Uusimmat

Apple julkisti iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -älypuhelimet

12.09.2017 21:51 Muropaketin toimitus

Apple on julkistanut tiedotustilaisuudessaan uusimmat iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallit.

Applen iPhone 8 ja 8 Plus -mallit tulevat saataville hopeisina, harmaina sekä kultaisina ja laitteiden runkojen etu- ja takapuolet on päällystetty lasilla. iPhone 8 -mallin Retina HD -näytön koko on 4,7 tuumaa, kun taas iPhone 8 Plus -mallin näytön koko on 5,5 tuumaa.

Applen iPhone 8 ja 8 Plus -mallien suorittimena toimii uusi kuusiytiminen A11 Bionic -järjestelmäpiiri, joka lupaa merkittäviä suorituskykyparannuksia aiempaan A10-suorittimeen verrattuna. Puhelimet pystyy nyt lataamaan myös langattomasti.

iPhone 8 -perusmallin kameran resoluutioksi on ilmoitettu 12 megapikseliä ja se perustuu kokonaan uuteen kennoon. iPhone 8 Plus sisältää puolestaan kuvanvakaajallisen, f1.8- ja f2.8-aukkoisen kaksoiskameran, jonka avulla kuviin saadaan luonnollinen syväterävyysefekti. Plus-malli tarjoaa myös koneoppimiseen perustuvan ”portrait moden”, jossa pääsee monipuolisesti säätämään muotukuvan valotusta. iPhone 8 -mallien kamerat tallentavat 4K-videota 60 kuvan sekuntivauhdilla, ja ne sisältävän optimointia lisätyn todellisuuden käyttöön. Jälkimmäista varten on käytössä myös uusi gyroskooppi sekä kiihtyvyysanturi.

iPhone 8 saapuu tarjolle 64 sekä 256 gigatavun muistimäärillä varustettuna ja laitteen hinnat alkavat 699 dollarista. iPhone 8 Plus muistimäärillä varustettuina ja sen hinnat alkavat 799 dollarista. Laitteiden toimitukset aloitetaan 22. päivä syyskuuta.