UUSIMMAT

Applelta halpistabletti ensi vuonna

05.12.2017 13:35 | Muropaketin toimitus

iPad Pro

Apple on valmistelemassa kaikkien aikojen halvinta täysikokoista iPad-tablettia ensi vuodelle.

Tämän vuoden maaliskuussa esitellyn 9,7-tuumaisen iPadin hinta oli esittelyhetkellä 329 dollaria. Mikäli Gadgets360:n tiedot pitävät paikkansa, nähdään ensi vuonna aivan uudelle tasolle pudotettu hinta, 259 dollaria.

Hinnanalennuksen tavoitteena on kaapata osa halpatablettien markkinoista, joilla Android-laitteilla on tähän asti ollut totaalinen ylivoima. iPadien myyntimäärät ovat myös olleet tasaisesa laskussa ennätysvuodesta 2014. Apple onkin hatkuvasti pudottanut normaalin iPadin hintaa, ja samalla kosiskellut toisenlaisia käyttäjiä järeillä iPad Pro -malleilla.

Uutinen ei kerro onko kyseessä vuosipäivitys, joka korvaa tämän vuoden 9,7-tuumaisen iPadin, vai tuleeko halpis-iPad nykyisen rinnalle. Mikäli kyseessä on jälkimmäinen vaihtoehto, on uutuus oletettavasti vain joiltakin osin heikommin varusteltu versio nykyhetken mallista.

Tabletin valmistaa Compal Electronics, ja se aiotaan julkistaa vuoden 2018 jälkimmäisen puolikkaan aikana. Kyseessä saattaa kuitenkin olla pelkkä huhu, virallisia vahvistuksia asialle ei ole saatu Applen tai muiden osallisten tahoilta. Saattaa olla, että huhu on lähtenyt liikkeelle vain seuraavan polven iPadin komponenttien hintojen laskusta.