt sitä. Joskus aikoinaan taisin “/”-merkin naputtaa sieltä, noh .fi-layout on ohjelmointikäytössä muutenkin ihan persiistä.

Vastaa tähän
7.

Luulisi että tuon arvoisessa näppäimistössä olisi jo luovuttu tuosta vanhanaikaisesta numeronäppis osasta. Kukaan varmaan 90-luvun jälkeen tuota enää käyttänyt, täysin turha muinaisjäänne.

Microsofti on sentään tajunnut tarjota ne numero-osat irroitettavina versioina, jolloin ne saa pois tilaa viemästä.

Näppäimistöstä kuuluu kuulua ääni, äänetön näppäimistö on halvan laitteen merkki. Etenkin mekaanisissa.

Vastaa tähän
8.

Kyllä ite ainakin esim. nettipankissa käytän aina numpadia enkä noita kirjainten yläpuolella olevia numeroita, numpaditonta näppistä en todellakaan huolis.

Vastaa tähän
10.

@31 Itsekin ohjelmoin työkseni mutta eipä sitä yleensä tarvi paljoa numeroita kirjoitella O_o Nollan joskus saatan sinne riipaista ja parit vakiot, that’s it.

Vastaa tähän
11.

Ohjelmoijana kirjoitan toki paljon numeroita, mutta useimmat niistä kirjoitan kyllä ilman numeronäppistä nopeammin kuin ehtisin edes siirtää käden kotiriviltä numeronäppikselle ja takaisin.

Vastaa tähän
12.

Kaikki numpadia puolustajat ovat jotain alle 100wpm nyhveröitä koska muuten ette todellakaan puolustelisi numpadia. Nice try.

Vastaa tähän
13.

Numpad on paljon, paljon nopeampi ja sitä käyttävät lähes kaikki numeroiden parissa toimivat ihmiset.

Yksittäisellä ihmisellä ei ehkä numpadille ole käyttöä, mutta suurelle osalle koneen tehokäyttäjistä, itseni mukaan lukien, on.

Vastaa tähän
14.

Itse toivon enemmän markkinoille noita näppiksiä mistä puuttuu numpad. Täyskokoisilla näppäimillä oleva normaalia kapeampi näppis on monesti pelaamiseen vaan paljon parempi ratkaisu. Omasta näppiksestä numpadin saa irti ja kaapissa se “palikka” on ollut ostamisesta asti…

Vastaa tähän
15.

Otsikosta sai semmosen kuvan, että joku Matias henkilö on väsännyt näppiksen, kun todellisuudessa usassa on oikeasti yhtiö nimeltää matias. ;D

Vastaa tähän
16.

Itse en keksi numpadille käyttöä, koska en kirjoita kirjaimiakaan yhdellä kädellä, miksi sitten numeroitakaan. Eikä mikään käyttämäni softa erityisesti hyödy siitä ja se on muutenkin aivan liian kaukana kotiriviltä, en käytä myöskään esim. nuolinäppäimiä, ellei ole ihan pakko. Haittaa siitä on senkin edestä, koska vie hiiren liian kauas.

Vastaa tähän
17.

Anigamu on uusinta uutta trollimarkkinoilla.

@24 No, eikö tuossa bemariläpässä ole kuitenkin totuuden siemen ;D Liikennetaito on ajotaitoa myös, ei pelkkä takatuupparin käsittelytaito.

Vastaa tähän
18.

@16
Toi on kyllä paska puhetta viimosen päälle! Itse en viiti alkaa hiirellä etsimään jotain hemmetin asetusta Lightroomissa kun sen voi tehdä yhdellä napilla Numpadista. No jokainen tyylillään, hidastaahan tuo ilman numpadia aivan helvetisti.

Toi sanomisesi on kyllä samaa tasoa “Bemari on niille jotka ei osaa ajaa!”

Vastaa tähän
19.

@2
Itsehän suosin US-layouttia.

Vastaa tähän
20.

Meepäs Anigamu nyt siitä kotio pelaamaan pleikkarilla ja tuu sitten puhumaan kun oot tehnyt oikeita töitä sillä näppikselläs.

Also, Nethack.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.