UUSIMMAT

Äänestys: Onko Android-päivitysten julkaisutahdilla sinulle merkitystä?

10.02.2019 15:41 | Muropaketin toimitus | 2

Eri valmistajat tuovat Androidin uusimmat versiot puhelimiinsa eri tahdeilla. Onko puhelimen päivitysaikataululla sinulle merkitystä esimerkiksi tulevan puhelimen ostopäätöstä mietittäessä?

Käytetyn Android-version ”puhtaus” on yleensä varsin määräävä tekijä sen suhteen kuinka nopeasti päivitys on luvassa. Esimerkiksi Googlen omat Pixel-laitteet saavat päivitykset yleensä ensimmäisinä, ja myös puhdasta Androidia suosiva HMD Global on tuonut Nokia-puhelimiin päivityksiä kohtuullisen nopealla aikataululla. Toisaalta ainakin Nokia 8:lle julkaistu Android Pie jäi varsin köyhäksi käyttäjän kannalta.

Esimerkiksi Samsungin lippulaivojen Android Pie -päivityksissä kesti puolestaan suhteellisen pitkään, koska päivitykseen oli leivottu mukaan uusi One UI -käyttöliittymä.

Onko Android-päivitysten aikataululla sinulle väliä?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Kyllä - Suosin puhdasta Androidia ja haluan uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen ensimmäisten joukossa
57%
Kyllä - Mutta jos odottamalla saa lisäominaisuuksia niin minulla on aikaa odottaa
24%
Niin ja näin - Minulla on aikaa odottaa, kunhan päivitys saapuu edes jossain vaiheessa
12%
Ei - Minulle on oikeastaan ihan sama mikä Android-versio puhelimestani löytyy
6%

Siirry takaisin kyselyyn

Keskustelu

Päivitysten nopeudella on merkitystä, mutten suosi puhdasta androidia, koska vaihtoehtona on Lineage os, joka on esimerkiksi LG:n laitteille nopeammin saatavilla kuin valmistajan päivitykset.

Nää päivitykset on suurimmaksi osaksi humpuukia. muistelen aikaa jollon HTC desire laskeutu suomeen oli älyttömän hyvä puhelin käyttää netti toimi kun junan vessa youtubet etc. mutta hups keikkaa näitten lukuisten miljoonien päivitysten jälkeen ei voinut vehkeellä edes avata selainta. tästä sitten seuraavaan aiheeseen miksi näin? eihän se netti ynnä muu ole mikskään muuttunut vuosien varrella. eli kyse on juurikin näistä android päivityksistä jotka loppu peleissä rasittavat laitteen siihen pisteeseen ettei tätä voi enää käyttää. eli ns kuluttajia vedetään höplästä. (ja tietoturva päivityksien kanssa tällä ei ole mitään tekemistä)

Muropaketin uusimmat