Uusimmat

Apple iPhone -puhelimien Deep Fusion -tekniikkaa hyödyntävää kuvaprosessointia voi jo testata

05.10.2019 19:15 Muropaketin toimitus

Applen uutta Deep Fusion -kuvaprosessointia on kehuttu, ja sen vaikutusta kuviin väitetään jopa valtavaksi.

Raportoidusti Deep Fusion -prosessointitekniikalla kuvat saavat tarkkuutta ja yksityiskohtia – samalla kuitenkin pitäen kohinan kurissa. Deep Fusion on päällä automaattisesti, eikä sillä ole päälle/pois-valintaa. Se kytkeytyy päälle, jos valoa ei ole tarjolla kovin paljon, kuten sisätiloissa usein on tilanne.

Joka kerta kun käyttäjä ottaa kuvan, kamera tallentaa neljä lyhyellä valotusajalla otettua kuvaa, neljä tavallista kuvaa sekä yhden pitkän valotusajan kuvan. Näistä yhdistelemällä järjestelmä tuottaa sekunnin kestävän prosessoinnin aikana parhaan mahdollisen kuvan, jossa on tarkkoja yksityiskohtia ja vähän kohinaa.

Ennen viimeistä prosessointivaihetta puhelimella on käytössään kaksi kuvaa. Lyhyen valotusjan sekä pitkän valotusajan kuva. Deep Fusion erottelee näistä esimerkiksi taustan, taivaan, seiniä ja jopa hiukset. Sen jälkeen kameraohjelmisto käy kuvia läpi pikselitasolla ja valitsee niistä pikselit, joita käytetään lopullisessa kuvassa. Toisesta kuvasta valitaan esimerkiksi tarkkuutta ja toisesta sävyjä, väriä ja luminanssia.

Deep Fusion -ominaisuus on jo saatavilla iPhone 11, 11 Pro ja 11 Pro Max -puhelimille, joissa on asennettuna iOS 13.2 betaversio.

Alla esimerkkikuva.

View post on imgur.com