Applea ollaan viemässä oikeuteen kaksoiskamerasta

08.11.2017 20:14 | Muropaketin toimitus

Apple hyppäsi mukaan kaksoiskameraleiriin iPhone 7 Plus -mallillaan reilu vuosi sitten. Nyt israelilainen Corephotonics on viemässä Applea oikeuteen kameroiden tekniikasta.

Corephotonicsin väitteen mukaan yritys olisi esitellyt kaksoiskameratekniikkaansa Applelle, jota esittely ei kuitenkaan kiinnostanut. Pian sen jälkeen iPhoneihin kuitenkin ilmestyi kaksoiskamera. Engadgetin mukaan Corephotonics jopa väittää Applen edustajan ylpeilleen mahdollisella patenttirikkomuksella. Haasten mukaan Applen edustaja olisi todennut ”kestävän vuosia ja maksavan miljoonia” ennen kuin Apple joutuisi vastaamaan patenttirikkeestään.

Corephotonicsin tulee näyttää oikeudessa toteen, että Apple ei olisi onnistunut kehittelemään omaa kameratekniikkaansa ilman Corephotonicsilta lainailua. Myös väitettyjen neuvottelujen kulku pitää pystyä osoittamaan.

Aivan tuulesta temmatulta Corephotonicsin väite ei vaikuta. Se oli yksi ensimmäisiä kaksoiskameroiden kanssa puuhastelleita yrityksiä, ja on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Samsung Electro-Mechanicsin ja OmniVisionin kanssa.