Mitä voi odottaa 6400 dollarin kannettavalta?

31.01.2013 22:52 | Ville Suvanto | 50

Ars technica -sivusto oli saanut näppeihinsä Hewlett-Packardin EliteBook 8000 -tuoteperheen kannettavan tietokoneen, joka on suunnattu ammattikäyttöön työpöytätietokoneen korvaajaksi. Testissä oli arvokkain 8770w-malli, jolla on hintaa huimat 6400 dollaria ja se oli varustettu parhailla mahdollisilla komponenteilla, joita kyseiseen malliin on mahdollista saada.

Näyttö oli 17,3-tuumainen, 1920×1080-resoluutioinen ja 127 PPI:n IPS-paneeli on HP:n huippua edustava DreamColor, jota sivusto kehuu parhaaksi näkemäkseen kannettavan näytöksi ja kertoo sen olevan naurettavan kirkas ja tarkka kaikista katselukulmista. Prosessorina toimi Core i7-3820QM, jonka peruskellotaajuus on 2,7 GHz ja Turbo Boost -kellotaajuus 3,7 GHz. DDR3-1600-muistia oli 16 gigatavua ja kallein yksittäinen osa 2100 dollarin hinnalla oli Quadro K5000M -näytönohjain neljän gigatavun muistimäärällä. Tallennuskapasiteetista vastasi Micronin 256 gigatavun C400-SSD-asema.

Kahdeksankennoisesta ja 83 wattitunnin akusta huolimatta laite imi akun kuiviin rasituksessa kolmessa vartissa. Suorituskykymittaukset osoittivat laitteen olevan äärimmäisen suorituskykyinen ja sen runkoa kuvailtiin korkeatasoiseksi. Huonoiksi puoliksi mainittiin 3,6 kilogramman paino, huonosti toiminut trackpad sekä kuten jo aiemmin tuli ilmi – 6400 dollarin hinta.

Ars technica, Hands-on with $6,400 of workstation-class laptop

Keskustelu

Näyttis on leikattu GK104, jossa "vain" 1366 cuda-corea. Prossu täydellä turbolla vastannee i5 työpöytäprossua (ohjelmasta riippuen), muistia on ihan naurettava kasa ja tuo SSD on ihan liian pieni :D

Viimevuonna murossakin uutisoitiin "kannettavasta", jossa on extreme-sarjan prossu ja (muistaakseni) 2x GTX 680m

Typerä kone. Hidas verrattuna desktoppiin, liian painava ja surkea akkukesto kannettavaksi.

Tuolla rahalla saa mielummin huippudesktopin, läppärin, tabletin ja älypuhelimen. Sitten on lelu joka tarkotukseen.

Siis mitä helvettiä? Läppärillä hintaa 6400 dollaria ja tallennustilaa saatiin ängettyä huikeat 256 gigaa?

Niinkuin aikasemmatkin on sanonut, tohon hintaan luulis saavan paljon tehokkaamman koneen. i7-3920XM, 7970m crosfire tai 680m sli, 2×512 ssd.

Nyt on kyllä todettava että jos jostain käsittämättömästä syystä pitäisi saada erittäin epäkäytännöllinen overkill-läppäri, ostaisin sen puolta halvemman mbp:n retinamallin ssd-päivityksellä ja säästyneellä kolmella ja puolella tonnilla vaikka peppuliukkaria.

Ihan näin vannoutuneen ei-applekäyttäjän näkökulmasta.

Ja kuitenkin 6400$ HP kone ylikuumenee samalla tavalla kuin halvatkin! On kyllä aikas surkeat speksit hintaansa nähden…

Joo ihan paska työasema kun ei sovi waret eikä pyöri crysis.

