UUSIMMAT

Androidin korvaava Huawein käyttöjärjestelmä voi olla nopea, mutta siinä on yksi iso miinus

14.07.2019 10:55 | Muropaketin toimitus | 1

Yhdysvalloissa säädettiin vastikään rajoituksia Huaweille. Pahimpia niistä oli kieltää pääsy Googlen Android-käyttöjärjestelmään. Tähän valmistaja varautuu oman käyttöjärjestelmän lisäksi myös sovelluskaupalla.

Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengwei ei usko, että yhtiön sallitaan käyttää Android-käyttöjärjestelmää tulevaisuudessakaan. Yritys kehittääkin jo omaa käyttöjärjestelmäänsä nimeltään HongMeng OS.

Käyttöjärjestelmä on Zhengwein mukaan ”todennäköisesti” nopeampi kuin Android – väitetysti peräti 60 prosenttia nopeampi. Käyttöjärjestelmä on yhteensopiva Androidin sovellusten kanssa – yksi iso miinus kuitenkin on. HongMeng OS -käyttöjärjestelmällä ei nimittäin ole pääsyä Google Play -kauppaan. Sille onkin löydettävä vaihtoehto. Toimitusjohtajan mukaan Huawei työskentelee parhaillaan oman kauppansa kehittämisen parissa.

Keskustelu

Ei kaikkeen tarvita välttämättä omaa sovellusta. Monelle nettiselain riittää oikeasti olennaiseen ja muutamat tärkeimmät apit Huawei varmaan pystyy järjestämään. Luulenpa, että 95% nyt sovelluskaupoissa tarjolla olevista apeista eivät jaksa kiinnostaa käyttäjiä sen muutaman kokeilun jälkeen…

Muropaketin uusimmat