UUSIMMAT

Apple myönsi iPadeissa esiintyvän vakavia ongelmia – koskee myös iPhoneja

01.06.2020 16:16 | Muropaketin toimitus

Applen uusi käyttöjärjestelmäpäivitys aiheuttaa maailmalla harmaita hiuksia. Käyttäjät ovat raportoineet monista ongelmista.

Apple iOS/iPadOS 13.5 -päivityksen asentamisen jälkeen iPhonet ja iPadit ovat saattaneet kuluttaa paljon akkua. Applen mukaan iPad Pro -tabletit ovat saattaneet myös alkaa uudelleenkäynnistyä loputtomasti. Uudelleenkäynnistysongelmat ovat koskeneet lähinnä 10,5 tuuman iPad Pro -tablettia, mutta siihenkin on törmätty myös iPhoneissa.

Vika on ilmaantunut noin 30-45 sekuntia laitteen käynnistämisen jälkeen. Ongelma ei ole tiettävästi poistunut monilla käyttäjillä edes tehdasasetuksien palauttamisella tai asettamalla iPad laiteohjelmiston päivitystilaan.

Apple kertoi niin ikään, että MP4-videoiden toistossa on ollut ongelmia sekä 13.4.1 että 13.5 -versioissa. Käyttäjät ovat saattaneet menettää pääsynsä videokirjastoihinsa niin natiivien kuin kolmansienkin osapuolten sovellusten kautta.

Päivitys on herättänyt myös siksi paljon huomiota, että sen mukana toimitetaan koronaviruksen leviämisen seurantaan tarkoitettu sovellus.