Surkea kone hintaansa nähden. Olisi voinut olettaa löytyvän esim. OLED-näyttöä tai ainakin huomattavasti korkeamman PPI:n LCD:tä. Pelkkä IPS ei nyt oikein näyttöpuolella vakuuta. Isoon koneeseen luulisi mahtuvan akkua reilusti enemmän (jopa 12-tuumaisissa on usein 9 kennoa). Kone on kotelointia myöten kaikkiaan hyvin keskinkertainen laite, joka ei ole oikein erityisen hyvä millään sektorilla, vaikka samalla hinnalla saisi jopa kymmenen perusläppäriä. Premium-hinnalla tulisi saada edes jotain erityislaatuista, eikä vain hieman keskitasoa parempia speksejä.

Lähinnä tässä taitaa olla esimerkki siitä miten poskettoman ylihintaista parempi rauta on valmistajalta optioina ostettaessa. Ainakin SSD:n ja rammit voisi laittaa itsekin (epäilemättä samalla säästäen pitkän pennin), mutta muut komponentit taitaa olla hieman pakko ostaa koneen mukana.

Voi nyt jumalauta. Tallennustilaa liiaan vähän ja liiahan vähän cuda coreja…

Kyseessä on työkone. Jos osa alkupään kommentoijista nyt ymmärtää mitä sana 'työ' tarkoittaa. Näyttiksellä ei pelata.. ja levylle ei ole tarkoitus hillota pornoa/pelejä/leffoja/musaa.

Hinta on kyllä hirveä.. Itselle tulevassa työläppärissä on pykälän tai pari heikompi i7 ja joku nvitian quatro… parin telakka aseman yms kanssa hinta jää noin 2,5ke.

Lol @ jonnet. Kone on suunniteltu luultavasti siirrettäväksi CAD asemaksi, ei kauntterin & fasebookin pelaus vehkeeksi :D

Kyllä tuo mulle kelpais, tosin työn tuottavuuden paranemista kulutettuja euroja kohtaan voisi olla todella hankala perustella kun parilla tonnilla saa jo todella pätevää yritysrautaa. Mulla on työkäytössä kannettava koska konetta pitää siirrellä työpisteeltä, kotiin ja kokouksiin. Työpisteellä ja kotona kone on telakassa, ja joka ikisessä kokoushuoneessa missä olen käynyt on ollu sähköä tarjolla, eli akkukesto ei tekisi ongelmaa. Nykyisen läppärin 128Gt SSD on riittäny todella ruhtinaallisesti, kun ohjelmia lukuunottamatta kaikki data sijaitsee yrityksen verkkolevyillä.

Duunikäytössä kaksi erillistä konetta olisi ihan hlv..tiä ja tehokannettava on vähääkään liikkuvalle työntekijälle erinomainen vaihtoehto puutteellisesta akkukestosta huolimatta.

Heh, mySN.de:stä samalla hinnalla kone:

FHD näyttö, 120Hz
2x GTX680M 4GB
i7-3960X
32GB muistia
3x 512GB Samsung 840 Pro
Blu-ray asema
Bigfoot wireless LAN killer
48kk takuu
Windows 7 Professional/Ultimate

Hintaa 6400e.

Ei tosiaan oikein kotipojat täällä tajua, kenelle tuo on suunnattu.

Noita ostaa vain jotkut toimitusjohtajat leluiksi, ja HUOM! yritykset voivat vähentää ostamansa rojut verotuksessa poistoina joten ei siitä loppujen lopuksi suurta kulua edes synny parin vuoden aikajänteellä.

@13/'-mesag'

Haluan nähdä kun otat tuon 5 minutissa kantoon ja kannat palaveriin toiselle paikkakunnalle näyttääksesi asiakkaalle jotain.

The Quadro K5000 has a suggested retail price of $2,249.

et semmosta.

Jonnet ei tajua koneita joissa peliteho suhteessa hintaan on pieni. Sama homma macbookkien kanssa. Heti ollaan tähänkin koneeseen tunkemassa "tuplageeteeäksää" quadron tilalle. Voi hyvää päivää.

-mesag

Heh, mySN.de:stä samalla hinnalla kone:

FHD näyttö, 120Hz
2x GTX680M 4GB
i7-3960X
32GB muistia
3x 512GB Samsung 840 Pro
Blu-ray asema
Bigfoot wireless LAN killer
48kk takuu
Windows 7 Professional/Ultimate

Hintaa 6400e.

