Microsoft tuomassa Kinectin kannettaviin

Microsoft on jo aiemmin vahvistanut kehittävänsä Kinect-teknologiaa PC-tietokoneille ja ohjelmistokehittäjille on tarjolla Kinectin SDK-ohjelmistokehityspaketti Windows-käyttöjärjestelmille. Windows 8 -käyttöjärjestelmän myötä Kinectiä tullaan ainakin huhujen perusteella näkemään myös kannettavissa tietokoneissa ja hieman erilaisissa käyttötarkoituksissa kuin nykyisin.

Kannettavien tietokoneiden yhteydessä Microsoftin visio on toteuttaa Kinect ilman erillistä laitetta ja teknologiaa hyödynnettäisiin näytön ylälaitaan sijoitettavilla kameroille samaan tapaan kuin nykyiset webbikamerat. The Daily -sivuston uutisoinnin mukaan se on nähnyt muutamia prototyyppiasteella olevia versioita Asuksen Windows 8 -kannettavista, joissa Kinect-sensorit on sijoitettu näytön yläpuolelle ja alalaidassa on rivi ledejä.

The Daily, Microsoft’s latest home for Kinect technology: portable computers

Ville Suvanto

Kommentit

2.

18. Pointtihan on, että aina kädet ei ole siellä päätteen luona. Sitä paitsi kyseisillä eleliikkeillä voidaan myös ohjata ihan esitystä. En nyt siis tarkoita eteen ja taakse, vaan ihan esityksellisesti. On useasti hyvä havannoida myös yleisölle, että nyt vaihtuu sivu jne. Liian monta esitystä olen katsonut, missä esittäjä osaa kylä esittää, mutta silti turvautuu liikaa sellaiseen “piiloklikkauksiin” kun asia voitaisiin myös esittää.

Tietysti asiaa voi korjata tekemällä hyvä powerpointti, mutta liian liian liian usein on sellaisia esityksiä missä vain teksti vaihtuu ja kukaan ei “herää” yleisössä sivun vaihtoon.

Siltikin tuo, että esitys sekoaa totaalisesti on erittäin todennäköistä vielä nykyisellä tekniikalla noista kinetikeistä. Kehitystä tarvitaan.

Vastaa tähän
3.

@18 Däämraight, lisäksi käytännössä huitomista saa yrittää uudestaan ja uudestaan koska tekniikka nyt ei ikinä yllä speksien tasolle. Suht hifiltä näyttäisi varmasti. Melkein yhtä tyhmältä kuin säätiedotuksen tyttö sormeilemassa sääkarttaa että saa ruudun vaihdettua, kun ennen ruutu vaihtui huomaamattomasti nappia painamalla.

Vastaa tähän
4.

@17

Itse en pidä kovin tehokkaana siirtää käsiä pois näppäimistöltä/hiireltä ja alkaa huitomaan ilmaa, jotta saan aktiivisen sovelluksen vaihdettua toiseksi tjsp. Sitä vartenhan käyttöliittymä on täynnä pikanäppäimiä. Toisekseen ainakaan kinectikin nykyinen versio ei ole kylä kovin tarkka liikkeiden tunnistamisessa, vaikka se ilmeisesti kohtuu tarkasti käyttäjän havannoi.

Sen vähän mitä olen kinectikillä “metapelannut” niin en kyllä haluaisi powerpoint esitystä pitää sen avulla. Pöljän näköistä huitomista ja sutimista joka vielä kännisessä porukassa menee, mutta ei asiakkaan tiloissa.

Paljoa vielä suostuu töissä tekemään, mutta sirkustemppuiluun ja vastaavaan venyttely pelleilyyn en ala, vaan käytän ennemmin laserpointterillista kaukosäädintä. 🙂

Vastaa tähän
5.

@16:

Olet tainnut ymmärtää idean hieman väärin. Kaikiltahan löytyy näppäimistö kirjoittamiseen, mutta käyttöliittymää yleisesti ohjataan hiirellä tällä hetkellä.

Kinectillä periaatteessa hiiren voi korvata ja plussana on ehkä se vaivattomuus etäältä käytettäessä.

Samaten varmaan powerpoint esityksissä olisi kätevämpi käyttää kinectiä aputyökaluna ilman että tarvitsee erillistä ohjainta tai tarvitsee kyykistellä koneen ja projektorin edessä tuon tuostakin.

Nyt kun 3d:n saisi toimimaan lasittomana kunnolla ja saisi tämän kinectin…

Vastaa tähän
6.

@3

Koitappa kirjoittaa koodia työksesi tai muuten naputella näppäimistöllä tekstiä paljon. Itseltä irtoaa keskimäärin 3400-3600 merkkiä / 10 minuttia. Miten tähän päästään huitomalla ilmaa?

