Apple hyvästeli kotinäppäimen uuden iPhone X -lippulaivamallin myötä

12.09.2017 22:07 | Muropaketin toimitus | 3

Apple esitteli iPhone 8 -mallien lisäksi myös uuden iPhone X -lippulaivan.

iPhone X eli iPhone 10 on Applen uusin lippulaivamalli, siinä missä aiemmin julkistetut iPhone 8 -mallit toimivat iPhone 7S -mallien ”korvaajina”.

iPhone X:n 5,8 tuumainen OLED-näyttö käyttää uutta Super Retina Display -tekniikkaa. Näytön resoluutio on 2436 x 1125 pikseliä, mikä tarkoittaa pikselitiheydeksi 458 ppi. Super Retina Displayn luvataan pystyvän korkealaatuiseen väritoistoon sekä hyvään kirkkauteen. Kotinäppäimen asemesta alkunäyttöön palataan nyt pyyhkäisemällä ruudun alalaidasta.

iPhone X saa uuden Face ID -ominaisuuden, joka tunnistaa käyttäjän ja avaa laitteen lukituksen hyödyntämällä kasvojentunnistusta. Infrapunakameraan perustuvan Face ID:n luvataan tunnistavan käyttäjänsä vaatteista, valaistuksesta tai esimerkiksi parrasta riippumatta. Kasvojentunnistusta hyödynnetään myös animojien luomisessa. Animojit jovat emojeja, jotka matkivat käyttäjän kasvonliikkeitä ja joita voi lähettää ystäville.

iPhone X sisältää 12 megapikselin kaksoiskameran, jonka molemmista sensoreista löytyy optinen kuvanvakain. Kaksoiskameran sensoreiden välissä sijaitsee Quad-LED-salama, joka lupaa aiempaa tasaisempaa valaistusta kuville. iPhone X:n kamera tukee iPhone 8 -mallien tavoin myös lisätyn todellisuuden ominaisuuksia sekä muotokuvien valaistusta parantavaa ”Portrait modea”.

Applen uuden lippulaivan suorittimena toimii A11 Bionic ja se tukee iPhone 8 -mallien tavoin langatonta latausta. Vesi- ja pölytiivis iPhone X:n akun luvataan puolestaan kestävän jopa kaksi tuntia kauemmin iPhone 7:n akkuun verrattuna.

iPhone X:n 64 gigatavun version lähtöhinnaksi on ilmoitettu 999 dollaria, jonka lisäksi uutuusmallista julkaistaan myös 256 gigatavun sisäisellä muistilla varustettu kalliimpi versio. Uuden iPhone-lippulaivan toimitukset alkavat 3. päivä marraskuuta.

Keskustelu

Sentään tuntuvat liikkuvan parempaan suuntaan suunnittelun puolella. Oli jo aikakin että tuokin merkki siirtyy hieman parempaan näyttöön kun nuo omenat kuitenkin maksavat niin julmetusti.
Epäilyttää kyllä tuo niin sanottu kasvojentunnistuksella toimiva puhelimen avaaminen päätoimisena tunnisteena. Luultavasti tulee saamaan paljon huonoa mainetta ja epäilen että varsinkin pääkohderyhmän naisilla tulee olemaan ongelmia sen kanssa koska meikki tulee peittämään kasvojen piirteitä joka joko estää avaamisen taikka tekee sensorin huijaamisen helpoksi koska kasvoilta häviää iso osa yksilöllisistä piirteistä.

Hyvien ominaisuuksien poistaminen vain jatkuu… Viimevuonna meni 3,5mm liitin ja nyt sormenjälkitunnistus. Noh ostaa ken tykkää, pitää vain toivoa ettei muut merkit innostu liikaa näistä "ominaisuuksista"…

Hyvältä luurilta vaikuttaa. Aika näyttää kuinka kasvojentunnistus toimii. Luulen että ne ovat sitä kyllä Applella muutaman tovin testailleet. Kokolailla vaikuttaa täydelliseltä puhelimelta, kun vihdoin saivat Oled-näytön. Miinuksena tosiaan se 3,5mm audioliitäntä. Vaikkei iPhonella tulekkaan niin paljoa musaa kuunneltua, kun joutuu puljailemaan sen idioottimaisen itunesin kanssa jos haluaa audioa iPhoneensa siirtää.
Toivottavasti tulee pian testejä tämän kamerasta. Benchmarkit ei nykypuhelimissa enään kiinnosta

Muropaketin uusimmat