Aika kovaa kikkailua saada cadii tolle 680 ku quadrol menee heti.

Näytä kaikki kommentit

@20 ei ole koska 24% alv euroopan hinnoissa. Ei toki yrityksiä koske, mutta tuo mysn esimerkki ei ollut mikään yritystuote.

Kokoonpanon takuusta ei ollut mainintaa, mutta jos on valittu parasta mahdollista, on koneessa 5 y next business day onsite -takuu.

Tuntuis vähän joo että pojat nyt ei tunnu muistavan, että vaikka tuo näytönohjain vastaa jotain GTX670:aa tms piiriltään, niin Quadro-hintalisä vaan on ollut melkoisen härski jo vuosikausia. Ei ne pelikortit vaan suoriudu yhtä hyvin CAD-käytöstä yms toisin kuin Quadro-versiot joihin on varta vasten siihen suunnitellut ajurit.

Voi elämän kevät tätä ammattitaidon määrää.

Työasemissa määrää vähän muukin kuin tehoa per euro.

Onpas täällä neitejä kun ei jaksa edes 3,6kg läppäriä kantaa, mutta mitä muuta voi odottaa muronörteiltä :smoke:

Kone on ammittikäyttöön ja täällä puhutaan lähinnä onko näyttis kova. Aika harvaa kiinnostaa oikeasti töitä tehdessä näytönohjain. Omasta mielestäni rammia voisi olla enemmänkin. Itsellä ainkin työläppärissä 16gb loppuu kesken. Lisäksi noita kovoja voisi olla kaksi. Tosin hinta on kyllä aika hirvittävä.

Hmm, yhtään hyvää HP:tä ei oo vastaan tullu. Oiskohan tämä nyt sellainen :)

Täällä ei nyt ymmärretä mitään käytön päälle… Meillä on duunissa noita mallinnuskäytössä iso nippu ja hyvin pelittää. Ympäristöön hankitaan pelkkiä kannettavia, koska myös mallinnusvehkeiden pitää soveltua vaihtamaan työpistettä tarvittaessa vaikka kerran päivässä. Siinä ei paljoa kiinnosta minkä verran jollain GTX-sarjalaisella saa markkeja. SSD:lle tarvitsee saada vain Winkkari ja nippu cadeja, joten riittää enemmän kuin hyvin. Kuluttavat muuten sen verran muistia, että tuo 16Gt on aika perusteltu. Painavahan tuo on, mutta toisaalta runko on myös sen verran kestävä, että tuota uskaltaa kuljetella toisin kuin kuluttajamallien "tehoversioita". Painokin on niin suhteellista; usein työkalut painaa ja trendilelut voi ostaa omalla rahalla.

Työmaa täynnä 8770w ja 8560p läppäreitä, ihan ok laitteita vaikka imo thinkpadit on kovempaa kamaa. Kyllä ne toimii ja eivätkä pahemmin hajoile mutta telakathan noissa HPn laitteissa on suorastaan perseestä verrattuna lenovon telakoihin(vaikkakin t410-510 telakat tuppasivat hajoilemaan, mutta takuu toimii ja lenovo korjaa).

Pöytäkoneet on aika vitun näppäriä kun työpiste on muuttuva, raahaatte ne varmaa päivittäin himaanki ja teette etätöitä :D Täällä jengi taas osaa ajatella sen pidemmälle ku että pc joka maksaa 6400$ ja sit se isketään siihen pöydälle ja siinä on hyvä, eihän sillon tietenkään tarvi tollasta läppäriä.

Dreamcolour ja tuo cad-näyttis: Siinähän ne hintavat osat on. Itse en tarvitse näyttistehoa, mutta kuvankäsittelykäyttöön ottaisin aika heti läppärin tuolla näytöllä, jos olisi rahaa. …Läppärit, joissa on laadukas (muutenkin kuin kuvanvaihtotaajuudeltaan ja tarkkuudeltaan) näyttö ovat harvassa.

