UUSIMMAT

Apple osti musiikintunnistuspalvelu Shazamin – Aikoo poistaa sovelluksesta mainokset

25.09.2018 09:05 Muropaketin toimitus

Apple on ostanut musiikintunnistuspalvelu Shazamin 400 miljoonan arvoisessa kaupassa. Ensitöikseen Apple aikoo poistaa Shazamista mainokset. 

Viime vuoden lopulla uutisoimme huhuista, joiden mukaan Apple aikoisi ostaa musiikintunnistuspalvelu Shazamin. Nyt kauppa on saanut EU:n suunnasta vihreää valoa, ja Apple on hankkinut Shazamin omistukseensa 400 miljoonan dollarin arvoisessa kaupassa, kertoo Techcrunch.

Shazamin mobiiliapplikaatiolla voi tunnistaa laitteen ympärillä soivia musiikkikappaleita. Tämän jälkeen kappaleen voi soittaa uudelleen esimerkiksi Applen iTunesissa. Sovelluksella on satoja miljoonia käyttäjiä ja se ylitti syyskuussa 2016 miljardin latauskerran rajan.

Applen tiedotteen mukaan yritykset ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Shazam olikin alun perin yksi ensimmäistä App Storessa jaetuista sovelluksista. ”Olemme innoissamme, kun voimme yhdistää tiimimme ja mahdollistaa käyttäjille entistäkin parempia musiikkielämyksiä”, kertoi Apple Musicin varajohtaja Oliver Schussen.

Apple ei ole vielä kertonut, miten se aikoo integroida Shazamin tuotteisiinsa. Ensimmäisenä Apple aikoo kuitenkin poistaa Shazamin applikaatiosta kaikki mainokset, jonka jälkeen palvelun käyttäminen on täysin ilmaista.