Acer julkisti Android-kameran – mutta sillä ei voi soittaa puheluita

31.08.2017 14:01 | Muropaketin toimitus

Acerin IFA-julkistuksessa mielenkiintoisinta olivat sen uudet kamerat. Android-käyttöjärjestelmästä huolimatta toinen uutuuksista ei toimi puhelimena.

Tylsempi laitteista on nimeltään Acer Vision360, ja se on tarkoitettu autoissa käytettäväksi. Kameran kuvaamaan 4K-videoon yhdistetään automaattisesti GPS-piirin tuottama paikkadata. Onnettomuuden sattuessa viime hetkien video tallentuu laitteeseen automaattisesti, ja lisäksi se voidaan siirtää pilveen. Laitteella voi myös tallentaa matkavideoita, joita voi jälkeenpäin katsella vr-laseilla.

Kamera toimii, vaikka auto olisi pysäköitynä. Jos jotakin epäilyttävää tapahtuu, se lähettää hälytyksen omistajan älypuhelimeen, josta tilanteen voi tarkistaa kameran tallentamalta videolta.

Kiinnostavampi kamera on Holo360. Kuten nimestä saattaa olettaa, tallentaa laite 360-asteen videoita molemmin puolin runkoa olevilla linsseillä. Kuvat saa talteen enintään 6,9K-tarkkuudella ja videot 4K-resoluutiolla. 360-videoita voi myös striimata suoraan kamerasta WIFI- tai LTE-yhteyden yli.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin laitteen älypuolen toteutus: sen järjestelmäpiirinä on Snapdragon 625 ja käyttöjärjestelmä Android 7.1 Nougat. Käyttöliittymänä toimii kolmetuumainen kosketusnäyttö. Puheluita laitteella ei kuitenkaan voi soittaa.

Holo360 saapuu Eurooppaan vuoden lopussa 350 euron hintaisena. Vision360-kameran hintaa ja saatavuustietoja ei vielä ole julkistettu.