-Ja kyllä noiden elitebookinen rungot on ihan oikeasti aika tukevia/laadukkaita: Juuri ostin todella pahoja iskuja saaneen vanhan 12" mallin matkakäyttöön, ja toimii edelleen narinoitta. HP:n kuluttajamallit on ihan jotain muuta.

Tämä kone suoriutuu kuitenkin suunnitellussa työkäytössä nopeammin kuin 10k€ pelikäyttöön suunniteltu pelikone.

Omasta kokemuksesta voin sanoa että HP on Halpa Paska kuluttajapuolella, mutta yrityspuolen EliteBookit ja useimmat ProBookit ovat olleet erinomaisia ja kestäviä. Lähes Lenovon ja vanhojen ibarien tasoa.

Jonnet ja jonnet, aina näihin tulee kommentoimaan juuri työuran aloittaneita jotka ovat niiiiiiiiiin viisaita että tietävät että koneesta kannattaa maksaa älytön summa koska HP sanoo että se ON TYÖKONE EIKÄ PELIKONE. Koska se on TYÖKONE niin sen pitääkin olla niin painava että sen jaksaa juuri ja juuri kantaa asiakkaalle / neukkariin ja se melkein jaksaa jopa kokonaista tunnin (45min tarkalleen) olla päällä ennen kuin sammahtaa. Sitten onkin aika mennä kahville joka tapauksessa. Ei ne työt nyt sentään mitä wowia olla jota tehtäisiin monta tuntia putkeen.

Minulla on TÖISSÄ iso ja painava, lyhyen akkukeston omaava susipaska kone joka oli kolme vuotta sitten hieno ja kallis. Vaihtaisin ilolla vaikka MBA:han että voisi istua edes yhden palaverin ilman laturia.

Ihan mielenkiinnosta: mikähän niissä Cad-softissa mahtaa nykyisin vaatia Quadroa? Muinoin vaati käsittääkseni se, että sai useamman OpenGL-kontekstin samaan aikaan, mutta mikä ihmeen ominaisuus kuluttajaraudasta nykyisin sitten puuttuu? Quadroissa on toki parempi stereo3d-tuki, ulkoinen videosyncca yms. juttuja, mutta niitä ei taida tuossa läppärissä päästä käyttämään, eivätkä ne ole mitään cad-ominaisuuksia.

Tronic

Ihan mielenkiinnosta: mikähän niissä Cad-softissa mahtaa nykyisin vaatia Quadroa? Muinoin vaati käsittääkseni se, että sai useamman OpenGL-kontekstin samaan aikaan, mutta mikä ihmeen ominaisuus kuluttajaraudasta nykyisin sitten puuttuu? Quadroissa on toki parempi stereo3d-tuki, ulkoinen videosyncca yms. juttuja, mutta niitä ei taida tuossa läppärissä päästä käyttämään, eivätkä ne ole mitään cad-ominaisuuksia.

Ajuri- ja bios-perseilyä se vain on. Ei taida juuri mitään oleellista puuttua kuluttajanäyttiksistäkään, mutta helpostihan ne on valmistajan tarjoamilla ohjelmistoilla rampautettu.

happoradio

Minulla on TÖISSÄ iso ja painava, lyhyen akkukeston omaava susipaska kone joka oli kolme vuotta sitten hieno ja kallis. Vaihtaisin ilolla vaikka MBA:han että voisi istua edes yhden palaverin ilman laturia.

Eri koneet eri käyttöön. Air on varmaan kiva siellä neukkarissa facebookkailuun, mutta liitinarsenaali on aivan täyttä paskaa ja thunderbolt-telakoita ei oikein tunnu saavan edes rahalla vielä. Lisäksi takuu on vakiona aika koominen. Ai niin, ja jos jotain hajoaa niin etpähän korjaa itse takuuajan päätyttyä, kun lähestulkoon kaikki on integroitua.

Vähän kun laskeskelee mitä tarvitaan ja mihinkin niin päästään jo helpommalla. Ultrabookeja saa muilta valmistajilta ihan yrityskäyttöön tarkoitettujakin.

