Uusimmat

Apple kehittää mielenkiintoista Watchin tyylistä sormusta – patentti läpi

19.10.2019 10:10 Muropaketin toimitus

Apple sai Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkivirastossa läpi uuden patenttinsa. Siinä kuvaillaan elektronista laitetta ja sen käyttöliittymää.

Applelta on jo pitkään ollut markkinoilla ranteeseen puettava Apple Watch. Se dominoi ainakin vielä älyrannekellojen markkinoita. Apple Insiderin mukaan tietotekniikkajätillä onkin nyt työn alla uusi puettava tuote – sormus. Sitä onkin jo verrattu Apple Watchiin.

Sormuksesta ei ole kaavailtu pelkästään tuotetta, jolla voisi ohjata muita laitteita langattomasti. Siitä haluttaisiin tehdä Apple Watchin tyylinen itsenäiseen toimintaankin kykenevä laite. Siihen on kaavailtu näyttöäkin. Sen kautta voisi esimerkiksi kirjoittaa Watchin tapaan.

Sormuksen sisuksista löytyisi prosessori, langatonta yhteystekniikkaa, virtalähde ja mikrofoni. Laitteessa olisi myös useita antureita, jotka havaitsisivat ja tulkitsisivat käden liikkeitä. Siinä olisi myös pieni kiekkomainen ohjain.

Antureille on kaavailtu useita käyttötarkoituksia, kuten ulkoisen laitteen ohjaaminen esimerkiksi pyyhkäisevällä käden liikkeellä, sormea pyörittämällä tai sormen napautuksella. Lisäksi laitteeseen on kaavailtu haptisia moottoreita, jotka antaisivat käyttäjälle palautetta esimerkiksi navigoinnin yhteydessä.

Alla kuva patentista.

View post on imgur.com