Apple julkaisi uudet version iPad Air- ja Air -tableteista sekä kaksi uutta kelloa – Myös palvelut paketoitiin

16.09.2020 09:25 | Muropaketin toimitus

Kellomalleja Apple julkaisi kerralla parikin kappaletta, samoin kuin iPad-malleja. Saataville tulee nyt myös edullisempi kelloversio ja iPad Air alkaa ominaisuuksiltaan lähestyä Pro-versiota. Apple One yhdistää palvelut yhteen kuukausipakettiin.

Applen iPad -tabletti on ehtinyt jo kahdeksanteen sukupolveensa. Perusversio on nyt varustettu selvästi aiempaa versiota tehokkaammalla A12 Bionic -suorittimella. Tämä onkin uuden malliversion suurin uutuus, sillä ominaisuudet ovat pitkälti entisellään.

Retina-näyttö on edelleen 10,2-tuumainen ja se tukee Apple Pencil -kynää. Kahdeksannen sukupolven iPad onkin heti tilattavissa. Sen hinnat alkavat 32 gigatavun muistilla 399 eurosta.

Apple uudisti selvästi eniten iPad Air -tablettiaan. Uusi versio on nyt monilta osin lähellä iPad Pro -malleja. Liquid Retina näyttö on kooltaan 10.9 tuumaa, ja se tukee P3-värimaailmaa ja siinä on käytössä True Tone -ominaisuus. Näytön tarkkuus on 2360 x 1640 pikseliä. Laite saa ensimmäisenä käyttöönsä Applen uusimman ja tehokkaimman A14 Bionic -järjestelmäpiirin.  Sormenjälkilukija on nyt sijoitettu virtapainikkeeseen, ei enää kotipainikkeeseen. Tuettuina ovat niin Apple Pencil -kosketuskynä kuin Magic Keyboard -näppäimistökin.

Uuden Apple iPad Air -version hinnat alkavat 64-gigatavuisena 679 eurosta ja toimitukset alkavat lokakuussa.

Apple Watch Series 6 -kellossa uutta on esimerkiksi mahdollisuus mitata veren happipitoisuutta. Uudessa versiossa käytetään S6-suoritinta, jonka kerrotaan olevan 20 prosenttia nopeampi kuin edeltävässä versiossa. Akkukestoksi kerrotaan 18 tuntia, mutta lataus on sekin edeltäjäänsä 20 prosenttia nopeampi. Muotoilu ei Series 5 -malleista ole juurikaan muuttunut.

Apple Watch Series 6 -älykello on heti tilattavissa. Hinnat alkavat 439 eurosta.

Apple Watch SE -älykello edustaa puolestaan valmistajan edullisempaa tarjontaa, sillä sen hinnat alkavat 309 eurosta.  Ulkoisesti Watch SE on hyvin samankaltainen kuin Watch Series 4 ja sitä uudemmat mallit. Suorittimena on Applen oma S5. Watch SE -versiossa näyttöä ei saa pysymään aina päällä, eikä se hallitse kaikkia terveysominaisuuksien mittauksia, kuten veren happipitoisuutta tai sydänsähkökäyrää. Tingitty ei ole kuitenkaan esimerkiksi kaiuttimesta tai mikrofonista. Myös tämä uusi kellomalli on tilattavissa heti.

Jo aiemmin huhuiltu palvelupaketti Apple One näki päivänvalon. Se yhdistää valmistajan aiemmat Apple Music, Apple TV+ ja Apple Arcade -palvelut sekä iCloud-tallennustilan yhteen pakettiin. Suomessa hinnat alkavat 14,95 eurosta kuussa 50 gigatavulla pilvitallennustilaa.