Itseäni harmittaa suuresti TB-telakoiden puute. Ainoa syy miksi enää pöytätietokonetta käytän, on se, että Applen laitteiden telakoitavuus on luokkaa "osta tonnin Applenäyttö niin saat pari usb:tä ja audiopiuhat kiinni"

Tässäkin näkyy kannettavien ahdinko, eli vaikka hinnasta ei ole kiinni ja varustellaan tappiin niin muistia vaan 16GB. Ilmeisesti vaan kaksi dimm paikkaa? Lenovolla mielestäni maksimit on ainakin 32GB. Kun ottaa huomioon että muisti hyvinkin halpaa nykypäivänä (jos ei tarvitse suurimpia kampoja ostella) niin mieluusti sitä tehotyöasemassakin laittaisi sitten muistit tappiin kuin maksaisi niistä parista viimeisestä megahertsistä prossun puolella.

Tronic

Ihan mielenkiinnosta: mikähän niissä Cad-softissa mahtaa nykyisin vaatia Quadroa? Muinoin vaati käsittääkseni se, että sai useamman OpenGL-kontekstin samaan aikaan, mutta mikä ihmeen ominaisuus kuluttajaraudasta nykyisin sitten puuttuu? Quadroissa on toki parempi stereo3d-tuki, ulkoinen videosyncca yms. juttuja, mutta niitä ei taida tuossa läppärissä päästä käyttämään, eivätkä ne ole mitään cad-ominaisuuksia.

Osassa softia nopeuseroa on vielä todella tuntuvasti, mutta uskoisin että Quadro / FireGL -rahastus alkaa hiljalleen lähestymään elinkaarensa loppua. Esim 3DsMAX:n kanssa ajuripelleily lopetettiin ja ohjelma ei hyödy Quadroista enää mitenkään ja eiköhän muidenkin softien kehittäjät päädy hiljalleen samaan ratkaisuun.

-mesag

Heh, mySN.de:stä samalla hinnalla kone:

FHD näyttö, 120Hz
2x GTX680M 4GB
i7-3960X
32GB muistia
3x 512GB Samsung 840 Pro
Blu-ray asema
Bigfoot wireless LAN killer
48kk takuu
Windows 7 Professional/Ultimate

Hintaa 6400e.

Oletko aivan tyhmä? Ehdotit kalliimpaa konetta joka on vieläpä tarkoitettu ihan toisenlaiselle ihmiselle kuin tuo HP.

jjx

Tässäkin näkyy kannettavien ahdinko, eli vaikka hinnasta ei ole kiinni ja varustellaan tappiin niin muistia vaan 16GB. Ilmeisesti vaan kaksi dimm paikkaa? Lenovolla mielestäni maksimit on ainakin 32GB. Kun ottaa huomioon että muisti hyvinkin halpaa nykypäivänä (jos ei tarvitse suurimpia kampoja ostella) niin mieluusti sitä tehotyöasemassakin laittaisi sitten muistit tappiin kuin maksaisi niistä parista viimeisestä megahertsistä prossun puolella.

Katsoin HP:n sivuilta niin eihän tuota ole edes varusteltu tappiin, esim. tuota muistia saisi sen 32GB. Myös olisi mahdollista saada kaksi SSD:tä Raid 0/1 ja tuskin tuo prossukaan on tehokkain mitä saa, ainakin Dellillä saa hieman tehokkaamman.

8770w:hen saa optisen aseman tilalle toisen kiintolevyn. Lisäksi mahdollisuutena on lisätä kolmas 24 GB:n flash cache kahden HDD:n rinnalle. Niin, ja isommassa telakassa on paikka vielä yhdelle lisäasemalle.

Diaz\

Eri koneet eri käyttöön. Air on varmaan kiva siellä neukkarissa facebookkailuun, mutta liitinarsenaali on aivan täyttä paskaa ja thunderbolt-telakoita ei oikein tunnu saavan edes rahalla vielä. Lisäksi takuu on vakiona aika koominen. Ai niin, ja jos jotain hajoaa niin etpähän korjaa itse takuuajan päätyttyä, kun lähestulkoon kaikki on integroitua.

