Matias esitteli maailman hiljaisimman mekaanisen näppäimistön

22.09.2012 00:59 | Juha Kokkonen

Näppäimistöihin erikoistunut Matias on esitellyt uuden Quiet Pro -mallin, joka on hiljaisempi versio yrityksen suositusta Tactile Pro -mallista. Quiet Pron kehutaan olevan maailman hiljaisin mekaaninen näppäimistö. Meluisuus on tyypillinen ongelma mekaanisille näppäimistöille ja estää niiden käytön tietyissä ympäristöissä.

Matiasin toimitusjohtaja Edgar Matias kertoo, että Quiet Pro tarjoaa perinteisen mekaanisen näppäimistön tuntuman ollen samalla yhtä hiljainen, kuin tavallinen näppäimistö. Näppäimistöä suunniteltiin yli kaksi vuotta ja Matias päätyi kehittämään siihen kokonaan uuden näppäinkytkimen. Yrityksellä on suunnitelmissa kaupata kytkimiä myös muille valmistajille, jotka haluavat tarjota hiljaisia mekaanisia näppäimistöjä. Kytkimet tulevat saataville myös pienemmissä erissä esimerkiksi harrastajakäyttöön.

Matias Quiet Pro on ulkomitoiltaan 46,0 x 16,5 x 3,5 cm ja painaa 1249 grammaa. Näppäinmerkinnät ovat laser-etsattuja ja näppäimistöstä löytyy nkro-tuki. Lisälaitteita varten näppäimistön runkoon on integroitu kolme USB 2.0 -liitäntää. USB-kaapelin pituus on 1,83 metriä.

Matias Quiet Pro tulee välittömästi saataville PC- ja Mac-versiona. Suositushinta on 149,95 dollaria ja aluksi saatavilla on vain US-layoutillinen versio.

Matias Quiet Pro PC -tuotesivu

Keskustelu

@38 PC-näppistä kun katsoo, niin on aika vaikea sanoa onko sitä edes pahemmin suunniteltu, esimerkkinä vaikka controllien, backspacen ja caps lockin sijainti.

Numpadiin liittyen, niin ittellä meni pitkän aikaa niin etten oikein käsittäny sen hyötyä (muuten kuin jossain autsissa oli helppo mapata yks pelaja sinne).

Mutta sitte vaihtu vähä hommat ja nyt jos pitää yhtää usiempi numero kirjotella niin kyllä numpad on vaan ykkönen. Mistää saa nopeammin isoa läjää numeroita kuin numpadistä. 2 kättä ylärivillä ei pärjää numpadille ku siihen tottunu.

Pitäis sen nyt olla tyhmemmällekin selvää, että jos käyttää numeronäppäimiä siihen mihin ne on suunniteltukin eli laskutoimitusten tekoon, niin ei ole sen voittanutta.

Ellei käytä eikä tarvitse, niin ei se sitä tarkoita etteikö joku tarvitsisi.

Juuri tuli taas töitä tehtyä, kymppisormea en osaa, vaan n. 8-sormijärjestelmällä mennään, mutta erittäin mieluusti kirjoitan sanotaanko yli 3-numeroiset lukusarjat numpadilla. siinä alkaa jo kuroutumaan kädensiirtelyyn kuluva aika umpeen vrt kirjainnäppiksen päältä numeroituun.

laskunamksuun suosittelen viivakoodinlukijaa ;)

Tuosta numbanäppiksestä ollaan näköjään montaa mieltä, mutta en kyllä muista koskaan ainakaan nähneeni että kukaan olisi käyttänyt sitä. Joskus aikoinaan taisin ”/”-merkin naputtaa sieltä, noh .fi-layout on ohjelmointikäytössä muutenkin ihan persiistä.

Luulisi että tuon arvoisessa näppäimistössä olisi jo luovuttu tuosta vanhanaikaisesta numeronäppis osasta. Kukaan varmaan 90-luvun jälkeen tuota enää käyttänyt, täysin turha muinaisjäänne.

Microsofti on sentään tajunnut tarjota ne numero-osat irroitettavina versioina, jolloin ne saa pois tilaa viemästä.

Näppäimistöstä kuuluu kuulua ääni, äänetön näppäimistö on halvan laitteen merkki. Etenkin mekaanisissa.

Kyllä ite ainakin esim. nettipankissa käytän aina numpadia enkä noita kirjainten yläpuolella olevia numeroita, numpaditonta näppistä en todellakaan huolis.

@31 Itsekin ohjelmoin työkseni mutta eipä sitä yleensä tarvi paljoa numeroita kirjoitella O_o Nollan joskus saatan sinne riipaista ja parit vakiot, that’s it.

Ohjelmoijana kirjoitan toki paljon numeroita, mutta useimmat niistä kirjoitan kyllä ilman numeronäppistä nopeammin kuin ehtisin edes siirtää käden kotiriviltä numeronäppikselle ja takaisin.

Kaikki numpadia puolustajat ovat jotain alle 100wpm nyhveröitä koska muuten ette todellakaan puolustelisi numpadia. Nice try.

Numpad on paljon, paljon nopeampi ja sitä käyttävät lähes kaikki numeroiden parissa toimivat ihmiset.

Yksittäisellä ihmisellä ei ehkä numpadille ole käyttöä, mutta suurelle osalle koneen tehokäyttäjistä, itseni mukaan lukien, on.

