Android-käyttäjien keskuudessa levisi älytön huijaus – ”Lataa tästä 32GB muistikortti puhelimeesi”

10.09.2018 14:22 | Muropaketin toimitus

Osa Android-käyttäjistä on haksahtanut huijaukseen, jossa sovelluksen luvataan toimivan ilmaisena 32 gigatavun muistikorttina.

Android-käyttäjät joutuivat aiemmin huijauksen uhriksi, kun Google Play Storessa kaupattu 32GB SD Memory Card -sovellus lupasi toimia muistikorttina, raportoi How-to Geek. Sovelluksen lataamalla pystyi kuvauksen mukaan lisäämään puhelimeen 32GB edestä lisätallennustilaa täysin ilmaiseksi. Parhaimmillaan lisätilaa luvattiin loputtomasti, mikäli sovelluksen olisi ladannut useita kertoja puhelimeen.

Huijaus voi kuulostaa älyttömältä ja itsestään selvältä, mutta siitä huolimatta sovellus ehti kerätä tuhansia latauskertoja. Ei tosin ole varmuutta siitä, kuinka moni latauksista oli oikeita käyttäjiä. Sovelluksen arvostelut olivat puolestaan joko vitsejä tai väärennöksiä.

Tapaus on herättänyt keskustelua Play Storen laadunvalvonnasta, sillä sovellus ehti olla ladattavissa useiden päivien ajan ennen kuin Google poisti sen sovelluskaupasta. Googlen poistama sovellus ei sinällään ollut vaarallinen tai sisältänyt haittaohjelmia, vaan se sisälsi vain mainoksia. Poistetun sovelluksen lisäksi Play Storesta löytyy edelleen vastaavia huijaussovelluksia.