Microsoft julkaisi Kinectin Windowsille

02.02.2012 11:53 | Ville Suvanto

Microsoft julkaisi viime vuoden kesäkuussa beeta-asteen SDK-paketin 64- ja 32-bittisille Windows 7 -käyttöjärjestelmille ja marraskuussa yritys paljasti virallisesti tuovansa Kinectin tietokoneille. Nyt Microsoftin Kinectiä käsittelevältä blogisivustolta löytyy kirjoitus, jossa kerrotaan Kinectin viimein saapuneen Windows 7:lle ja laitteiden olevan myynnissä. Microsoftin ilmoittama suositushinta on 249 dollaria ja opiskelukäyttöön se irtoaa 100 dollaria edullisemmin.

Kinectin tietokoneversio on raudan ja ohjelmiston osalta hieman erilainen Xbox 360 -versioon verrattuna. Microsoftin omien sanojen mukaan se on optimoinut tiettyjä rautakomponentteja ja tehnyt firmwaresäätöjä, jotta Kinect soveltuu käytettäväksi paremmin tietokoneella. Luvassa on esimerkiksi lyhyempi USB-kaapeli, jotta toimivuus kyetään takaamaan erilaisissa tietokoneissa ja syvyyskameralla kyetään tunnistamaan 40 senttimetrin etäisyydeltä kohde ilman tarkkuuden menettämistä. Yhteen tietokoneeseen on mahdollista liittää maksimissaan neljä Kinect-sensoria.

640×480-resoluutioinen Kinect-sensori pitää sisällään RGB-kameran, syvyyssensorin, äänisensorit ja liikkeentunnistusteknologian, joka osaa seurata ihmiskehon liikkeitä 48 pisteellä. Lisäksi se on varustettu kasvojen- ja äänentunnistuksella.

Kinect for Windows Blog, Kinect for Windows is now Available!

Keskustelu

Esim. win8:n vaihtoehtoinen kosketuskäyttöliittymä voisi ihan hyvin toimia eleillä. Sen lisäksi muutamissa peleissä olisi mahdollisuus käyttää pään kääntämistä parempaan tilannetietoisuuteen ja käsieleitä vaikkapa johtamiseen.

Väännetäänpä rautalangasta: Otat sen Kinectin käteen ja mitä tarkempaa 3d tulostusta huoneesta haluat sen tarkemmin käyt kaikki pölyhiukkaset läpi. Tämän jälkeen laitat sen Kinectin jonnekkin päin huonetta osoittamaan kuulijaa kohden. Vahvistimen näytöltä painat missä kohden ylhäältä piirrettyä huoneen kuvaa kaijuttimet sijaitsevat, ja missä kohden on kuuntelupiste. Vahvistin/tietokone laskee tarvittavat huonekorjaukset tämän perusteella. Ja voit lisätä myös mikrofoonikorjauksen mukaan niin saat lisää tietoa laskentaan.

Pään liikkeiden tarkkailuun riittää aivan varmasti yksi tämmöinen kamera. Tosin en tiedä onko mitään järkeä sitä pään sijaintia jatkuvasti tarkkailla. Reaaliaikainen äänen muokkaus voi kuulostaa aika keinotekoiselta. Kuulokkeille sillä saa kyllä kivan efektin kun äänikuva pysyy paikallaan vaikka käännät päätä.

11. Ongelma nyt on vain se, että kun on vain yksi niin skannaustarkkuus on heikkoa. Sehän se pointti on, että noita olisi useampia. Mietin vain, että kun kaiuttimet sijoitetaan oikein niin nekin kohdistuu suoraan käyttäjään. Silloin myös sensorit tekisi saman.

Turhaa rahastusta…niin siis kysehän on noiden myymisestä :D

12. Itsekkin näen näiden kapistuksien käytännön mahdollisuudet jossain muualla kuin pelaamisessa, mutta se että niillä voi pelata ”kunnolla” merkkaan vaan sitä, että luultavasti rekistöröivät huomattavasti herkemmin perusasioita kuin seikopäisiä kofeiiniteinejä epilepsiakohtauksessa. Jos se niistä selviää niin veikkaan, että kun haluan vaihtaa kanavaa sormen pyyhkäisyllä niin se onnistuu ilman ongelmia.

