Mitä voi odottaa 6400 dollarin kannettavalta?

Ars technica -sivusto oli saanut näppeihinsä Hewlett-Packardin EliteBook 8000 -tuoteperheen kannettavan tietokoneen, joka on suunnattu ammattikäyttöön työpöytätietokoneen korvaajaksi. Testissä oli arvokkain 8770w-malli, jolla on hintaa huimat 6400 dollaria ja se oli varustettu parhailla mahdollisilla komponenteilla, joita kyseiseen malliin on mahdollista saada.

Näyttö oli 17,3-tuumainen, 1920×1080-resoluutioinen ja 127 PPI:n IPS-paneeli on HP:n huippua edustava DreamColor, jota sivusto kehuu parhaaksi näkemäkseen kannettavan näytöksi ja kertoo sen olevan naurettavan kirkas ja tarkka kaikista katselukulmista. Prosessorina toimi Core i7-3820QM, jonka peruskellotaajuus on 2,7 GHz ja Turbo Boost -kellotaajuus 3,7 GHz. DDR3-1600-muistia oli 16 gigatavua ja kallein yksittäinen osa 2100 dollarin hinnalla oli Quadro K5000M -näytönohjain neljän gigatavun muistimäärällä. Tallennuskapasiteetista vastasi Micronin 256 gigatavun C400-SSD-asema.

Kahdeksankennoisesta ja 83 wattitunnin akusta huolimatta laite imi akun kuiviin rasituksessa kolmessa vartissa. Suorituskykymittaukset osoittivat laitteen olevan äärimmäisen suorituskykyinen ja sen runkoa kuvailtiin korkeatasoiseksi. Huonoiksi puoliksi mainittiin 3,6 kilogramman paino, huonosti toiminut trackpad sekä kuten jo aiemmin tuli ilmi – 6400 dollarin hinta.

Ars technica, Hands-on with $6,400 of workstation-class laptop

Ville Suvanto

Kommentit

2.

Näyttis on leikattu GK104, jossa "vain" 1366 cuda-corea. Prossu täydellä turbolla vastannee i5 työpöytäprossua (ohjelmasta riippuen), muistia on ihan naurettava kasa ja tuo SSD on ihan liian pieni :D

Viimevuonna murossakin uutisoitiin "kannettavasta", jossa on extreme-sarjan prossu ja (muistaakseni) 2x GTX 680m

Vastaa tähän
3.

Typerä kone. Hidas verrattuna desktoppiin, liian painava ja surkea akkukesto kannettavaksi.

Tuolla rahalla saa mielummin huippudesktopin, läppärin, tabletin ja älypuhelimen. Sitten on lelu joka tarkotukseen.

Vastaa tähän
4.

Siis mitä helvettiä? Läppärillä hintaa 6400 dollaria ja tallennustilaa saatiin ängettyä huikeat 256 gigaa?

Vastaa tähän
5.

Niinkuin aikasemmatkin on sanonut, tohon hintaan luulis saavan paljon tehokkaamman koneen. i7-3920XM, 7970m crosfire tai 680m sli, 2×512 ssd.

Vastaa tähän
6.

Nyt on kyllä todettava että jos jostain käsittämättömästä syystä pitäisi saada erittäin epäkäytännöllinen overkill-läppäri, ostaisin sen puolta halvemman mbp:n retinamallin ssd-päivityksellä ja säästyneellä kolmella ja puolella tonnilla vaikka peppuliukkaria.

Ihan näin vannoutuneen ei-applekäyttäjän näkökulmasta.

Vastaa tähän
7.

Ja kuitenkin 6400$ HP kone ylikuumenee samalla tavalla kuin halvatkin! On kyllä aikas surkeat speksit hintaansa nähden…

Vastaa tähän
8.

Joo ihan paska työasema kun ei sovi waret eikä pyöri crysis.

Vastaa tähän
9.

Helvetin Paskoja työ koneita toi tekee

Vastaa tähän
10.

Surkea kone hintaansa nähden. Olisi voinut olettaa löytyvän esim. OLED-näyttöä tai ainakin huomattavasti korkeamman PPI:n LCD:tä. Pelkkä IPS ei nyt oikein näyttöpuolella vakuuta. Isoon koneeseen luulisi mahtuvan akkua reilusti enemmän (jopa 12-tuumaisissa on usein 9 kennoa). Kone on kotelointia myöten kaikkiaan hyvin keskinkertainen laite, joka ei ole oikein erityisen hyvä millään sektorilla, vaikka samalla hinnalla saisi jopa kymmenen perusläppäriä. Premium-hinnalla tulisi saada edes jotain erityislaatuista, eikä vain hieman keskitasoa parempia speksejä.

