Uusimmat

Android Pie -päivitys rikkoi Google Pixel XL -puhelimien pikalatauksen

15.08.2018 09:11 Muropaketin toimitus

Kaikki Google Pixel XL -puhelimet eivät enää suostu pikalataamaan Android Pie 9.0 -päivityksen jälkeen.

Viimeisten viikkojen aikana osa alkuperäisten Pixel XL -puhelimien käyttäjistä on raportoinut pikalataukseen liittyvistä ongelmista sen jälkeen, kun laite on päivitetty uusimpaan Android Pie 9.0 -versioon. Android Policen mukaan vika havaittiin jo Android Pien betatestauksessa, mutta sitä ei korjattu vielä virallisenkaan julkaisun jälkeen.

Pixel XL tukee monien muiden älypuhelimien tavoin USB-PD-standardia, jonka myötä yhteensopiva laturi osaa ladata älypuhelinta vähintään 5V/3A:n tahdilla. Mikäli pikalataus kytkeytyy oikein, ilmoittaa Android siitä ”Charging Rapidly” -viestillä.

Osa Pixel XL -käyttäjistä ei kuitenkaan enää saa pikalatausta toimimaan edes virallisilla Googlen latureilla, joiden kanssa pikalataus toimi ennen Android Pie -päivitystä.  Ongelmia on ilmennyt myös viisituumaisessa Google Pixelissä, vaikkakin hieman XL-mallia harvemmin.

Ongelmasta on raportoitu virallisen Google Issue Tracker -palvelun kautta. Google kuitenkin sulki alkuperäisen viestiketjun pari päivää sitten ja merkitsi ongelman ”mahdottomaksi korjata”. Ongelmasta on tämän jälkeen luotu uusi vikailmoitus.

Muropaketin uusimmat