Meidän firmassa ainakin koneet on joka tapauksessa leasattuja. Niitä käytetään se muutama vuosi ja sen jälkeen palautetaan ja menevät varmaan roskiin. Otetaan uusi tilalle. Se on tietysti tärkeää että tuona aikana korjaukset tapahtuvat nopeasti on-site. Sikäli itsekorjattavuus ei ole lainkaan oleellinen juttu, ja olettaisin näin olevan suurimmalle osalle isoja yrityksiä. Vaikka ottaisi AppleCare lisätakuun niin jäädään aika kauas tuosta 6400 eurosta.

Tolla rahalla ostaa uuden Airin (tai muun ultrabookin) + 5000 euron pöytäkoneen.

Veikkaan että näillä valinnoilla päästään sekä tehokäytön että kannettavan käytön osalta eri sfääreihin.

Entäs tehoa vaativaa työtä haluaa tehdä useammassa eri paikassa, esim kotona, työpisteellä, mahdollisesti mökillä, terassilla jne? Jotenkin ihmeellistä että vielä 2013 jengi luulee että ainoa syy hankkia kannettava työkoneeksi on se että pääsee kokouksissa kirjoittelemaan muistioita ja esittelemän powerpointteja. Ainakaan mä en halua että joku rupunen työväline määrittää sen missä voin työskennellä – ja pyötäkone on juuri tuollainen 90-lukulainen laite joka sen tekee.

Tuon Dream Colorin värintoisto on kyllä uskomaton. Läpyskään tulee varmaan liki kolme tonnia lisähintaa tuosta. Maksaahan Dream Color näytön 24" pöytäversiokin 2.5k.

ja kun 2 vuoden takuu ylittyy 1kk ja kone laukeaa ylikuumenemisen takia niin hp:n tuki kertoo asiakkaalle huollon maksavan vain 4000€ mutta hyvän tahdon eleenä laskevat huollon hintaa 500 eurolla.

Tuskinpa valittaisin, jos saisin tuon työkoneeksi. Vaikka mielellään ottaisin kyllä Dreamcolorin ja Quadropöytäkoneen erikseen.

Kyllä siinä tehokkaassa 'raahattavassa' on vaan omat lyömättömät plussansa tehokäytössä. Töissä kiinni telakkaan, kotona kiinni toiseen telakkaan. Aina kaikki mukana. Eihän tuo edes paina paljon enemmän kuin oma T400.

Vastataanpa kysymykseen:

-min. 1680 x 1050 oled kosketusnäyttö, n. 17-19"
-käännettävä näyttö (tablet)
-stylus paineentunnistuksella
-reilu prossuteho
-iso SSD & 2 TB+ kovo
-muistikortin lukija (kaikki kortit)
-pelikelpoinen näyttis
-integroidut 3G+4G modeemit, bluetooth, wlan jne. langattomat
-e-sata, USB 3, 1394
-Tuplat D-DVI / DP lähdöt
-Hi-fi -tason äänentoisto, alarajataajuus max. 60-70Hz -3dB, 7.1 äänikortti, optinen lähtö, kuulokevahvistin
-HD webcam
-Numpadillinen mekaaninen näppis
-tattihiiri
-multi-touch hiiripadi
-10h akunkesto
-titaanirunko
-kuoret kevytmetallia tai vahvistettua komposiittia
-roiskeveden kestävyys
-sormenjälkitunnistin
-integroitu miniprojektori
-Blu-ray -asema

