Androidin Oreo-version markkinaosuus edelleen alle prosentin luokkaa

14.11.2017 09:22 | Muropaketin toimitus | 1

Androidin 8.0 Oreo -versio putkahti lopullisesti ulos elokuun lopulla. Valmistajat ja loppukäyttäjät eivät kuitenkaan ole suorastaan rynnänneet päivittämään laitteitaan, sillä sen osuus Android-laitteissa on edelleen häviävän pieni.

Fakta selviää Googlen keräämistä tuoreista tilastoista. Oreo on itse asiassa listalla mukana vain juuri ja juuri, sillä tilastoon hyväksytään vain yli 0,1 prosentin osuuden haalineet käyttöjärjestelmäversiot. Aiemmista Android-versioista jopa vuosien takaiset Gingerbread ja Ice Cream Sandwich ovat Oreota suositumpia.

Android Nougat -versiot 7.0 ja 7.1 puolestaan ovat nyt haalineet yhteensä peräti 20,6 prosentin osuuden Android-kakusta. Suosituimpana Android-versiona jatkaa kuitenkin edelleen 6.0 Marshmallow. jonka osuus on 30,9 prosenttia. Myös 5.0/5.1 eli Lollipop-Android on edelleen suosiossa, 27,2 prosentin yhteisella osuudellaan.

Keskustelu

Jokavuotinen uutinen.
Mikä on Oreon osuus Nexus ja Pixel puhelimissa?
Vaikka tuota Oreota ei tule kaikkiin puhelimiin heti tai ollenkaan niin esim. Samsung ja Huawei jakavat erikseen omia päivityksiä koska niillä on aika vahvaa ohjelmisto työskentelyä omissa yksiköissään. Sitäpaitsi monet Samsungin päivityksissä olevat ominaisuudet ovat tulleet myöhemmin "puhtaaseen" androidiin.
Android maailmassa on monenlaista toimijaa. Se ei ole yksi.

Muropaketin uusimmat