Lähinnä tässä taitaa olla esimerkki siitä miten poskettoman ylihintaista parempi rauta on valmistajalta optioina ostettaessa. Ainakin SSD:n ja rammit voisi laittaa itsekin (epäilemättä samalla säästäen pitkän pennin), mutta muut komponentit taitaa olla hieman pakko ostaa koneen mukana.

Vastaa tähän
11.

Voi nyt jumalauta. Tallennustilaa liiaan vähän ja liiahan vähän cuda coreja…

Kyseessä on työkone. Jos osa alkupään kommentoijista nyt ymmärtää mitä sana 'työ' tarkoittaa. Näyttiksellä ei pelata.. ja levylle ei ole tarkoitus hillota pornoa/pelejä/leffoja/musaa.

Hinta on kyllä hirveä.. Itselle tulevassa työläppärissä on pykälän tai pari heikompi i7 ja joku nvitian quatro… parin telakka aseman yms kanssa hinta jää noin 2,5ke.

Vastaa tähän
12.

Lol @ jonnet. Kone on suunniteltu luultavasti siirrettäväksi CAD asemaksi, ei kauntterin & fasebookin pelaus vehkeeksi :D

Vastaa tähän
13.

Kyllä tuo mulle kelpais, tosin työn tuottavuuden paranemista kulutettuja euroja kohtaan voisi olla todella hankala perustella kun parilla tonnilla saa jo todella pätevää yritysrautaa. Mulla on työkäytössä kannettava koska konetta pitää siirrellä työpisteeltä, kotiin ja kokouksiin. Työpisteellä ja kotona kone on telakassa, ja joka ikisessä kokoushuoneessa missä olen käynyt on ollu sähköä tarjolla, eli akkukesto ei tekisi ongelmaa. Nykyisen läppärin 128Gt SSD on riittäny todella ruhtinaallisesti, kun ohjelmia lukuunottamatta kaikki data sijaitsee yrityksen verkkolevyillä.

Duunikäytössä kaksi erillistä konetta olisi ihan hlv..tiä ja tehokannettava on vähääkään liikkuvalle työntekijälle erinomainen vaihtoehto puutteellisesta akkukestosta huolimatta.

Vastaa tähän
14.

Heh, mySN.de:stä samalla hinnalla kone:

FHD näyttö, 120Hz
2x GTX680M 4GB
i7-3960X
32GB muistia
3x 512GB Samsung 840 Pro
Blu-ray asema
Bigfoot wireless LAN killer
48kk takuu
Windows 7 Professional/Ultimate

Hintaa 6400e.

Vastaa tähän
15.

Ei tosiaan oikein kotipojat täällä tajua, kenelle tuo on suunnattu.

Noita ostaa vain jotkut toimitusjohtajat leluiksi, ja HUOM! yritykset voivat vähentää ostamansa rojut verotuksessa poistoina joten ei siitä loppujen lopuksi suurta kulua edes synny parin vuoden aikajänteellä.

Vastaa tähän
16.

@13/'-mesag'

Haluan nähdä kun otat tuon 5 minutissa kantoon ja kannat palaveriin toiselle paikkakunnalle näyttääksesi asiakkaalle jotain.

Vastaa tähän
17.

The Quadro K5000 has a suggested retail price of $2,249.

et semmosta.

Vastaa tähän
18.

Jonnet ei tajua koneita joissa peliteho suhteessa hintaan on pieni. Sama homma macbookkien kanssa. Heti ollaan tähänkin koneeseen tunkemassa "tuplageeteeäksää" quadron tilalle. Voi hyvää päivää.

Vastaa tähän
19.

@2 Älä unohda autoa listasta :D

Vastaa tähän
20.
-mesag

Heh, mySN.de:stä samalla hinnalla kone:

FHD näyttö, 120Hz
2x GTX680M 4GB
i7-3960X
32GB muistia
3x 512GB Samsung 840 Pro
Blu-ray asema
Bigfoot wireless LAN killer
48kk takuu
Windows 7 Professional/Ultimate

Hintaa 6400e.

Aika kovaa kikkailua saada cadii tolle 680 ku quadrol menee heti.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla