Uusimmat

Apple käynnistelee jo tuotantolinjojaan iPhone X:n seuraajaa varten

25.03.2018 09:55 Muropaketin toimitus

Applen iPhone X on ollut menestys, muttei kuitenkaan aivan odotetun kaltainen jättihitti. Myös puhelimen valmistuksessa on ollut hienoisia ongelmia. Tänä vuonna Apple on ottanut opiksi ja aloittaa uutuusmallien valmistamisen jo huomattavasti aiemmin. 

Kaikissa tämän vuoden iPhoneissa on Digitimesin mukaan käytössä kasvontunnistukseen perustuvua kirjautuminen sormenjäljenlukijan sijasta. Puhelimien ensimmäiset koe-erät on tarkoitus valmistaa vuoden toisen neljänneksen aikana. Aikaisella aloituksella on tarkoitus välttää ongelmat tarvittavien 3D-sensoreiden kanssa. iPhone X -valmistus kärsi tarvittavien osien puutteesta.

Luvassa on tänä vuonna ilmeisesti useita uusia iPhone-malleja. IPhone X:n seuraajista halvin on varustettu OLED-näytöllä, ja sen näytön koko on samaaa luokkaa kuin iPhone X:n,  5,85 tuumaa. Laitteen valmistuskulut ovat kuitenkin Digitimesin mukaan kymmenen prosenttia alhaisemmat kuin iPhone X:n. Aiemmin kehitteillä ollut 5,85-tuumainen LCD-malli on laitettu jäähylle ainakin hetkeksi, mutta suunnitelmat sen valmistamisen suhteen saattavat vielä aktivoitua jossain vaiheessa vuotta.

Suurempi, 6,1-tuumainen LCD-versio on edelleen tekeillä ja lisäksi tulossa on kaikkien aikojen kookkain iPhone, peräti 6,45-tuumainen OLED-näyttöinen versio.  Kaikista malleista edullisin on 5,85-tuumainen OLED, jonka sisuksetkin ovat huhun mukaan heikkotehoisempia kuin muissa versioissa. Kaikki mallit on varustettu näyttölovella.

Muropaketin uusimmat