Uusimmat

Apple iPhone 12 Pro -puhelimissa on erikoinen ominaisuus – sallii sokeiden ”nähdä” ympärilleen

02.11.2020 20:05 Muropaketin toimitus

Apple iPhone 12 Pro- ja Pro Max -puhelimiin on tulossa uusi ominaisuus, joka auttaa näkövammaisia ihmisiä.

People Detection -ominaisuuden avulla puhelimet osaavat havaita lähestyvät ihmiset. Puhelin käyttää tähän tarkoitukseen laitteen LiDAR-teknologiaa.

LiDAR on eräänlainen syvyyssensori, josta on hyötyä lisätyn todellisuuden sovelluksissa. Se toimii myös muun muassa itseajavien autojen ”silminä”.

Käytännön sovellutus näkövammaisille voisi olla esimerkiksi jonottaminen. People Detection -toiminto osaisi kertoa, milloin jonossa voi siirtyä eteenpäin. Ominaisuudesta on Cnetin mukaan hyötyä myös ihmisten joukossa kävelemisessä jalkakäytävillä tai vapaan pöydän tai linja-auton istuimen löytämisessä.

People Detection hälyttää käyttäjälle muista ihmisistä joko äänellisesti, haptisesti, visuaalisesti tai näiden yhdistelmänä. Ominaisuus toimii viiteen metriin saakka puhelimesta, ja se on tarkoitettu käytettäväksi vain tilannekohtaisesti ja tilapäisesti, sillä se vie paljon akkua.

People Detection on tulossa iOS 14.2 -versioon tulevien viikkojen kuluessa. Jo perjantaina on saatavilla kehittäjille beta-versio.