Uusimmat

Adoben MAX 2019 -tapahtumassa esiteltiin monipuolisia, jopa erikoisia työkaluja eri alojen ammattilaisille

10.11.2019 11:08 Muropaketin toimitus

Adobe esitteli MAX 2019 -tapahtumassaan Creative Cloud -sovellustensa uusia ominaisuuksia. Paikan parrasvaloissa saivat myös kokeelliset, uudet, koneoppimista hyödyntävät teknologiat. Monet niistä helpottaisivat huomattavasti eri alojen ammattilaisten päivittäistä työsarkaa.

Adobelta on luvassa Creative Cloudiin esimerkiksi seuraavia uusia ominaisuuksia, tai helpotuksia, nykyisiin toimenpiteisiin:

  • All In -teknologian avulla kuvasta pystyy automaattisesti tunnistamaan ja eristämään henkilön. Tämän jälkeen kuvakaappauksen voi siirtää saumattomasti aiempaan samasta ympäristöstä otettuun kuvaan. All In -teknologiaa voisi käyttää esimerkiksi ryhmäkuvissa, joissa kuvan ottanut henkilö haluaa olla mukana.
  • Sound Seek ilahduttaa puolestaan äänialan ammattilaisia. Äänitallenteesta voidaan merkitä useammin kuin kerran toistuva ääni, jonka jälkeen työkalu osaa poistaa samantyyppiset äänet automaattisesti. Tällainen toistuva ääni voisi olla vaikkapa jokin häiritsevä hälytysääni tai puhujan maneerinen ööh-äännähdys.
  • Äänitetyn puheen sovittaminen animoiduille hahmoille on työläs prosessi. Adoben Sweet Talk -teknologia tulee tässä kohtaa hätiin, sillä sen avulla hahmolle voi animoida audion perusteella suun liikkeet automaattisesti. Saman operaation voi tehdä myös valokuvissa oleville hahmoille.
  • Pronto perustuu Adobe Aero -teknologiaan. Sen avulla voi luoda lisättyä todellisuutta (AR) hyödyntäviä luonnoksia pelkällä iPadilla. Käyttäjä voisi esimerkiksi tallentaa 3D-kartoitetun videon ja lisätä siihen väliaikaisia lisätyn todellisuuden elementtejä. AR-elementteihin voisi sen jälkeen luoda vaikkapa grafiikkaa tai tekstiä.
  • Image Tango helpottaa kuvien käsittelemistä. Sen avulla kuvassa olevan esineen tekstuurin voi vaihtaa helposti. Esimerkkinä MAX-tapahtumassa näytettiin, miten laukun materiaali vaihtui yhdellä klikkauksella. Haluamansa tekstuurin puolestaan pystyi kaappaamaan referenssikuvasta.
  • Fantastic Fonts -teknologialla kirjasintyyppien muokkaaminen on entistä monipuolisempaa. Sen avulla voi fontteja animoida ja muokata iPhonen tai iPadin kiihtyvyysantureita hyödyntäen.
  • Go Figure helpottaa liikkeenkaappausta. Liikkeenkaappausta käytetään ihmisnäyttelijän liikkeiden siirtämisessä animoidulle hahmolle. Tähän tarvitaan yleensä spesifinen laitteisto. Go Figure osaa tunnistaa henkilön kädet, jalat ja muun kehon videolta automaattisesti ja luoda liikkeiden perusteella animaation.
  • Light Right -teknologian avulla Photoshopilla voi muovata kuvan tunnelmaa. Algoritmi osaa tunnistaa kuvan geometrian sekä vaihtaa auringon paikkaa. Tämän myötä valot, varjot sekä värilämpötila muuttuvat. Teknologia toimii myös videoissa.
  • Awesome Audion avulla äänitallenteista voidaan poistaa häiritsevää taustahälyä tai korjata tunkkaiselta kuulostavaa puheääntä. Tämäkin prosessi on pitkälti automatisoitu.
  • Glowstick -teknologialla puolestaan voi muuntaa kuvan linjat ja muodot valonlähteiksi. Valonlähteet ja varjot määritellään napsauttamalla hiiren painikkeella. Valitut kohdat puolestaan vaikuttavat ympäröivien muotojen ja esineiden väritykseen.
  • About Face -toiminto analysoi kuvassa olevia pikseleitä. Yrityksenä on tunnistaa, onko kuvassa olevia pikseleitä manipuloitu. Työkalu antaa todennäköisyysarvion kuvan manipuloinnille. Lisäksi se merkitsee käyttäjän tarkisteltavaksi kyseenalaiset pikselit.

Adobe Max -tapahtuman tarjontaan pääsee tutustumaan täältä.