5G-ominaisuudet saataville myös Snapdragon 400-sarjaan – Qualcomm mahdollistaa nopeat yhteydet myös edullisiin puhelimiin

03.09.2020 10:35 | Muropaketin toimitus

Qualcomm kertoi suunnitelmistaan tuoda 5G-yhteydet myös edullisissa puhelimissa nähtyyn Snapdragon 400 -tuoteperheeseen. Ensimmäisiä piirejä saadaan tosin odotella ensi vuoden alkupuolelle.

Uusi ja edullisempi piirisarja on Qualcommin pelinavaus halvempien 5G-puhelimien saatavuudelle. Tähän mennessä 5G-yhteyksiä on tuettu vain 600-, 700- ja 800-sarjan piirisarjoissa. Tulevan Snapdragon 400 -sarjan 5G-versio luvataan tukevan kattavasti eri puolilla käytettyjä taajuusalueita.

Uutta versioita ei tulla näkemään puhelimissa vielä tänä vuonna, vaan markkinoille se ehtii vuoden 2021 alkupuolella. Tuolloin voidaan odotella esimerkiksi Oppon ja Xiaomin tuovan markkinoille Snapdragon 400 -sarjan 5G-versioon perustuvia puhelinmalleja.

Qualcommin piirikehitys ei rajoitu vain pelkissä mobiililaitteissa käytettäviin suorittimiin. Samassa yhteydessä valmistaja kertoi myös vähävirtaisiin kannettaviin suunnatun, vaivaisen seitsemän watin TDP-arvon omaavan Snapdragon cx8 -alustan päivittyvän toiseen sukupolveen. Myös se saa päivityksen myötä mahdollisuuden hyödyntää 5G-yhteyksiä.

Muropaketin uusimmat