Uusimmat

Amerikkalaisten hylkimä Huawei lyömässä hynttyyt yhteen Sirin Labsin kanssa, tuloksena kenties lohkoketjupuhelin

24.03.2018 18:25 Muropaketin toimitus

Huawei on joutunut Yhdysvalloissa hylkiön asemaan niin hallituksen, operaattoreiden kuin jälleenmyyjienkin parissa. Kiinalaisjätti ei tästä ole lannistunut vaan kaivaa nyt ässän hihasta ja on lähdössä yhteistyöhön Sirin Labsin kanssa.

Sirin Labs tunnetaan erittäin hintavista ja äärimmäisen turvallisiksi mainostetuista älypuhelimistaan. Yhteistyössä Huawein kanssa on CTechin mukaan tarkoitus saada aikaan uudenlainen puhelin, jolla voisi ajaa lohkoketjusovelluksia.

Yhtiöt ovat myöntäneet keskustelevansa, mutteivät ole virallisesti tiedottaneet mistä tapaamisissa on kyse. Sirin Labsin Telegram-sivulla kuitenkin mainittiin aiemmin tänä vuonna ”Upea tapaaminen Sarin Labsin ja Huawein välillä”. Viestin mukaan tapaamisessa yhtiön edustajat keskustelivat yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tuoda lohkoketjutekniikka massojen käyttöön turvallisella tavalla. Sirin Labs on avoimesti kertonut kehittävänsä omaa lohkoketjupuhelinta, joten yhteistyö tässä Huawein kanssa olisi hyvin looginen peliliike.

Sirin Labsin oma, tulossa oleva Finney-puhelin käyttää SIRIN OS -käyttöjärjestelmää, joka on ilmeisesti tarkoitus lisensoida Huawein käyttöön perus-Androidin rinnalle.