UUSIMMAT

Acer julkaisi Qualcomm Snapdragon 7c -järjestelmäpiiriä käyttävän Chromebook-kannettavan – taipuu myös tabletiksi ja tuetuksi näytöksi

24.10.2020 18:51 | Muropaketin toimitus

Acer julkisti ensimmäiset Qualcomm Snapdragon 7c ‑järjestelmäpiiriin perustuvat Chromebookinsa Acer Chromebook Spin 513:n ja Acer Chromebook Enterprise Spin 513:n.

Alumiinikuorinen Spin 513 tarjoaa Qualcomm Snapdragon 7c ‑järjestelmäpiirin ja kahdeksan nanometrin prosessilla valmistetun kahdeksanytimisen Qualcomm Kryo 468 ‑prosessorin. Grafiikkajärjestelmänä toimii Qualcomm Adreno 618. Mukana toimitetaan kahdeksan gigatavua LPDDR4X‑muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa, joskin nämä voivat vaihdella alueittain.

Laitteen 13,3 tuuman Full HD IPS -kosketusnäyttö on varustettu Gorilla Glass -lasilla. Langattomasta yhteydestä huolehtii 2×2 MIMO ‑teknologiaa hyödyntävä 802.11ac Wi-Fi, mutta valinnaisena on tarjolla myös 4G LTE ‑mobiiliverkon tuki.

Kannettavassa on kaksi USB Type-C ‑liitäntää, jotka tukevat USB 3.2 Gen 1 ‑standardia (tiedonsiirto 5 Gb/s asti), USB-C DisplayPort ‑näyttöliitäntä ja USB-latausliitäntä. Lisäksi koneesta löytyy USB-A 3.2 ‑liitäntä.

Akun luvataan kestävän pisimmillään 14 tuntia. 1,2 kiloa painavan ja 15,55 millimetriä paksun Spin 513 -chromebookin voi hankkia halutessaan taustavalaistulla näppäimistöllä. Laitteen saranoiden avulla laite taipuu myös tabletiksi ja tuen varassa olevaksi näytöksi. Kannettavassa on kaksi mikrofonia.

Enterprise Spin 513 -version Acer kertoo olevan varustettu yritystoiminnoilla. Näitä ovat ainakin Chromebook Enterpriseen sisältyvät tietoturvaratkaisut sekä IT-osastojen työtä helpottavat päivitysten hallinta, sovellusten määritys sekä laajennusten ja käytäntöjen jakelu. Zero-touch-käyttöönottoteknologian avulla Acer kertoo kannettavien rekisteröityvän yritysten hallintajärjestelmään automaattisesti, kun käyttäjä muodostaa laitteellaan Internet-yhteyden.

Tammikuussa 2021 markkinoille tuleva perusmalli maksaa 459 euroa ja helmikuussa 2021 saapuva Enterprise-malli 599 euroa. Tarkat tekniset tiedot, hinnat ja saatavuus vaihtelevat aluekohtaisesti.