Loppuyhteenveto

31.12.2011 00:29 | Ville Suvanto

Eee Pad Transformer Prime TF201 edustaa Asuksen Transformer-tuoteperheen toista tulemista ja ensimmäiseen Transformer TF101:een verrattuna suurin uudistus on Tegra 2 -järjestelmäpiirin päivittyminen selvästi suorituskykyisempään Tegra 3:een. Lisäksi runkoa on paranneltu ja siromman yleisilmeen ohella sen valmistusmateriaalina on käytetty alumiinia ja muun muassa takakameran kaverina on LED-salama ja telakkaosa on hieman ohuempi.

Transformer Prime tarjoaa monipuoliset ominaisuudet ja sen ehdoton etu on mahdollisuus käyttää laitetta joko taulutietokoneena tai vaihtoehtoisesti telakan avulla pienikokoisena kannettavana tietokoneena. Kiinnittäminen ja irrottaminen sujuu käden käänteessä, eikä laitteissa havaittu minkäänlaisia ongelmia toimenpiteiden jälkeen ja esimerkiksi kiinnittämisen jälkeen näppäimistö ja telakan liittimet olivat välittömästi käytettävissä.

10,1-tuumainen näyttö on kaikin puolin erittäin laadukas, käytössä ovat WLAN- ja Bluetooth-ominaisuudet langatonta verkkoa varten, kiihtyvyys- ja valaistusanturit, gyroskooppi, digitaalinen kompassi ja GPS, kaksi kameraa sekä Micro HDMI -liitin. Valitettavasti telakasta löytyy ainoastaan yksi USB-liitin ja sekin on 2.0-standardin mukainen, eikä Asus ole varustanut laitettaan SIM-korttipaikalla, joten Transformer Primellä ei voida hyödyntää matkapuhelinverkkoja internetyhteyden luomisessa.

Valitettavasti emme ehtineet testaamaan tarkemmin akunkestoa, mutta muutaman testipäivän aikana akun prosentuaalinen varaustila tuntui hupenevan hyvin hitaasti, joten Transformer Primeä käyttää helposti ainakin yhden työpäivän verran. Asus itse lupaa akun kestävän ilman telakkaa 12 tuntia ja telakan kanssa 18 tuntia. Näppäimistön tuntuma oli kohtuullinen, joskin allekirjoittanut olisi toivonut hieman jämerämpää vastetta painalluksille, ja touchpad toimi moitteitta, mutta suurempi käyttöpinta-ala helpottaisi käyttöä.

Transformer Primen 32 gigatavun version suositushinta on 499 dollaria ja 64 gigatavun mallin 599 dollaria, minkä lisäksi telakka on hinnoiteltu lisävarusteena 149 dollariin. Transformer Prime saapuu myyntiin tammikuun puolella.

Laitteesta löytyy asennettuna Android 3.2.1 -käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa allekirjoittaneen mielestä monipuoliset ominaisuudet ja ohjelmat. Ja ohjelmavalikoimaa on helppo laajentaa Android Marketin maksullisella ja ilmaisella tarjonnalla. Lisäksi tammikuun puolella Asus on tuomassa Transformer Primeen päivitysmahdollisuutena Ice Cream Sandwich -koodinimellisen Android 4.0:n.

Sisältö

  1. Asus Eee Pad Transformer Prime TF201
  2. Android 3.2.1 -käyttöjärjestelmän esittely & suorituskykymittaukset
  3. Loppuyhteenveto