UUSIMMAT

Apple Watch helpottaa myös koronahaasteita – älykello osaa nyt avata iPhonen lukituksen

14.02.2021 09:41 | Muropaketin toimitus

Applen puhelimien Face ID:tä käyttävillä henkilöillä on ollut korona-aikana vaikeuksia avata puhelimiaan. Tämä johtuu tietysti hengityssuojaimista, jotka estävät luuria tunnistamasta omistajaansa.

Apple Watch -omistajilla tämä ongelma helpottaa WatchOS 7.4 -päivityksen beta-version myötä. Älykello on saanut beta-versiossa parannuksen (aiemmin se toimi vain macOS-käyttöjärjestelmän kanssa) ominaisuuteen ”Unlock with Apple Watch”. Ominaisuuden päälle kytkemällä iPhonen voi avata, vaikkei kasvojentunnistus onnistuisikaan.

Face ID vaaditaan edelleen kasvojen osittaista tunnistusta varten, jonka jälkeen Apple Watch ottaa yhteyttä iPhoneen. Jos kello on lukitsematon ja ranteessa, se lähettää todennuskoodin iPhonelle. Kolmantena vaihtoehtona puhelimen voi tietysti avata perinteiseen tapaan numerokoodilla. FaceID:n ollessa kytkettynä päälle, maksamiseen ja muuhun kasvojen tunnistamista vaativaan käyttöön naamataulu pitää edelleen olla kokonaan tunnistettavissa.

Jos ominaisuutta haluaa kokeilla, iPhonessa täytyy olla asennettuna iOS 14.5 -beta, jonka jälkeen puhelimeen voi asentaa WatchOS 7.4 -betan.