UUSIMMAT

Apple esitteli uudet neljännen sukupolven iPad Pro -tabletit

19.03.2020 11:45 | Muropaketin toimitus

Apple on esitellyt uudet 11- ja 12,9-tuumaiset iPad Pro -mallit, joiden sisältä löytyy paranneltua teknologiaa.

Uusissa iPad Proissa on LIDAR-skanneri, jota voidaan hyödyntää syvyyden tunnistamisessa ja sitä kautta AR-sovelluksissa. Mainosvideolla LIDARia hyödynnetään esimerkiksi AR-sovelluksessa, jolla omaan huoneeseen voi kokeilla erilaisia huonekaluja.

iPad Pro -mallien yhteydessä esitelty Magic Keyboard tekee tabletista entistäkin kannettavamaisen, sillä se nostaa näyttöä ylemmäs ja tarjoaa fyysisen näppäimistön lisäksi kosketuslevyn. Magic Keyboard tulee myyntiin erillisenä lisälaitteena toukokuussa ja se tukee myös viime vuotisia iPad Proita. Hintaa 11-tuumaisella näppäimistöllä on Yhdysvalloissa 299 dollaria ja 12,9-tuumaisella 349 dollaria.

Uusissa iPad Pro -tableteissa käytetään uutta A12Z Bionic -suoritinta ja laitteiden akun pitäisi kestää noin kymmenen tuntia. Mukana on tuki WiFi 6 ja valinnainen tuki LTE-yhteyksille, mutta ei 5G:lle. Tablettien takaa löytyy 12 megapikselin pääkameran lisäksi 10 megapikselin laajakulmakamera sekä edellä mainittu LIDAR. Muistivaihtoehtoja ovat 128, 256 ja 512 gigatavua sekä yhden teratavun huippumalli.

Halvimmillaan WiFillä ja 128 gigatavun muistilla varustettu 11-tuumainen iPad Pro maksaa 909 euroa. Kallein LTE:llä ja teratavun tallennustilalla varustettu 12,9-tuumainen iPad Pro maksaa 1849 euroa. Uusista tableteista kertoi muun muassa Anandtech ja tuotteet löytyvät jo Applen sivuilta.

Muropaketin uusimmat