En käsitä tätä boxissa ja vielä vähemmän puuceessa… Ja vielä älyttömästi kalliimpana… Viiveillä, liian pienellä tarkkuudella ja sillä tosiasialla, että peli vaan tarvitsee jonkinlaisen ohjaimen… Minun mielestäni tällä vempaimella ei ole ”HC”pelaajalle mitään tekoa… Ja onko oikein ”kasuaali”pelaajallekaan? No, net ostaa, ketkä pitää ;)

Miten niin kaikkiin kaijuttimiin yksi. Äänen muokkaukseen kuulijalle paremmaksi riittää kyllä yksi kankaan alle. Turhaa rahastusta olisi laittaa noita kaiuttimiin. Skannaat sillä yhdellä vaikka koko huoneen ja laitat vielä tunnistamaan kuulijan sijainnin…

9. Jotenkin voisin kuvitella MS:ltä ”Kinetic machine”, missä olisi näyttö jonka molemmilla reunoilla olisi yksi sensori (2x) sitten näppis missä olisi yksi ja sitten vielä keskusyksikössä neljäs. Hintalappua about 3000e.

Vitsit sikseen, onko mitään tietoa kuinka suuria etäisyyksiä nuo sensorit tarvitsee toisistaan, että päästään ns. optimaaliin? Voisin äkkiä kuvitella jonkun puoliympyräisen kiskon lähtevän näytöstä ja se kaartuisi ns. silmien näkökentän reunoilla ja sitten olisi molemmin puolin näyttöjä yksi (reunoissa kiinni).

Ihan oikeasti vitsit sikseen…kaikkiin dolby-surroundin kajareihin yksi tuollainen sensori and we have everything.

Tämä olis aika kätevä integroida näyttöön kiinni. Sitten viuhkoa käsillä ikkunoita tomppa kruiser tyyliin.

Mielenkiinnolla odotan mitä softapojjaat keksivät! varmasti ei ideat lopu kesken.

no jos 4 saa samaan tietokoneeseen kiinni niin jo alkaa saamaan aikaan varsin hyvää henkilön liiketunnistusta. jos ne vielä sopivasti eri kulmista lukee :)

Ite jos olisin MS markkinointiosastolla töissä ni pitäisin huolen että julkaisun yhteydessä olis jo väh. 10 peliä/softaa jotka on kiinnostavia joissa on 100% tuki tälle kinectille.. tyhmää imo julkasta laite tälleen ”noni keksikää tolle jotain tekemistä” :p
mut hieno uutinenhan tämä on. eikös tällä voi jo aika laadukkaasti saa toteutettua glassesfree 3d pelin ihan norminäytöllä yhelle ihmiselle?

3. Onhan tuo selvää, että haluavat rahastaa. En kyllä hetkeksikään usko, että ”mullistava” tekniikka olisi erilaista. Sama rautaa ja yhteensopivuus olisi taatusti mahdollinen jos MS vaan niin haluaisi. Äkkiäkös sinne joku kustomi firmiksen heittää sisään. Loppupeleissä kyseessä olisi varmaan parin jutun lisäämisestä sinne. MS ei vain halunnut lisätä…ymmärrän tosin heitä, mutta silti…

1. Veikkaan, että kun ”maailma” pääsee ylitse siitä, että se konsolipojainen pelijuttu niin alkavat tajuamaan, että tuo hemmetin laite on loppupeleissä aika nerokas. Se, että se toimii peleissä on mielestäni vain hyvä asia. Sillä puolella nuo haasteet on huomattavasti suuremmat kuin perus pc-käyttäjän huitomisissa. Uskoisin, että kyseinen kapistus tulee toimimaan aivan loistavasti kun se viedään ulos peliympäristöstä.

Nyt onkin sitten MS:n haaste saada ihmiset tekemään jotain muutakin tietokoneen edessä (HTPC käyttäjät on silti aika marginaalinen osio) kuin pelkästään ”perusjuttuja”. Suoraan sanottuna, itseäni ei kiinnosta huitoa koneeni edessä pätkääkään. Olkkarissa jos on tarvetta, niin kyllä. Onko minulla olkkarissa HTPC? Ei…sieltä löytyy konsoli (ja kohta rasberry pi, mutta se nyt ei taas toimi tässä…).

Veikkaan, että MS avaa nyt pelin ja odottaa, että yhteisö keksii toimintaa. Tekniikkana tuo on todella vakuuttaavaa ja mahdollistaa ties mitä. MS:n köyhyydeksi lasken sen, että niiden tuomat mahdollisuudet ovat olleet todella heikkoja. Yhteisö itse on löytänyt ne kaikkein hienoimmat jutut.

#1: Todennäköisesti ei kukaan luola pc:n kaveriksi mutta olkkarin pc:n kaverina menisi ihan hyvin, jos vain tulee jotain järkevää softaa. Kysymys tosin on: en huomannut mitään mainintaa että tuo toimisi kummallakin mikkisoftan alustalla, eli jos haluaa Kinectin Xboxille ja Windowsille, tulee ostaa kaksi Kinectiä? Hyvin toimii mikkisoftan egosysteemi.

eikai tätä kukaan itseään kunniottava pc käyttäjä osta ? :D

Muropaketin uusimmat