Sulla muuten on harvinaisen paskat speksit. Aivan alikokoinen resoluutio. Kosketus vähän meh (koska sormenjäljet) ja heikentää mekanismia turhaan se käännettävyys. Iso SSD on yksinään riittävä, ei siihen haluta enää mitään mekaanisia levyjä kylkeen virtaa viemään. Kortinlukijassa, sikäli kuin sellaista edes tarttee, alkaa MicroSD/SD olla aikalailla kaiken kattava, ainakin jos ei järkkärillä kuvaa. eSATA:n voisi sanoa jo nyt olevan kuollut standardi ja myöskään Firewirelle (kummallekaan versiolle) en oo vielä kymmenen vuoden aikana saanut hommattua ainoatakaan laitetta, vaikka portteja on ollut. DVI-D on paska, kun kuitenkin VGA on edelleen se mitä joka paikassa löytyy videotykille, joten mieluummin vaikka VGA ja DP (DP:stä saa DVI/HDMI adapterilla). 60 hertsiin saakka ulottuva äänentoisto läppärin rungossa kuulostaa jokseenkin mahdottomalta. 7.1-äänikortti ja optinen on muinaisteknologiaa, jolla ei tee enää mitään. HDMI:llä (DP) se ääni ulos just niin monella kanavalla kuin tarvitaan ja piirisarjan HDAudion kuulokereikää voi käyttää muussa käytössä, kahdeksaa analogikanavaa ei kaipaa kukaan. Mekaaninen näppis ja numpad tarkoittavat runsaasti lisää kokoa koneelle, joka näillä spekseillä on jo muutenkin melkoinen möhköfantti. Rungossakin melkein suosisin mieluummin muovia, koska nuo kestävät paremmin pahoinpitelyä kolhiintumatta. Jos miniprojektori on läppärissä integroituna niin voi olla aika jännää yrittää saada konetta linjattua seinän kanssa sopivasti samalla, kun konetta pitäisi myös käyttää. Optinen asemakin alkaa olla melkoinen muinaismuisto, josta toivoisin jo pääseväni eroon myös läppäreissä.

Omat speksit:

– 12-14" AMOLED FullHD 240 Hz (120 Hz 3D) 10+ bit wide gamut
– Jäähdytysilma sisään päältä (esim. näppiksen välistä) ja pohjasta, ulos takaa/sivulta (valitettavasti sisäänotto sivusta ei oikein ole mahdollinen ohuella rungolla, eikä passiivinen riitä tehokkaalle raudalle); isot lamellit lämpöputkilla, jotta ei tarvita paljoa ilmavirtaa.
– Core i5 Haswell
– Nvidia Kepler tai sen seuraaja
– 240 GB SSD SandForcen piirillä
– Ei optista asemaa, ei HDD:ta, ei modeemiliitäntää
– Litteistä li-ion-kennoista tehty akku (jotta ei paksunna runkoa tai hukkaa tilaa pyöreiden kennojen välissä; tilaa on vaikka optisen aseman paikalla)
– Koska näyttö on ohuen ohut, voi runko olla vastaavasti paksuhko (lisää akkua)
– 4G, 11n WiFi, BT, Gigabit Ethernet
– 4 kpl USB 3.0 -portteja (legacy-tuella)
– Kuulokeliitäntä, pienet mutta kokoonsa nähden laadukkaat DSP-korjatut stereokaiuttimet, korkean frameraten webcam ja riittävän laadukas mikki näytön yläreunassa
– Thunderbolt (kaikki näyttöliitännät ulkoisilla adaptereilla)
– Magneettikiinnitteinen latausjohto
– Iso ja hyvä runkoon hieman upotettu touchpad, ei nänniä, ei numpadia, Ins/Del/Home/End/PgUp/PgDn ryhmä oikealla layoutilla, ei mitään perusnappeja Fn:n takana (Scroll Lockin voisi varmaan kyllä jo poistaa).

Hyi olkoon HP.
Eihän tos paskas ole muuta "työ"-asemaan viittaavaa kuin tuo quadro. Ja sen kyllä saa muidenkin parempiin ja halvempiin kantolaatikkokoneisiinkin kiinni.
Mutta taas nää menee varmaan isojen firmojen leasing lisenssikoneiksi jos ei muualle mene. ~2000€ ilmaa tässä hinnassa ja jos tarkkoja ollaan niin löytyy helposti se kolmaskin tonni. Resoluutiota ja muistia tarvis lisää CAD-hommiinkin.

Muropaketin uusimmat