UUSIMMAT

Apple kehittää tippuessaan muuntuvaa iPhone-koteloa – patentti esitelty

20.09.2020 15:15 | Muropaketin toimitus

Applella on uusi patentti, jossa kuvaillaan erikoista iPhone-älypuhelimen älykoteloa. Ominaisuudet kuulostavat todella futuristisilta.

Huimalta kuulostava älykotelo osaa tunnistaa liikkeen ja se osaa muuntautua. Kotelo käyttää ”elektromekaanista materiaalia” ja tunnistaessaan tippuvansa, se kovettaa itsensä automaattisesti suojellakseen puhelinta. Iskunvaimennuksen määrää voisi jopa säätää.

Phone Arenan mukaan kotelossa sijaitsevaan materiaalin johdetaan sähkövirtaa, joka jäykistää sen. Mitä korkeammalta puhelimen tiputtaa, sitä jäykempi kotelosta tulee.

Patentissa kerrotaan vielä, että aktiivisia elektromekaanisia materiaaleja voi käyttää iskuilta suojaamisen lisäksi tiivisteinä, estäen tai minimoiden näin kosteuden ja ilman pääsyä kannettaviin elektronisiin laitteisiin. Kotelosta ei ole vielä valmista prototyyppiä, ja sellaista saataneen odotella vielä kauan aikaa.

Kerroimme aiemmin Applen täyslasisella kuorella ympäröidystä puhelimesta, jolle yritys haki niin ikään patenttia. Alla kuva kotelopatentista.

Muropaketin uusimmat