Äänestys: Uskallatko käyttää puhelinta maksuvälineenä verkkokaupassa?

26.05.2019 15:30 | Muropaketin toimitus

Ohjelmistoyhtiö Qvikin teettämän kyselyn mukaan monet suomalaiset eivät uskalla käyttää puhelinta maksuvälineenä verkkokaupassa.

Yli 1000 vastausta kerääneen kyselyn perusteella verkkopankki on suosituin maksutapa verkko-ostoksien kanssa, ja sitä käyttää yli 60 prosenttia miehistä ja naisista. Kyselyn mukaan miehet suosivat maksukortteja hieman naisia enemmän, kun taas naisille mieluisia vaihtoehtoja ovat lasku ja osamaksu.

Puhelin on sen sijaan harvassa käytössä sekä miehillä että naisilla.  Yli kolmasosa suomalaisista ei maksaisi verkkokauppaostoksiaan kännykällä, koska epäilee kännykällä maksamisen turvallisuutta.

Turvallisuuden lisäksi tiedonpuute on mobiilimaksamisen esteenä. Lähes joka viides suomalainen ei maksaisi verkko-ostoksiaan kännykällä koska tietää liian vähän kännykällä maksamisesta. Naisilla ongelma on kiperämpi kuin miehillä, sillä yli neljäsosa kyselyyn vastanneista naisista arvioi tietävänsä liian vähän mobiilimaksamisesta. Miehistä tätä mieltä oli vain runsas kymmenesosa.

Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilän mukaan on harmillista, että ihmisillä on turvaton kuva mobiilimaksamisesta: ” Oikein toteutettu mobiilimaksaminen on perinteistä verkkopankkia turvallisempi maksutapa.”

Äänestys: Uskallatko käyttää puhelinta maksuvälineenä verkkokaupoissa?

Katso tilanne vastaamatta