UUSIMMAT

Android Auton saa jatkossa yhdistettyä langattomasti yhä useampiin autoihin – mikäli kaikki menee hyvin

07.09.2020 18:26 Muropaketin toimitus

Autoilijan elämää helpottavan Android Auto -sovelluksen on tähän mennessä voinut yhdistää langattomasti vain muutamien merkkien autoihin. Tähän on ehkä luvassa kiertoreitti.

Kehittäjä Emil Borconi-Szdressyllä on käynnissä joukkorahoitettu projekti, jonka tarkoituksena on tuoda käyttäjille AAWireless USB -laite. Sen avulla Android Auton voisi yhdistää älypuhelimesta langattomasti yhä useampiin autoihin.

Engadgetin mukaan USB-laitteen ongelmana on yhdistämisen hitaus, joka saattaa viedä jopa 40 sekuntia. Lisäksi tikku ei välttämättä toimi ihan kaikissa Android Auto -tuella varustetuissa autoissakaan. Kehittäjätiimi on kuitenkin luvannut testata niin monia autojen tietoviihdejärjestelmiä kuin mahdollista.

Borconi-Szdressy toivoo ensimmäisten USB-laitteiden olevan valmiina toimitukseen joulukuussa. Sellaisen hinta on 55 dollaria ja käyttöjärjestelmän täytyy olla vähintään Android 9 Pie.

Autossa tarvitaan niin ikään langallisella Android Auto -tuella varustettu tietoviihdejärjestelmä. Ne ovat onneksi jo melko yleisiä uudemmissa kulkupeleissä.

Muropaketin uusimmat