Uusimmat

Android P tekee puhelimesta näppäimistön

08.03.2018 20:07 Muropaketin toimitus

Tulevissa Android-versioissa on kenties mukana mahdollisuus käyttää puhelinta helposti tietokoneen näppäimistönä tai hiirenä.

Näin ainakin on AndroidHeadlinesin mukaan paljastunut Android Open Source Projectista. Androidiin ollaan lisäämässä natiivitukea, joilla puhelin toimii tietokoneen kanssa HID-laitteena (Human Interface Device) Bluetoothin kautta.

Toisinpäin tuki on luonnollisesti ollut käytössä jo pitkään, ja sen ansiosta Android-laitteisiin on voinut liittää hiiriä ja näppäimistöjä, jotka ovat toimineet välittömästi. Nyt tuki on kuitenkin tulossa myös toiseen suuntaan, jolloin puhelin muuttuu näppäimistöksi tai hiireksi. Ei ole mahdotonta, että ominaisuus olisi jo mukana Android P -versiossa, jonka julkistusta odotetaan Googlen I/O -tapahtumassa toukokuussa.

Samankaltaiseen käyttöön on toki voinut puhelimensa valjastaa jo aiemmin, mutta nyt se onnistuisi helposti millä tahansa Android-laitteella. Yksi esimerkki mahdollisesta käytöstä nähtiin CES-tapahtumassa, jossa Razer esitteli puhelimen telakkaa. Se muutti Razerin pelipuhelimen kannettavaksi tietokoneeksi, jonka kosketuslevynä itse puhelin toimi.