Vastaa tähän
7.

vielä jos vaikkapa kännykkän näyttöä käyttää tuona kosketusalustana pc:n käyttöön.

alkoi kiinnostamaan kuinka patentoitavissa tuollaiset itsestäänselvyydet ovat? onko apple ja kumppanit kampittamassa toisaalta jotain silmänliikkeitä patenteilla itselleen?

jos joku tekee tällä massii niin puolet mulle (c)

Vastaa tähän
8.

Nyt muuten alkoi valkenemaan Win8:n uuden valikkosysteemin edut. Tuolla kinectillähän valinta/valikoiden selailu onnistuu ilman kosketusnäyttöäkin.

Nerokasta.

Vastaa tähän
9.

Ihan hauska idea. Firmoissa Power Pointin sivujen vaihto voisi luontua kätevästi Kinectillä. Lisäksi televisiossa Kinect olisi mukava lisä. Kanava vaihtuisi heilauttamalla kättä vasemmalta-oikealle tai päinvastoin. Ääntä saisi lisää tai vähemmän kääntämällä rannetta samoin, kuin vahvistimissa yms. Eipähän tarvitsisi etsiä kaukosäädintä. 🙂

Vastaa tähän
11.

jj Fuck kinect, spacepilot pro tilaukseen! aivan huikee laite tohon vasurille hiiren kanssa yhteistyöhön.

Vastaa tähän
12.

@3
Kannattelepas käsiä varttitunti ilmassa suoraan edessäsi ja palataan asiaan sen jälkeen onko tuo käytännöllinen käyttöliittymä.

Ensinnäkään elokuvissa on monesti hyvin vähän mitään realistista tehden niistä huonon oppaan yhtään mihinkään ja näitä tulevaisuuden laitteiden käyttöliittymiä on visioitu sitten toisen maailmansodan ja kaikki visiot ovat olleet suunnilleen yhtä käytännöllisiä. Vai oletko sattunut koskaan näkemään laitteita joiden käyttöliittymä koostuu taulusta kaikenlaisia valoja ja värillisistä painikkeista? Noitahan on scifi elokuvat ja sarjat pullollaan.

Ihminen on kehittynyt todellisen maailman fyysisen ja käsinkosketeltavan “käyttöliittymän” ympärille joten erikoistarpeita lukuunottamatta näitä pilven pössyttelijöiden visioita perinteisen käyttöliittymän korvaajasta ei ole uskomista.
Mutta eipä ne faktat urbaanien länsimaiden hyvinkoulutettua kuluttajaa eli sheepleä häiritse.

Ja itse asiassa erikoistarkoituksiin löytyy kyllä oikeita “3D” eli kuuden vapausakselin ohjaimia ja oli yksi sellainen peliohjainkin myynnissä noin 15 vuotta sitten Descent 2 pelin 3D luolastolentelyyn. (jos joku peli tuntuu suuntavaiston sekoittavalta sokkelolta kuvittele sama kolmiulotteisena, kuten Crysis 1:n nollapainovoimaosuus)

Nämä sitäpaitsi tarjoavat sen fyysisen kosketuksen:
http://www.3dconnexion.com/products/what-is-a-3d-mouse.html
http://www.newscientist.com/article/dn13410-levitating-joystick-improves-computer-feedback.html

Vastaa tähän
13.

Eihän ne nyt vielä kokonaan tule korvaamaan, mutta osittain taatusti. Villi veikkaus, että vammaisten joukossa tuo on varmasti erittäin suuri juttu. En nyt ihan tiedä, mikä on oikea termi, mutta eiköhän kaikki tajua.

Kyllä mulle ainakin passaisi, että kun heilauttaa kättä sopivasti niin elokuvassa menee paussi päälle tai vaihdetaan kanavaa. (ei nyt olla läppäreissä, mutta käyttöliittymässä).

Vastaa tähän
14.

@3
Mä luulen että ei korvata ainakaan kokonaan, kokeile huvikseen kuinka pitkään jaksat käsillä huitoa. Lisänä tuollainen voi toimia ihan hyvin. Näppis & hiiri käytössä kädet pääsee lepäämään kun ne on tuettuna, ilmaheiluttelu näyttää hienolta leffassa mutta ei mitenkään käytännöllistä.

Vastaa tähän
15.

ja kohta IE:tä voi scrollata “pyyhkäisemällä” näyttöä koskematta.

Vastaa tähän
17.

Hyvä MS. Tätä on tutkittu jo pitkään akateemisissa piireissä ja tuo varmasti avaa uutta käyttöliittymämahdollisuutta myös muihin kuin peleihin.

Vastaa tähän
18.

Onkohan kyseessä sittenki infropuna ledejä, ei oo mitään järkeä laittaa kasa ledejä jotka sitten häiritsee käyttäjää. tavallisilla ledeill ei tuu taatustikka menestyy!

Vastaa tähän
19.

Kyllähän tässä luodaan tulevaisuuden käyttöliittymää. Jossain vaiheessa väistämättä näppäimistö ja hiiri korvataan käyttöliittymänä. Onko tämä nyt sitten ensimmäinen suuri askel kohti Minority Reportissa nähtyä käsillä huiskimista? 🙂

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.