Itse toivon enemmän markkinoille noita näppiksiä mistä puuttuu numpad. Täyskokoisilla näppäimillä oleva normaalia kapeampi näppis on monesti pelaamiseen vaan paljon parempi ratkaisu. Omasta näppiksestä numpadin saa irti ja kaapissa se ”palikka” on ollut ostamisesta asti…

Otsikosta sai semmosen kuvan, että joku Matias henkilö on väsännyt näppiksen, kun todellisuudessa usassa on oikeasti yhtiö nimeltää matias. ;D

Itse en keksi numpadille käyttöä, koska en kirjoita kirjaimiakaan yhdellä kädellä, miksi sitten numeroitakaan. Eikä mikään käyttämäni softa erityisesti hyödy siitä ja se on muutenkin aivan liian kaukana kotiriviltä, en käytä myöskään esim. nuolinäppäimiä, ellei ole ihan pakko. Haittaa siitä on senkin edestä, koska vie hiiren liian kauas.

Anigamu on uusinta uutta trollimarkkinoilla.

@24 No, eikö tuossa bemariläpässä ole kuitenkin totuuden siemen ;D Liikennetaito on ajotaitoa myös, ei pelkkä takatuupparin käsittelytaito.

@16
Toi on kyllä paska puhetta viimosen päälle! Itse en viiti alkaa hiirellä etsimään jotain hemmetin asetusta Lightroomissa kun sen voi tehdä yhdellä napilla Numpadista. No jokainen tyylillään, hidastaahan tuo ilman numpadia aivan helvetisti.

Toi sanomisesi on kyllä samaa tasoa ”Bemari on niille jotka ei osaa ajaa!”

Meepäs Anigamu nyt siitä kotio pelaamaan pleikkarilla ja tuu sitten puhumaan kun oot tehnyt oikeita töitä sillä näppikselläs.

Also, Nethack.

@16 No onpas teitsi nyt kujalla. Numpadia käyttelee kaikki numeronpyörittelijät (excelhuårat, laskemista vaativat tehtävät esim kirjanpito/pankki…). Hieman overawkwardia näpytellä numerot kirjainalueen rivistä verrattuna et tykittää numpadista menemään 400 APM vauhtia. SC2 kovikset on varmaa kovia pistelee numpadiin vauhtia. ;D

Näytä kaikki kommentit

NumPadista on hyötyä vain niille, jotka käyttävät numeroita. Veikkaisin 90% käyttäjistä.

@16 Aika jäässä olet, eiköhän kaikki paljon numeroita kirjoittavat käytä numpadiä.

Numpadista on hyötyä vain sellaisille, jotka eivät osaa kirjoittaa katsomatta näppäimistöön, tai eivät muista numeroita lihasmuistista. Toisin sanoen siis ihmisille, jotka eivät kirjoita koneella paljon(=eivät hyödy merkittävästi mekaanisesta näppäimistöstä). Kyllä se vaan on monta kertaa hitaampaa naputella numeroita yhdellä kuin kahdella kädellä ja numpadin kanssa täytyy siirtää kättäkin vielä, jos ne numerot tulevat tekstin sekaan.

Pentuna mun parhaan kaverin nimi oli Matias :)

Joo-o, ei se ole tyhmä kuka pyytää vaan se kuka maksaa..

1,3 kiloa näppis? Aika painavalta kuulostaa… mutta eipä sitä toki kanniskella, ehkä laneille.

Joo ei itsellekään ilman numpadia, mainio mm. musiikkisoftassa, jossa käytän erillistä numpadia kaukosäätimenä, ja tietysti myös oikeassa näppiksessa samat komennot käytössä. Toki numerojen näpyttely on paljon helpompaa numpadilla.

”Numpadilla ei todellakaan tee mitään. Näppiksen pitää olla mahdollisimman pieni ja langaton että mahtuu pieneen tilaan tai voi ottaa vaikka syliin.”
Makunsa kullakin, minun mielestäni näppiksessä pitää olla numpad, ja se ei saa olla langaton. Koska numpad, ja koska patterit on perseestä, eikä kantamatkaan ole mairittelevia. Paitsi tietenkin jos maksaa paljon, enkä tuhlaa moiseen. Esimerkiksi erillinen numpad langattomana toimi huikean 1,5 metrin päässä koneesta. Vein takaisin kauppaan, ja samalla rahalla sai langallisen ja vähän jatkojohtoa.

Tuosta olisi iloa esim. vasenkätisillekin jos sen saisi toiselle puolelle näppäimistöä kiinni.

Parasta tietysti olisi, että se numpadi olisi modulaarinen ja poistettavissa.

Muuten nättää hyvältä, mutta miksi taas kiiltäväpintainen runko!? Ikävästi jää sormenjälkiä ja muutenkin epämiellyttävän tuntuinen.

Tuleekohan ikinä nordic-leiskalla?

Nethackin pelaaminen on helpompaa numpadin kanssa. Johtopäätös: numpad ftw. Olen puhunut.

Numpad on must, ite käytän laskemisessa, Lightroomia käyttäessä ja monessa muussa. Kömpelömpiä noi numeronäppäimet tuossa kirjainten yläpuolella on jos totta puhutaan.

Numpadilla ei todellakaan tee mitään. Näppiksen pitää olla mahdollisimman pieni ja langaton että mahtuu pieneen tilaan tai voi ottaa vaikka syliin.

Alkaa siirtymään jo mielenkiintoisempaan suuntaan.

Vielä kun vähän pääsisi tosta askeettisuudesta muunneltavuuden ja näppäimien suhteen. Ensinnäkään numbadilla en tee mitään.

@3 Kyseessä on amerikkalainen firma, jonka näppäimistöjä on saatavilla vain US-layoutilla, eikä niitä edes saa euroopasta. Että melkoinen ”mainos”

Way to go Matias! Pääsit uutisiin :)

[huonosti piilotettu mainos]

Muropaketin uusimmat